SVID radio

30.10.2009., petak

Svid aktualnosti

Facebook grupa Vratite nam stari Svid radio, dok ovo pišem, broji 2787 članova.
Pozdravljamo vas i zahvaljujemo na podršci, mnogo nam znači.

Zainteresirani mogu večeras u 18 sati navratiti u KUNS gdje će se održat tribina koja će se baviti situacijom sa Svidom i općenito alter scenom u gradu. Pa navratitie i dajte svoj doprinos u traženju rješenja situacije u kojoj se našla scena.

Svid je bio i jedna od tema redovite mjesečne konferencije za novinare gradonačelnika Obersnela.
Istaknuo je kako je Svid znatno utjecao na rock događanja i alternativnu kulturu u gradu. Nažalost, rekao je, Grad ne može utjecati na na odluku vlasnika da promijeni programsku koncepciju Svida.
Stoga je kazao kako se nada da se Rijeci neće dogoditi katastrofičan scenarij, o kojem se priča po kuloarima, da zamre urbana scena.
Dodao kako vjeruje da će biti razuma kod novih vlasnika te da će Svid ili neke druge radio stanice nastaviti s rock i alternativnim programom.
Mi sa Svida možemo to podržati, ali se nadamo da taj program neće gurati samo jedna radio stanica, zbog koje Svid mijenja uređivačku koncepciju i koja svoj rock i alternativni program prati jakim naginjanjem prema desnoj političkoj opciji.
Ipak, Obersnel je dodao kako neki pokušavaju situaciju na Svidu politizirati i krivca za promjenu programa pronalaze u Gradu. Na novinarsko pitanje tko proziva Grad odgovornim za situaciju na Svidu, Obersnel je odgovorio kako se momentalno ne radi o političkoj stranci, već o nekim pojedincima na Internetu.
- 12:34 - Komentari (1) - Isprintaj - #

29.10.2009., četvrtak

Mutant disco #18 - 28.10.2009.

Od ove subote u 21.00 - 23.00 slušajte Mutant disco na Elektrana radio

http://radio.elektrana.net/


Image and video hosting by TinyPic

Arnaud Rebotini


Playlista Mutant disco #18 - 28.10.2009.



01. Hot Toddy feat. Ron Basejam - I need love (Eskimo)
02. Scott Bliss - Quiet move (Another night on Earth promo)
03. Anorak - The locust (Anorak)
04. Dorothys fortress - Milo's revenge (Destroy all planets)
05. The heels of love - Tom Sinder (Under the shade/Jiscomusic)
06. Jacques Renault - Sweet harmony (I'm a cliché)
07. Hakim Murphy - Black robots having sex (Morgan Geist's track mix)(Metamorphic)
08. Of Norway - Strings of death (Luna flick promo)
09. M.Tahan - Rhythm box (Crunchy music)
10. The XX - Basic space (Astronomer remix)(Young turks)
11. Galaxy 2 Galaxy - Jupiter jazz (UWe)
12. Rebotini - Conakry filter sweep (Blackstrobe remix)(Citizen records)
13. Gichy Dan - Cowboys and gangsters (Social disco club re-edit)(Strut promo)
14. Idjut boys - Jammy dodger (Noid recordings)
15. Sylvia Love - Extra love (LTJ rework edit)(It's a small world disco promo)
16. Slave - A touch of love (Cred's fumble of lust rework)(CD-R)
17. Stupid human - Swamp funk (Stupid human promo)
18. Machine - Is it love (Unidisc)
19. Soft rocks - Leave your Earth behind (Redux)
20. Sygaire - At midnight (CD-R)


Image and video hosting by TinyPic

Sygaire


Play/download Mutant disco #18:

Sa najavama: http://soundcloud.com/mutant-disco/mutant-disco-3
Bez najava: http://soundcloud.com/mutant-disco/mutant-disco-2



Playliste i linkove za download budućih emisija možete naći na:

http://soundcloud.com/mutant-disco

http://www.er45.com/forum/viewtopic.php?t=16355

http://www.jacbri.com/forum/index.php/topic,39213.msg740282.html#msg740282

http://www.never2much.info/forum/viewtopic.php?forum=12&showtopic=11513

http://www.brija.com/forum/index.php/topic,25651.0.html



Facebook grupa:
http://www.facebook.com/friends/?filter=afp&ref=tn#/group.php?gid=170732496230&ref=mf


Leri Ahel
- 16:39 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Svid radio jedna od tema današnjeg Gradskog vijeća

Aktualni sat Gradskog vijeća započeo je upravo pitanjem o našem radiju.
Naime Danko Švorinić iz Liste za Rijeku je rekao kako se mijenjanjem Svidove programske koncepcije gubi posljedni medij u gradu koji promiče rock, odnosno urbanu glazbu i alternativnu kulturu. Stoga ga je zanimalo hoće li Grad sufinancirati specijalizirane emisije Svid radija, na sadašnjoj ili nekoj drugoj frekvenicji, gdje se potiče takva muzika i kultura.
Gradonačelnik Vojko Obersnel je rekao kako je Grad spreman sufinancirati emisije koje promoviraju rock ili alternativnu kulturu, samo im se zainteresirani radiji trebaju javiti.
Osim toga rekao je kako Grad podržava Svid radio, međutim ne može utjecati na promjenu vlasništva i uređivačke koncepcije.
Podsjetio je i na suradnju našeg radija i Grada prilikom organiziranja dva posljednja dočeka nove godine na Korzu i serijala koncerata Rijeka zove.

Postavlja se pitanje hoće li se sada novi vlasnici i ostale radio postaje odazvati ovoj ponudi Grada kako u riječkim medijima ne bi zamrla rock i alternativna kultura, što bi se onda negativno reflektiralo na urbanu scenu grada?


M.T.


- 11:52 - Komentari (2) - Isprintaj - #

26.10.2009., ponedjeljak

Podrška na Facebooku

Na facebooku otvorila se grupa pod imenom Vratite nam stari Svid radio, koja u trenutku dok ovo pišem broji 1155 članova.
Pozdravljamo osnivače grupe i članove na podršci.
Također se zahvaljujemo Internet stranicama rirock.net, Rijeka danas i Korzo.net na postavljanju linka za navedenu Facebook grupu i objektivnom izvještavanju o situaciji na našem radiju, posebice komentarima slušatelja, kojima još jednom zahvaljujemo na podršci.
Naime, portali Korzo.net i Rijeka danas u svojim izvještajima i otvorenim komentarima nisu zaboravili spomenuti ono o čemu priča cijeli grad, a to je uloga Radija Trsata u uništavanju Svida.
Novom Listu također zahvaljujemo na lijepim retrospektivnim tekstovima o Svidu i na lijepom epitafu (Tu, Ovdje i Tamo a i Onamo).
Za kraj, prisjetimo se riječi Viktora Ivančića, kako je najbolje istraživačko novinarstvo ono koje objavi aferu o kojoj svi pričaju, ali je se nitko ne usuđuje objaviti.

M.T.
- 14:16 - Komentari (18) - Isprintaj - #

23.10.2009., petak

O aktualnoj situaciji

Vrijeme je za mali osvrt na aktualnu situaciju nakon što su se dogodile promjene na radiju. Kao što većina slušatelja već zna, promjenom vlasništva na Svidu, dolazi do promjene koncepcije programa, odnosno Svid će puštati zabavnjačku muziku.
Mi ćemo pokušati sačuvati specijalizirane muzičke emisije u večernjem programu /Zion noiZ, Zaljevski zvuk, Prženje etera, Reality rap i Mutant disco.
Ipak, iako sam nakon sastanka u srijedu s novom urednicom i vlasnikom bio optimističan, kada su se slegli dojmovi taj optimizam sve više kopni.
Naime, sada su Svid i radio Trsat objedinjeni zajedničkom marketinškom agencijom i stoga je njoj u interesu da si ta dva radija ne budu konkurencija. Zato je odlučeno kako će se Svid preusmjeriti na zabavnjake, dok će Trsat puštati suvremenu muziku.
Upravo iz tog razloga imam sve manje optimizma u očuvanje naših muzičkih emisija i općenito muzike zbog koje je Svid bio prepoznat i slušan od vas.
Naime, prijedlog nas starih djelatnika jest da se stari Svidov program sačuva u večernjem terminu, recimo od 20 ili 21 sat nadalje, dok bi jutarnji i popodnevni termin bio u cijelosti posvećen novoj koncepciji Irene Grdinić. Međutim, kao što sam već naveo, time bi Svid i dalje ostao konkurencija Trsatu, stoga se čini kako starog Svida neće ostati ni u tragovima, a tome razlog nije nova koncepcija, jer bi se lako mogao postići suživot hip hopa i rocka sa čavalom i zabavnjakom, već je problem u konkurenciji dva radija pod istim marketingom.

Jasno javlja mi se jedno cinično pitanje, ako je zabavna muzika toliko popularnija kod šire publike, zašto onda to ne pušta radio Trsat na čiju je inicijativu kupljen Svid, a ne mi?
Interpretacija otvorena slušateljima.

Također, začudila me izjava nove urednice u Novom Listu od četvrtka kako se Svid udaljio od Ri rocka.
Pa evo, upravo je Svid zajedno s udrugom dnk prije mjesec dana organizirao koncert riječkih bendova mlađe generacije – Diskurz, One Piece Puzzle, Mandrili, Morso, a stvari navedenih bendova, osim u specijaliziranoj emisiji posvećenoj Ri rock sceni Zaljevski zvuk, možete čuti i u jutarnjem programu. A da niti ne spominjem prošlogodišnju akciju Rijeka zove i činjenicu da su na proslavi trinaestog Svidovog rođendana svirali Ri rock bendovi My Buddy Moose, Hesus Attor, One Piece Puzzle i Fit. Uz navedene koncerte gdje smo mi bili organizatori, bili smo i službeni medijski pokrovitelj niza rock događanja u gradu, a u zadnje vrijeme i hip-hop i elektroničkih događanja. Posebice vrijedi istaknuti da smo svake godine bili medijski pokrovitelj najznačajnijeg gradskog rock festivala Ri Rocka

Dakle, pokušat ćemo sačuvati dio starog Svidovog programa, a ako ne uspijemo za nadat se je da će netko drugi uvidjeti vrijednost onoga što smo radili i nastaviti naš posao.

Marin Tomić
- 18:48 - Komentari (9) - Isprintaj - #
Image and video hosting by TinyPic

Izdanje br. 7 // 98,4 FM // nedjelja, 25. listopada 2009. // 21h

U ovonedjeljnom izdanju emisije slušamo sat vremena cocktail lounge glazbe korištene u filmovima u periodu do konca 80-ih godina.

Tracklist i detaljniji opis emisije: u nedjelju.

Vezano na tematiku prijašnjeg posta kolege Marina, na žalost (ili na sreću?) ne pronalazim dodirne točke emisije i svojeg angažmana u novonajavljenoj programskoj shemi Svida koja (navodno) kreće kroz 2 tjedna. Drugim riječima, ovo je naše pretposljednje druženje.

NC
- 18:32 - Komentari (1) - Isprintaj - #

22.10.2009., četvrtak

Mutant disco #17 - 21.10.2009.

Svake srijede od 22.00-00.00 slušajte Mutant disco

Image and video hosting by TinyPic

Genevieve Pasquier



Playlista Mutant disco #17 - 21.10.2009.



01. Genevieve Pasquier - Mon cabaret (Ant-zen)
02. GusGus - Thin ice (Wareika mix) (Kompakt)
03. Arnaud Rebotini - Mnll (Somethinggala mode remix) (Citizen records)
04. Rocha - Hands of love (Fingers of sand) (original) (International feel)
05. A Marvin Gaye's song (Ltj rework edit) (CD-R)
06. Filipsson and Lindblad - Another plan (Nang records)
07. MAKESHIFT - Time creeps (Pawn shop records)
08. Madioko n Rafika - Ellelli (Kalabrese remix) (Innervisions)
09. Sheharzad - Yalla yalla (Panoptikum remix) (Fine art recordings)
10. Matias Aquayo - Rollerskate (album version) (Kompakt digital)
11. Disk - Rumshack (40 thieves remix) (Fine art recordings)
12. The XX - Basic space (Diskjokke remix) (Young turks)
13. Camille - Home is where it hurts (Virgin music France)
14. Metronomy - Do the right thing (Wild geese remix) (Because music)
15. Arnaud Rebotini - 1314 (Acid washed remix) (Citizen records)
16. Woolfy - Oh missy (Whatever whatever dub) (Rong/DFA)
17. Kasper Bjorke - Young again (Serge Santiago italo boot remix) (HFN music)
18. Giorgio Moroder - From here to eternity (Equilateral edit) (CD-R)
19. Stupid human - Together (Stupid human promo)



Image and video hosting by TinyPic


Matias Aguayo



Play/download:
Sa najavama: http://soundcloud.com/mutant-disco/mutant-disco
Bez najava: http://soundcloud.com/mutant-disco/mutant-disco-1


Leri Ahel
- 15:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.10.2009., utorak

Zaljevski zvuk & Prženje etera donosi (20 - 22 sata)

Večeras nam u Zaljevski zvuk (20 sati) dolazi Mrle, koji će najavit svirku Leta 3 u Harteri. Malo ćemo o tome proćakulat i puštati Let, s fokusom na prva dva albuma, koje će bend odsvirati u Harteri.
A osim toga, najaviti ćemo koncert Kultur Shocka što će se održati u Stereu u nedjelju. Stoga ćemo podijelit dvije karte i tko najbrže nazove 212-043 ima besplatni upad.



A Prženje etera donosi:

Dakle stari gothic doom metalci Paradise Lost imaju novi album Faith Divides Us - Death Unites Us.
I opet se radi o zbirci lijepih žestokih, sanjivo paučinastih pjesama. Dakle svi dark metalci doći će na svoje s ovim albumom, imamo čvrste rifove obogaćene molskim melodijama.
Album uspješno otvara pjesma As Horizons End, koja je metalka srednjeg tempa, ali da ne bi bilo zabune, u album nas uvodi mističan zbor koji pjesmi služi kao intro.
Iduća pjesma I Remain je lošija od prve jer ima neki premelodičan refren koji me asocira na Guano apes ili neki nu metal bend, a to za gothic metal nikako nije poželjno.
No na prave staze se bend vraća idućom stvari First Light. To je komad gothic dooma, sporo mabijanje riffova, i onda lijep refren na atmosferskim kljovama i klaviru. Pravi primjer sanjarsko paučinaste pjesme.
Tada se album ubrzava s pjesmom Frailty. Imamo duple kase thrash metal riff, lijepo i energično, ali to nam stiže tek nakon sporog introa, da ne bude zabune.

Sredina albuma usporava. Stiže power balada Faith Divides Us - Death Unites Us. Ona bi kao trebala nositi album, iako mi se čini slabijom od drugih jer tiši dio je otpjevan preko onog iritantnog efekta na vokalu kojeg koristi Britni Spirz, a i ponavljaju se problemi iz druge pjesme, odnosno vokali na nekom djelu zazvuče kao Guano apes ili neki sličan nu metal.
Iako stvar ima dobrih muzičkih dionica, vokali su joj slaba strana, ipak nazire se određeni epski potencijal, pa će sigurno pjesma imati svoje obožavatelje, međutim taj nisam ja.
U sljedeću pjesmu nas, kao na prvoj, uvodi mistični zbor i onda kreće druga brza stvar na albumu imena The rise of Denial. Pravi gothic metal. Dodajmo tu i atmosferske djelove s orguljama, sve što vam je potrebno za vikend vampirenje.
Living with Scars je još jedna više metal, a manje dark pjesma. Mnogo thrash elemenata i da ne opisujem previše, samo ću spomenuti kako mi se na neki nedefinirani način sviđa. Ma zapravo, konstantno provlačenje melodija korz čvrste rifove je fora koja vas uvuče u ovu dubinu i tonete dublje i dublje......
Last Regret je ponovno jedna sanjarsko paučinasta sporija stvar s velikim hitoidnim potencijalom. Melankolične melodije, izmjene dinamike - tiho pjevanje, glasni refreni, malo klavira, malo đđ gitara, sve je tu. A da i riječi u kojima se žali, makar i po posljednji put privuči će mnoštvo metal melankolika.
Universal Dream možda najuspjelija kombinacija metala i gothica, pjevanje preko thrash rifovanja, a refren preko darkerske melodije.

I posljednji dio albuma čine: In Truth je gothic komad srednjeg tempa te Cardinal Zero, jedna lijepa skoro pa hard rock pjesmica s wah solažama.
Nakon toga imamo bonus Last Regret i Faith Devide Us odsvirane unplugged sa Praškim simfonijskim orkestrom. Dovoljno je reći da su pjesme dobile novu dimenziju s orkestrom.
Zaključno, Faith Divides Us - Death Unites Us je žestoki melankolični album, koji pobuđuje baš sve emocije koje nekoga čine gothic metalcom.



A pričat ćemo i o nečemu što se odaziva na ime Black n Roll. O čemu se radi? Pa slušajte nas od 20 do 22 sata i saznajte.

Uz vjeru za neizrecivo, pozdravljaju vas MT i ML
- 13:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.10.2009., ponedjeljak

Danas Manu Chao relase party u Palachu!

baionarenaPrva riječka reggae emisija Zion noiZ od prošloga tjedna se osim na SVID Radiju može čuti i u klubu Palach, nakon čega slijedi reggae slušaonica u istom klubu.
Za danas pripremili su posebno događanje: relase party povodom izlaska albuma "Baionarena", kojeg je u svojoj reggae/world music kuhinji skuhao Manu Chao i njegov Radio Bemba Sound System.

Album sadrži dva CD-a i DVD sa snimkama zadnjeg koncerta s njegove turneje 2008. godine u slavnoj rimskoj areni u Bayonneu. Na albumu se nalaze mnogi hitovi uključujući "Clandestino", "Tombola", "Rainin’ In Paradize", "Mala Vida" i ostale. Na DVD-u se nalazi cjelovita video snimka koncerta i dodatne snimke, uključujući video spotove s albuma "La Radiolina" i dokumentarac pod nazivom "Carnet de Voyage".

Manu Chao i njegovo glazbeno djelovanje bit će tema slijedećeg Zion noiZa, a u Palachu slijedi gledanje DVD-a "Baionarena". Ali to nije sve! Moći će se odigrati reggae tombola i za 9.99 kuna osvojiti novi album. Nakon DVDa i nagradne igre slušamo reggae/world music/patchanka/mestizo do kraja radnog vremena Palacha.

www.manuchao.net

PONEDJELJAK ::: 19:30 ::: PALACH ::: UPAD FREE
- 16:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Mutant disco #16 - 14.10.2009.

Svake srijede od 22.00-00.00 slušajte Mutant disco

Image and video hosting by TinyPic

Riechmann



Playlista Mutant disco #16 - 14.10.2009.



01. Mendes & Alcada - Coaster (Idjut boys version 1) (Claremont 56)
02. Rayko - Camel rider (Iron horse remix) (Funk noir promo)
03. Scott Bliss - Quiet move (Another night on Earth promo)
04. Messy mass - The messy beats (CD-R)
05. Riechmann - Wunderbar (Bureau B)
06. Belbury Poly - A designated wizard practice area (Lo recordings)
07. Piotr Fronczewski - Prezentacja aby (Pnk.discorp re-edit) (CD-R)
08. Parallel dance ensemble - Turtle pizza cadillac (Ism recordings)
09. Voom voom - Best friend (Charles Webster vocal mix) (G-Stone recordings)
10. Voom voom - Bounce (Deetron mix) (G-Stone recordings)
11. Ormatie - Birthdays (Davis and May remix) (Proton music)
12. Trentemoller & Dj Tom - An evening with Bobi Bros (Kickin records)
13. Analog people in a digital world - Circus (Cagedbaby remix) (Hysterical)
14. Roland Appel - No memory (Night moves)
15. Run stop restore & Click box - Helen in the Keller (Minus)
16. Laurie Laptop - Human (CD-R)
17. Lydia Lunch - Master alchemist II (Echoism)
18. Mason - Artex (original mix) (Pickadoll)
19. Pulp disco and The Outcast - Witches (almost house mix) (CD-R)
20. Social disco club - Sandwich love (Hands of time promo)



Image and video hosting by TinyPic


Piotr Fronczewski



Play/download:
Sa najavama: http://soundcloud.com/mutant-disco/mutant-disco-16-14-10-2009
Bez najava: http://soundcloud.com/mutant-disco/mutant-disco-16-without-announcements-14-10-2009


Leri Ahel
- 15:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.10.2009., četvrtak

Uklonimo govor mržnje

U prostorijama udruge Korak ispred, danas je najavljen projekt "Uklonimo govor mržnje". Uz udrugu Korak ispred u projektu će sudjelovati Vijeće Srpske manjine i Zaklada Sveučilišta u Rijeci.
Naime, kako je rekla Darinka Janjanin iz Vijeća srpske manjine i članica programskog Vijeća HRT-a, u posljednje vrijeme smo svjedoci govora mržnje na stadionima i preko grafita, a govor mržnje nije isključivo usmjeren prema Srbima i drugim nacionalnim manjinama, već je u Rijeci bio prisutan na grafitima protiv braće Sharbini.
Stoga će u sklopu programa otvoriti telefonsku liniju na koju građani mogu prijaviti govor mržnje.

Broj telefona je 320 777, a prijave se mogu poslati i na e-mail rijeka@info-centar.eu.

Zatim će se selektirati najgori primjeri govori mržnje, te će se 16. studenog na međunarodni dan tolerancije ti grafiti prebrisati i urediti pozitivnim porukama, rekao je Zoran Stevanović iz udruge Korak ispred .

Dodao je kako je to samo nastavak njihove kampanje borbe protiv diskriminacije. Tako su Vijeće Europe i UEFA prihvatili projekt udruge za borbu protiv diskriminacije kroz sport, što se može vidjeti prije početka utakmica kada se iznose transparenti s proukama protiv rasizma.

U ime Zaklade Sveučilišta govorila je ravnateljica Sanja Barić, koja je rekla kako se ovaj program uklapa u njihove smjernice. Naime, mišljenja je kako akademska zajednica nedovoljno radi na senzibiliziranju javnosti protiv govora mržnje i nasilja, stoga će se to promijeniti uključivanjem članova akademske zajednice u ovaj projekt i niz drugih, poput, škole održivog razvoja.

Na kraju je Darinka Janjanin upozorila kako nakon utakmice Hrvatske i Katara na Kantridi, nitko od riječkih javnih osoba, gradonačelnika i nevladinih udruga nije podigao glas protiv govora mržnje koji je bio prisutan na toj utakmici.

MT
- 13:45 - Komentari (2) - Isprintaj - #

13.10.2009., utorak

Zaljevski zvuk & Prženje etera donosi

U Zaljevskom zvuku će nam u goste stići bend Super Sexy Flesh Eating Zombie Stripers. Novi bend koji je privukao pažnju na sebe preko my spacea, pa ćemo proćakulat i slušat njihove muzičke uratke.
Možete ih poslušati na http://www.myspace.com/zombiestrippersband

Osim toga, najavit ćemo koncert Kultur Shocka, što će se održati za dva tjedna u Stereu u sklopu koncertnog serijala Urban Underground.

A možete nas nazvati na 212 - 043 jer najbržima Glazbeni centar Rijeka poklanja paket žica Dunlop i palice za bubnjeve Valter Goodwood.

A Prženje će večeras proći najviše u znaku stoner rocka.


Ove godine je izašao jedan od zanimljivijih debitantskih albuma, Riječ je o eponimnom albumu skupne Elder, kojeg možemo sažeti u jednoj riječi "Razvaljuje".
Dakle radi se o epskom komadu stoner rocka koji ima samo pet pjesama s tim da najkraća traje sedam minuta, a najduža deset.
Uvodna pjema White Walls nam odmah daje do znanja što možemo očekivati jasni i glasi riffovi inspirirani Black Sabbathom i Kyussom. Posebice bas gitarista odaje svoje idolopoklonstvo spram Geezer Butlera, dok vokal više reži nego što pjeva ala Ozzy ili John Garcia.
Pjesma kreće topovskim riffom, da bi onda ostao sam bas koji svira dionicu ala Sabbathov "Hand of Doom", a vokal je provučen preko niz efekata poput flangera i ehoa. Tako da cijela pjesma osim grmljavine i nudi psihodelični kozmički filing. Gitare soliraju u pentatonskoj ljestvici i sve je baš kako treba. Odjednom iznenadi ulet starinskih klavijatura koji još više pojačava zadovoljstvo i shvaćate kako slušate jedan opako dobar komad muzike, koji zvuči kao lansiranje rakete.
Iduća pjesma Hexe, prati isti obrazac. Ipak dok se prva malo više naslanjala na Black Sabath, ova više slijedi ostavštinu Kyussa, što se očituje u glavnom riffu koji malo podsjeća na stvar Asteroid.
I sve grmi i trese, dok pred kraj ne dođe solo na akustičnoj gitari i cijelu stvar odmakne od suvremenog rock and roll izričaja u daleku pagansku prošlost. I upravo zbog tog djela obožavam ovu stvar i držim je najboljom na albumu.
Time nas bend priprema za valjda Connanovsku prvi dio zagonetke o čeliku, odnosno iduću pjesmu Riddle of Steel pt 1.
Ta pjesma kreće jednim od najboljih boljih riffova. Teški pomalo usporeni stoner, a bubnjevi u pozadini nabijaju i sve je tako, kako bi se reklo - arhetipski. Kao prava neka potraga za smislom ili što bi se gejmerskim rječnikom reklo, kao ultimativni quest, ili Campellov monomit.
A poput svake epske pjesme, i ova ima dosta izmjena u tempu i dinamici i imamo psihodelični dio u sredini gdje samo bas vozi uz starinske psihodelične klavijature wah wah i onda povratak u grmljavinu.
Slijedi pjesma Ghoast Head, koja malo više vuče na doom s pravim sabbathovskim riffom. Ova stvar se najviše naslanja na blues obrasce.
I za kraj imamo rješenje zagonetke o čeliku i kao takva je brža od prvog djela, jer je naš heroj tijekom svoje potrage stekao nove vještine koje ga čine svemoćnim i gotovo rasplesanim.
Dakle album sa hepi endom.
Zaključno, ovo je jedan o boljih albuma što sam poslušao, jako glasan sirov, a u isto vrijeme atmosferski, juhu!



A slušat ćemo i singl Pyramid of The Moon supergrupe Shrine builder, koju čine bubnjar Melvinsa Dale Crover i stoner pionir Wino Weinrich izdaje prvi album. Slučaj je isti kao i s Elderom, epski, mitološki stoner koji zvuči sirovo glasno i atmosferično u isto vrijeme.



A povodom smrti gitariste i pjevača blues rock sastava Blue Cheer Dickie Petersona, zavrtit ćemo par njihovih stvari.



24 000 cjelova, sretan Božić i pjanog Didu Mraza žele vam MT i ML.
- 14:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.10.2009., subota

Image and video hosting by TinyPic

Izdanje br. 6 // 98,4 FM // nedjelja, 11. listopada 2009. // 21h

U ovotjednom izdanju predstavljamo kopilacijski album "Cole Porter Songbook - Night & Day" (Verve/Polygram, 1992). O Porteru se zna više-manje sve, no eto u par rečenica za one koji (možda) ne znaju: Cole Albert Porter (1891.-1964.) jedan je od najomiljenijih američkih kompozitora i tekstopisaca u prvoj polovici 20. stoljeća. Premda se uže specijalizirao na pisanje mjuzikala, značajna je ostvarenja postigao i na polju popularne glazbe, posebno jazzy izričaja koji je dominirao poglavito do 60-ih godina prošlog stoljeća. Kako se pridružio američkoj vojsci u vrijeme WW I, obišao je Europu, no zaustavio se u Parizu i pridružio se Legiji stranaca. Kasnih 20-ih vratio se na Broadway.

Image and video hosting by TinyPic

1. I've Got You Under My Skin - Dinah Washington
2. Love For Sale - Shirley Horn
3. Let's Do It (Let's Fall In Love) - Louis Armstrong
4. Anything Goes - Ella Fitzgerald
5. What Is This Thing Called Love - Mel Tormé
6. You'd Be So Nice To Come Home To - Helen Merrill
7. At Long Last Love - Bill Henderson
8. I Love You - Anita O'Day
9. Just One Of Those Things - Louis Armstrong
10. It's De Lovely - Sarah Vaughan
11. Always True To You In My Fashion - Blossom Dearie
12. I Concentrate On You - Fred Astaire
13. I Get A Kick Out Of You - Dinah Washington
14. In The Still Of The Night - Quincy Jones
15. Easy To Love - Billie Holiday
16. Night And Day - Ella Fitzgerald
17. Everytime We Say Goodbye - Betty Carter

Ugodno slušanje.
NC
- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.10.2009., četvrtak

Realni Repovi Dj Edition!

Yo! Večeras u Realnim Repovima 2 Gramofona 1 mixer i tona ploča!
Dolazi nam Dj Jopa iz Rijeke tako da ćemo mikstat skrečat i beat jugglat puna dva sata.
Show počinje u 22.00 na SVID Radiju. Don't miss it.



Broj Telefona: 212-043
Email: Realityraps98.4gmail.com
Myspace: www.myspace.com/realnirepovi

Pozdrav od Mrkija, Matije, Saleta i Jope

Peace!
- 16:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Mutant disco #15 - 07.10.2009.

Svake srijede od 22.00-00.00 slušajte Mutant disco

Image and video hosting by TinyPic

Flash Atkins



Playlista Mutant disco #15 - 07.10.2009.



01. Al Kent - Reverb is your friend (ep edit) (BBE)
02. Guido and Maurizio de Angelis - Il cacciatore di squali (Bottin edit)
(CD-R)
03. Zazu - Captain Starlight (Electunes)
04. Rocha - Hands of love (Harvey's downstairs mix) (International feel)
05. The Police - How stupid Mr.Bates (Chris Rhythm edit) (Electunes)
06. Disco deviance - Do it nice and easy (with love) (GW edit) (Disco
deviance)
07. Jarle Brathen - Takras (Full pupp)
08. Mark E - Codsall juniors (Endless flight)
09. George Washburn - Naked ghost
10. Coati Mundi - Dancing disco (Rong music)
11. Social disco club - Man of magic (Hands of time promo)
12. Amplified orchestra - Help it, dance it (Amplified!)
13. Rene Breitbarth - Pump (Deep data)
14. Flash Atkins feat. George Demure - G.I.G.O.L.O. (We are woodville promo)
15. Amplified orchestra - Cosmic fire (Amplified!)
16. Donna Summer - Working the midnight shift (Casablanca records)
17. MAKESHIFT - Cash cash (bass dub) (Pawn shop records)
18. Nami Shimada - Sunshower (RRR wash n go edit) (CD-R)







George Demure



Play/download:
Sa najavama: http://soundcloud.com/mutant-disco/mutant-disco-15-07-10-2009
Bez najava: http://soundcloud.com/mutant-disco/mutant-disco-15-without-announcements-07-10-2009

Leri Ahel
- 13:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.10.2009., utorak

Zaljevski zvuk & Prženje etera donosi (20 - 22 sata)

Večeras nam u Zaljevski zvuk dolazi sastav Negativna orijentacija. Predstavit ćemo novi album i tako to.
Zatim, doći će i Alen Mance, pa ćemo pričati o programu Palacha za ovu setzonu, s posebnim osvrtom na gostovanje prvog pjevača Iron Maidena, Paul Di'Anna u Palachu.






A Prženje donosi.....

Grupa Pearl Jam je izdala novi album imena Backspacer. Izašao je 20. rujna, a producirao ga je Brendan O'Brian. Generalno, album je jako kratak, čak 11 stvari je stalo u 37 minuta. Backspacer je zarazno melodičan, pod velikim utjecajem novog vala i New York punk rocka s početka sedamdesetih, ali ipak previše koketira s popom. Inače, ovo je prvi album gdje sve tekstove potpisuje isključivo Eddie Vedder.

Pa krenimo redom.

Album otvara Gonna See my Friend, brza rockerica, kratka jezgrovita, sa solažama ala Johnny Thuners sa anti droga tekstom.

Got Some bi bila kao pjesma Franz Ferdinanda, da nema poznatog Vedderova vokala, znači klin gitare i melodični solići.

The Fixer – Ima rezak rock rif, ali se na pjevanju usporava, no na njoj su i dalje naznake novog vala, odnosno nove verzije u obliku Franza Ferdinanda, ali se to svoje uporište ima u suradnji Iggya i Bowiea, od prije 30 godina.

Johnny Guitar s introm ala New York Dolls da bi nakon toga opet zaronila u novi val. Ovaj put malo punkerskije pod utjecajem Clasha i Voidoidsa. Ali kako se stvar razvija uleću i wah wah pedale, odnosno Pearl Jamova hard rock - Hendrix ostavština.

Onda imamo akustičnu country pjesmu Just Breath, sa lijepim Zeppelinovskim fingerpickingom i orguljicama u pozadini.

Among the Vawes, je pop pjesmica. Nakon dva tri slušanja ne zvuči niš posebno, osim opet lijepih orgulja, no možda kada pjesmu poslušam pedeset puta, otkrijem njezinu skrivenu čar, tko zna.
No ima lijep finale, sa solažama, pa malo odskače od ovog ogoljenog albuma.

Unthought Known je još dublje poniranje u plesni pop, imamo gradaciju od denfanog riffa na čistim gitarama i onda naglašavanja s bas bubnjom, pa ulazak bas gitare i da bi se sve spojilo i natjeralo vas na ples. Prava stvar za one što vole dramatiku u mjuzi.

Pjesma Supersonic nas opet vraća u nabrijani filing. Radi se o brzoj veseloj rockerici, kao Rolling Stones na speedu. Tu je slide gitara, rhytm and blues fraziranja, što je čini odličnom pjesmom za retro rockere te uz Gonna See my Friend radi se o najboljoj stvari na albumu.

No sa pjesmom Speed of Sound, opet se sve usporava iako je još uvijek sve melodično. Tu se otkriva manjak albuma, naime pjesme su dinamički loše posložene pa polako počinjete gubiti interes.

No, ionako su ostale još samo dvije pjesme do kraja albuma. Prva, Force of Nature, je najhardrockerskija na albumu, a nakon nje slijedi pjesma The End, još jedna melodična akustična laganica.

Zaklučno, album je imao veliki potencijal, ali stjeće se dojam kako je napravljen na brzinu, bez previše truda, uz već navedeno pogrešno posložene pjesme.



- 12:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.10.2009., petak

Image and video hosting by TinyPic

Izdanje br. 5 // 98,4 FM // nedjelja, 4. Listopada 2009. // 21h

Pozdrav kokteloljupcima :)
Ovaj tjedan miješamo probrane lounge, cocktail, triphop, samba i ostale ritmove kako bi priredili sat vremena opuštajućeg ugođaja. Na repertoaru su većinom novije stvari, onako za promjenu.
Započinjemo s Bobyjem Humphreyem i Ciccom Hamiltonom, a nastavljamo s legendom jazza, Billie Holiday. S njezine sam kompilacije „Remixed & Revisited“ izvukao remix verziju klasika „I hear music“. Billie koja je prerano umrla od prekomjerne i dugogodišnje konzumacije opijuma živjela je dvostruki život: dok su je svetla pozornice voljela i dok je trnovitim putem nizala uspjehe, u privatnom životu bila je okružena pogrešnim ljudima što je rezultiralo emotivnim i psihičkim krahom. Njezin lik ovjekovječila je Diana Ross u autobiografskom filmu „Lady sings the blues“ iz 1972. godine. Koliko je dobro Rossova odglumila ulogu, govori podatak da joj je Oscara za najbolju ulogu ispred nosa uzela Liza Minelli za ulogu Sally Bowles u mjuziklu „Cabaret“.
Družit ćemo se s još jednom heroinom: Anitom O'Day. Kad spomenem „heroina“ ne mislim samo zato jer je legenda, već zato jer je dugi niz godina i ona bila ovisnica, ali o heroinu i alkoholu. To joj je prišilo nadimak „The Jezzebel of jazz“. Anita je također pokojna, no doživjela je solidnu starost od 87 godina. Proslavila se svojim albumima pod okriljem Verve-a, legendarne jazz izdavačke kuće, a surađivala je gotovo sa svim važnijim njuškama. Slušamo „Peanuts vendor“ s albuma „Anita O'Day sings the winners“ iz 1958. godine.
Ova Tereza na listi nema veze s Konavlima, nego s Grčkom. Žena je došla iz anonime, i osim u rodnoj Grčkoj, nije ostala zapažena, izuzev obrade Sinatrinog klasika. No, njezina verzija je zanimljiva i svježa. Još jedna legenda s nama: Herbie Hancock. Premda je postao poznat u pop kulturi s synth hitom „Rock it“ iz osamdesetih, Hancock je ipak (na sreću) poznatiji kao vrsni pijanist i kompozitor. Od 1962. na ovamo Izdao je nebrojenu količinu albuma i kompilacija, surađivao sa svima koji nešto znače u svijetu jazza.
Playlistu završavamo s britanskim jazz sastavom US3, slušamo bossa verziju hita „Get off“.
Ugodno slušanje.
NC





Bobby Humphrey – You make me feel so good
Cicco Hamilton – The morning side of love
Billie Holiday – I hear music (Swingsett & Takuya's midnight fine remix)
Soulspy & Michael Rutten – Release your mind (Swell session remix)
Cinematic orchestra – The tango I saved for you
Italian secret service – Haupe
Lalo Schifrin - Rapaz de bem
Anita O'Day – Peanut vendor
Nuala – El sol
Tereza – Fly me to the moon (bossa nova remix)
Herbie Hancock – Cantaloupe island
Douglas Cuomo – Sex and the city
Cannonball Adderley – Jive samba
Bebel Gilberto – Aganju
US3 – Get off (Bossa nova remix)

- 11:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.10.2009., četvrtak

Mutant disco #14 - 30.09.2009.

Svake srijede od 22.00-00.00 slušajte Mutant disco

Image and video hosting by TinyPic

Kings of convenience



Playlista Mutant disco #14 - 30.09.2009.



01. Kings of convenience – Power of not knowing (Astralwerks)
02. Seeland – Call the incredible (The advisory circle remix) (Loaf)
03. Nancy Elizabeth – Feet of courage (Germ remix) (Leaf)
04. Tim Exile – A little bit more (Warp)
05. Ali Renault – Our world is (Dissident)
06. Jacques C – What's on a man's mind (MAKESHIFT remix) (Pawn shop records)
07. Jacob Corn – I like the sun (but not on LCD's) (Running back )
08. Helium robots – Metallic dawn ((Dissident)
09. Q&A – Trap door (DFA)
10. Lydia Lunch – Master alchemist I (Echoism)
11. Crazy P – Never gonna reach me (Hot Toddy mix) (20:20 vision)
12. Funk machine – Dance to the groove and to the funk (MotionXL refix) (CD-R)
13. Soul clap – Micheal went to heaven (original mix) (Wolf+lamb)
14. Piotr Fronczewski – Prezentacja Aby (Pnk.Discorp edit) (CD-R)
15. John Forde – Atlantis (Tigersushi)
16. Oriental sunshine – Can anybody tell (Sunbeam records)
17. Dusty Springfield – Summer is over (Mercury)
18. Janko Nilović – Black on a white ground (Cosmic sounds)
19. Geoge Garanian with the Melodiya jazz ensemble – The big search (World psychedelic funk classics)
20. Bongos Ikuwe – Woman made the devil (Strut)
21. Lijadu sisters – Orere Elejigbo (Strut)
22. Fela Ransome Kuti and the Africa 70 – He miss road (Barclay records)



Image and video hosting by TinyPic


Lydia Lunch



Play/download:
Sa najavama: http://soundcloud.com/mutant-disco/mutant-disco-14-30-09-2009
Bez najava: http://soundcloud.com/mutant-disco/mutant-disco-14-without-announcements-30-09-2009


Leri Ahel
- 18:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Realni Repovi u "How to make a Beat" izdanju!



Veceras je cijela emisija posvećena Beatmaking-u!
Radit ćemo hip hop instrumental tijekom emisije, razgovarat o bitevima i naravno poslušat malo hip hop-a.
Vrijeme 22.00h, stream: www.svid.hr, a frekvencija 98.4 mhz. Pozdrav od ekipe i do slušanja.


Tel.:051/212-043
Email: realityraps98.4@gmail.com
myspace:www.myspace.com/realnirepovi

- 14:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prosinac 2009 (3)
Studeni 2009 (12)
Listopad 2009 (19)
Rujan 2009 (14)
Kolovoz 2009 (11)
Srpanj 2009 (14)
Lipanj 2009 (16)
Svibanj 2009 (25)
Travanj 2009 (15)
Ožujak 2009 (25)
Veljača 2009 (20)
Siječanj 2009 (21)
Prosinac 2008 (27)
Studeni 2008 (26)
Listopad 2008 (24)
Rujan 2008 (19)
Kolovoz 2008 (4)
Srpanj 2008 (16)
Lipanj 2008 (28)
Svibanj 2008 (28)
Travanj 2008 (21)
Ožujak 2008 (15)
Veljača 2008 (18)
Siječanj 2008 (23)
Prosinac 2007 (14)
Studeni 2007 (28)
Listopad 2007 (43)
Rujan 2007 (25)
Kolovoz 2007 (11)
Srpanj 2007 (18)
Lipanj 2007 (19)
Svibanj 2007 (35)
Travanj 2007 (23)
Ožujak 2007 (38)
Veljača 2007 (35)
Siječanj 2007 (33)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

opis bloga:

linkovi: