SVID radio

29.09.2009., utorak

Zaljevski zvuk & Prženje etera donosi...AIC special

U Zaljevski zvuk nam stiže sastav Only tu. Kao i obično, malo ćemo popričati o raznim temama vezanim uz bend i slušati njihovu mjuzu. a trebao bi nam doći Čarli i pričati o otvorenju KUNS-a ovaj tjedan.



A u Prženju etera imamo emisiju posvećenu samo Alice in Chainsu povodom izlaska njihova novog albuma Black Gives Way to Blue. Dakle sat vremena samo Chainsa.



Alice in Chains su nakon 14 godina izdali novi album. Album nosi ime "Black Gives Way to Blue" i tematski je posvećen pjevaču grupe Layne Staleyu koji je umro od overdoza 2002. godine.
Umjesto njega bend je angažirao Williama DuValla, koji je svojim iznimnim vokalnim sposobnostima i dobrim gitarističkim umijećem dostojno zamijenio Staleya.
Black Gives Way to Blue je, onako jednostavno rečeno, genijalan album. To je kombinacija grungea, stonera, metala, psihodelije i rock and rolla koja je prekrivena izvrsnim harmonijskim pjevanjem Cantrella i DuValla, što je zaštitini znak benda, tako da vam se ponekad čini kao da je na albumu pjevao duh Staleya.
I zbog svega toga ovaj album stoji po vrijednosti uz najbolja ostvarenja Chainsa, a to su prva dva albuma Facelift i Dirt.
Album otvara psihodelična All Secrets Known. Radi se o kombinaciji stare pjesme Floyda Astronomy Domine i Flamenca, a sve to odsvirano preko distorziranih gitara. Tu odmah imate poznate međuigre vokala, zbog kojih su Chainsi dobili epitet sotonskih Beach Boysa. Pjesma postepeno raste ali nikad u potpunosti ne eksplodira, jer bi to bilo predvidljivo, tako da ste cijelo vrijeme napeti u isčekivanju, ali to isčekivanje je prelijepo.
No onda, ako ne eksplodira u samoj pjesmi, eksplozija se događa s pjesmom koja slijedi, a to je Check my Brain. Radi se o najmasnijem rifu na svijetu. Stvar zvuči kao da se cijelo vrijeme svira intro od klasika Black Sabbatha Iron Man, preko čega idu pishotični harmonijski vokali Chainsa. Ali još malo o tom fantastičnom rifu. On zvuči kao paljenje motora, zapravo se radi o dva tona, kao da raštimavate i naštimavate gitaru nakon čega slijedi totalno zarazan refren. Drugim riječima, skužite da slušate najbolju pjesmu na svijetu. E tako je. Opaki komad stoner/grungea – Check my Brain mi je momentalno najbolja pjesma na svijetu.
Nakon nje slijedi Doomerica Last of my Kind, gdje vokale u potpunosti preuzima DuVall i prikazuje velik raspon glasa kojeg isfurava u maniri najboljih soul rock pjevača poput Ian Gillana ili Glen Hughesa. Stav je duboka i mračna kao da je stigla s eponimnog albuma Chainsa. Pogotovo je impresivan tekst koji ide "Smash all the temples and crawl trough the rubble".


Nakon prvih distorziranih pjesama stiže nam prvi akustični komad. Radi se o pjesmi Your Decision, koja evocira najbolje down blues akustičnjače grunge doba. I to je ona vrsta laganice koja je garantirani radio hit, ali ne sadržava niti najmanju dozu te ljigavosti ili podilaženja ukusu masa. A da je moguće takve stvari napraviti dokaz su Chainsi, koji su uvijek znali točnu mjeru između melodičnosti i mračnjaštva, tako da pjesma o prekidu veze (valjda) ne djeluje izlizano.
Nakon ove akustične laganice opet povratak u distorzirano mračnjaštvo. A Looking in View, je teška, spora, opaka pjesma, koja poput Last of my Kind, kao da je došla s eponimnog albuma. Disonantni rifovi samo se valjaju jedan za drugim uz, jasno, savršeno harmonijsko pjevanje.
I onda opet akustična pjesma. Stvar se zove When the Sun Rose Again, a počinje mračnim rifom na akustari uz pratnju bongosa i zvečki. I upravo to što nisu uobičajni bubnjevi na pjesmi daje ovoj stvari dodatni šarm, pravi hipijevski, a posebno vas podigne lijepi refren i izvrsno aranžirana međuigra gitara, akustare u oktavama, surf tremolo efekt, hipnotički prekrasno, jedan od vrhunaca albuma.


Onda još jedna uber mračna pjesma Acid Buble. Ona je simetrično struktuirana. Imate spori dio kojeg nakon dvije minute presječe brzi mračni rif, da bi se to opet ponovilo. Takve strukture kompozicija nisu previše česte jer znaju biti predvidljive, ali na ovom albumu Chainsi su u najboljoj kreativnoj formi, tako da ova stvar, unatoč riskantnoj formi, zvuči genijalno. A dodajmo da kao i na prvoj pjesmi ovdje imamo malo elementa Flamenca.
Nakon toga nam slijedi brža pjesma, rockerica, jeli, Lesson Learned. Super stvar za plesanje iako i dalje ima mračne riffove, ali kao što rekoh, magija Chainsa jest da vam i najveće mračnjaštvo predstave kao zabavu.
Onda imamo pjesmu srednjeg tempa Take her out, koju najviše podiže iznimno melodičan refren, nakon koje slijedi pjesma Private Hell koja nas može podsjetiti na stvar Down in The Hole s albuma Dirt. Obje stvari očaravaju svojom melodioznošću.
I album završava emotivnom akustičnom baladom Black Gives Way to Blue koja je posvećena Layne Staleyu. Emotivne trnutke naglašava električna slide gitara, a za klavirom sjedi Elton John. Naime, upravo je prvi koncert Layne Staleya bio Elton Johnov, a i Cantrell je ljubitelj tog britanskog pop rockera. Prava pjesma za dodatno pojačavanje emotivne uzbuđenosti, a još je dovoljno spomenuti uvodne stihove "I don't wanna feal no more/It's easyer to keep falling".

Zaključak, kao što rekoh genijalan album, jedan od najboljih u diskografiji Chainsa. Objedinjuje gotovo sve njihove faze od mračnih albuma, do akustičnih EP-jeva SAP i Jar of Flies. Svakako nabaviti, jer se radi o remek djelu.


- 13:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.09.2009., četvrtak

Mutant disco #13 - 23.09.2009.

Svake srijede od 22.00-00.00 slušajte Mutant disco

Image and video hosting by TinyPic

Ralph Lundsten



Playlista Mutant disco #13 - 23.09.2009.




01. Ralph Lundsten and the Andromeda all stars – Horrorscope (Red hook recordings)
02. Okapi and Aldo Kapis orchestra – Ti chiamero (KML recordings)
03. Le groupe X – Transfert 2002 (Jazzman)
04. The John Carpenter and Alan Howart – The bank robery (Lory D edit) (Subdance)
05. Supermax - Spooky (Scott's Kountry3astern edit) (CD-R)
06. Ozgur Can –Apelsiner (Night drive music)
07. Ozgur Can – Soulsearching (Night drive music)
08. Peter Kruder – After the dawn (Compost)
09. Hugg and Pepp – Sweet Rosie (Jori Hulkkonen dub) (Turbo)
10. Madioko and Rafika – Ellelli (Kalabrese remix) (Innervisions)
11. Burn – Burn (Frank Omura remix) (Moodgadget)
12. Prefab sprout – Sweet gospel music (Sony)
13. Dirt metal choir – Body double (Mstd) (CD-R)
14. Maanam – Kocham cie kochanie moje (Zambon edit) (CD-R)
15. Soul clap – Things I know (original mix) (Wolf + Lamb music)
16. Of Norway – Woods of Norway (CD-R)
17. Stereofunk – Happy piano (Klang gymnastik)
18. Sebastian Russell – Get over it (My best friend)
19. Cinnamon chasers – Space Quest (Modus recordings)
20. C.L.A.W.S. – Radiance (Tigerbass)



Image and video hosting by TinyPic


Maanam



Download emisije:
Sa najavama: http://soundcloud.com/mutant-disco/mutant-disco-13-23-09-2009
Bez najava: http://soundcloud.com/mutant-disco/mutant-disco-13-without-announcements-23-09-2009


Leri Ahel
- 16:08 - Komentari (1) - Isprintaj - #

23.09.2009., srijeda

Image and video hosting by TinyPic

Svid 98,4 FM, nedjelja 27. rujna 2009. u 21h
epizoda 4 donosi:

Lisa Stansfield – Down in the depths
Sting – Someone to watch over me
Sarah Jane Morris – Cry
Spyro Gyra – Cafe Amore
Pat Metheny – Sunlight
Ry Cooder – I think it's going to work out fine
Billie Holiday – Speak low
Ella Fitzgerald – Slap that bass
Dusty Springfield – Windmills of your mind
Madeleine Peyroux – Dance me to the end of Love
Diana Krall – Let's fall in love
Deodato – Latin flute
DePhazz – Close to jazz
Piero Umiliani – Crepuscolo sul mare
Ornella Vanoni – L'appuntamento


Započet ćemo u revijalnom izdanju koji predvode britanske pop snage, napraviti mali instrumentalni intermezzo uz Spyro Gyru, Pat Methenyja i Ry Coodera te okrenuti na jazzy ritmove. Deodato će nas posjetiti kako dobro zvuči latin jazz s njegovog albuma "Deodato 2" iz 1973. godine, a završavamo uz uspješnice naših susjeda Talijana.
Svakako treba istaknuti Eumira Deodata de Almeida, brazilca koji je svoj radni vijek posvetio jazzu, funky i R&B-u, koji se uvijek rado sluša i koji je vrlo omiljen među fanovima brazilskog zvuka.
Spyro Gyra (koji ne znaju, izgovara se spa-rou-dža-ra, a u prijevodu ne znači ništa) jedan je od najuspješnijih američkih fusion jazz bandova. Osnovani su 1974. godine i do danas su objavili preko 20-ak albuma, a još uvijek se ponose činjenicom da godišnje odrade oko 100 koncerata.

Ugodno slušanje,
NC


- 16:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.09.2009., utorak

Zaljevski zvuk i Prženje etera pedeseta emisija!

Od 20 - 22 sata

Večeras u Zaljevskom zvuku nastavljamo priču o koncertu Jake riječke snage što će se održati ovaj petak u Stereu, pa bi nam trebali u goste doći članovi One Piece Puzzlea i Mandrila, nakon što su u prošloj emijiji bili Diskurz i Morso. A za taj koncert djelimo karte, pa od 20 sati zovite na teleon 212 - 043

Također u emisiju će nam doći Mandelbrot set koji će predstaviti turneju sa sastavom Gone Bald.







A Prženje etera slavi večeras jubilej! Radi se o 50 emisiji, pa ćemo (MT MG i ML) slaviti i pomalo ljenčariti tako da neće biti recenzije. Ali i dalje dobivate novitete, malo ćemo pričati o novom albumu Alice in Chainsa "Black Gives Way to Blue", čiju recenziju spremam za iduću emisiju, uz ostale muzičke vijesti.



Pozdrav MT, MG, ML
- 13:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.09.2009., četvrtak

Realni Repovi ponovo u eteru!

Nakon ljetne pauze mrki, matija i sale se vraćaju da vam osvježe uši i prodrmaju zvučnike Hip Hop bitevima!
Za ovaj put smo pripremili tracklistu novih i starijih headbanger-a, par stvari domaćih Repera, te dva gostovanja.
Dolaze nam Boris iz Funky Brothers-a, koji će najavit Big Chill Festival u Bujama i Tojo koji će promovirat svoj nedavno dovršeni "za 5 plus" Mixtejp. Uz sve to možete očekivat i recenziju/slušanje jednog novijeg albuma, najave partija i događanja vezana za Hip-Hop, te dojmove sa proteklih partija.

Eto, šta još reći nego da u 21.00 naštimate frekvenciju na 98.4 ili komp na www.svid.hr i chekirate taj pravi Hip hop zvuk. Klimanje glavom zagarantirano :)



Telefon za javljanje u emisiju: 051/212-043
Mobitel (samo za sms poruke): 091/583-9234
Myspace: www.myspace.com/realnirepovi

Pozdrav od ekipe i do slušanja!

ML, ML i WS

- 14:50 - Komentari (1) - Isprintaj - #

16.09.2009., srijeda

Mutant disco #12 - 16.09.2009.

Svake srijede od 22.00-00.00 slušajte Mutant disco

Image and video hosting by TinyPic

Of Norway
http://www.ofnorway.no/


Playlista Mutant disco #12 - 16.09.2009.



01. Joker – Digidesign (Om unit's pop lock remix) (CD-R)
02. Philta and Duktus – Drop drop (CD-R)
03. D-Bridge ft. Steve Spacek – Reversible top (version 2) (Exit records)
04. Pursuit grooves – Whisper (CD-R)
05. Nosaj thing – Ioio (Alpha pup)
06. Lugnet – R energi (Lugnet records)
07. Tickley feather - Don't call Marylin (Paw tracks)
08. Jamie Jones – Half human (Crosstown rebels)
09. Tj Kong – Music (the instrumental) (Compost)
10. Dusty Kid – Cowboys (Great stuff recordings)
11. Ueberschalle – Ego (Roccodisco)
12. Roberto de Carlo feat. Joshua – Never forget (Ralf Gum dub) (Bubble soul)
13. Of Norway – Skogen kaller (CD-R)
14. Stephen Laverty – Suntrack (Pure substance digital)
15. Luca Rosacuta – Electric bug (Nuhar mute)
16. Lory D – Disso bass (Subdance)
17. Adam Freeland – Mancry (Justus Kohnckes epic discokraut version) (Marine parade)
18. Pulp disco and the outcasts – Witches (original mix) (CD-R)
19. Cred – Terrible ecstasy (CD-R)
20. Josa Peit & Emski– Cheat (CD-R)
21. Don Ray - Got to have lovin' (Ray banned edit - edited by Simon Busby for Glitterball) (CD-R)





Image and video hosting by TinyPic


Pursuit grooves
http://www.myspace.com/vjsmith


Download emisije:
Sa najavama: http://www.sendspace.com/file/4rk4ci
Bez najava: http://www.sendspace.com/file/mut3nw


Leri Ahel
- 23:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.09.2009., utorak

Zaljevski zvuk & Prženje etera donosi

(od 20 do 22 sata)

U Zaljevski zvuk nam stiže Tomislav Dekanić ne kao voditelj, već kao organizator serije koncerata Urban Undeground. On će najaviti prvi koncert koji nosi naziv Jake riječke snage. Koncert će se održati 25. rujna u Stereu, a nastupit će Diskurz, One Piece Puzzle, Mandrili i Morso. Najvjerojatnije će s Tomislavom doći i neki od članova navedenih bendova.
A u goste će nam doći i Izet Medošević, frontmen Avlijanera, koji će najaviti svoju večer poezije što će se održati u Grinchu, 17. rujna, odnosno ovaj četvrtak.



A u Prženju...

Novi album Megadetha, Endgame, donosi nam pregršt solaža. Cris Broderik (došao iz Jag Panzera) plete po vratu brzinom munje, no ponekad zaboravi na osnovnu stvar solaže, na melodiju. Ali je najbolji gitarista Megadetha od vremena Marty Friedmana.
Generalno, Endgame je kombinacija albuma Rust in Peace, Countdown to Extinction i Killing is my bussenes. Na RIP nas asociraju pjesme kao što su This Day We Fight, Bite the hand that Feeds, Headcrusher i 1320 koji pak ima uvodni riff kao pjesma Last Rites/Loved to Deth s Killing is my busenesa.
Dakle, radi se o brzim pjesmama, This day we fight je pržilica inspirirana govorom Aragorna pred zadnju bitku u filmu Povratak kralj, Bite the Hand je čvrsti riff srednjeg tempa koji se pri kraju lomi kao na RIP stvari Hangar 18 uz solažu, jasno. Ove druge dvije su thrash metal u najboljem izdanju. A to su i najbolje stvari na albumu.

Ostale pjesme neodoljivo podsjećaju na Countdown, iako, treba izdvojiti pjesmu Endgame i polu baladu The Hardest Part of Letting Go...Sealed With a Kiss , koje su jedine bez poveznica na neki prethodni album, iako rifovi žestokog djela ove balade bacaju na King Diamonda.
Osim toga na albumu imamo dva klona Symphony of Destructiona, sa Countdowna, to su 44 seconds, a pogotovo Bodies. One imaju čvrsti, jednostavni rif, koji ide u crescendo i slijedi turbo melodični refren.
Malo su drugačije posljednje dvije stvari na albumu How the Story ends i The Right to go insane, koje imaju različitu strukturu, iako dijele melodične refrene, kojih ima pregršt s na Countdownu. Dodajmo još da album otvara instrumental Dialectic Chaos, koji podsjeća na instrumental Iron Maidena Losfer Words, samo je znatno kraći sa više solaža.
Tematika albuma, hmmm teorija zavjere, brzi auti Sun Tzu "The Art of War", pljačke banaka, a naslovna Endgame se bavi tajnim planom bivšeg američkog predsjednika da otvori koncentracijske logore za sve građane zemlje na koje je pala samo sumnja, dakle bez suđenja, da su teroristi ili s njima imaju neke veze.
A generalno, album je dobio ime Endgame prema filmu krščanskog teoretičara zavjere Alex Jonesa, kojeg više brine mogućnost što Bush štuje paganske bogove, nego broj mrtvih od oružja, za čije se slobodno nošenje i kupovanje zalaže.



Pozdrav MT, ML i MG (s godišnjeg)
- 12:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.09.2009., petak

Image and video hosting by TinyPic

nedjelja, 13. rujna 2009. u 21h na 98,4

U ovonedjeljnom izdanju emisije započinjemo lagano, ali strastveno uz ritmove tanga. Na početku slušamo Sarah Vaughan a.k.a. Sassy u vjerovatno najboljoj izvedbi klasika „Whatever Lola wants“ napisanog za mjuzikl „Damn Yankees“ iz 1955. godine i to u dvije verzije – originalnoj i remiksu Gotan Projecta koji se nalazi na kompilaciji Verve Remixed Vol. 2. Kad smo kod Gotana, slušamo genijalnu numeru s albuma „La revancha del tango“ iz 2001. godine pod nazivom „Santa Maria (de Buen Ayre). U tango ritmovima poslušat ćemo i Barbieriev klasik iz 1972. „Last tango in Paris“, naslovnu temu iz istoimenog Bertoluccijevog filma.
Ludovic Navarre će nas s kulerskim ritmovima „Sure thinga“ uvesti u blok američkih legendi – Any Williamsa, Franka Sinatre i Georgea Bensona. O ovoj ekipi nema se kazati ništa novo. Tri legende, dvije bijele i jedna crna. Sinatrina pjesma „L.A. is my lady“ nalazi se na istoimenom albumu iz 1984. godine čiju produkciju potpisuje još jedna legenda, Quincy Jones. Znamenito je spomenuti da je to ujedno i posljednji Sinatrin solo album.
Slijedi blok pop-jazz glazbe od Ricka Browna do Grovera Washingtona. Posebno bih istaknuo dva benda za koja se u pravilu ne čuje često, ili nikako: američki Dayton i britanski Shakatak. Premda je Dayton izvorno zamišljen kao funk band, u svojoj glazbenoj karijeri od 1980.-1985. snimili su ukupno 5 albuma na kojima su njegovali funk/jazz izričaj. Svirali su kao prateći bendovi za mnoge glazbene zvijezde s početka osamdesetih, poput Quincy Jonesa (opet ga spominjem), Stephanie Mills, Ashford&Simpson, Zapp Band i dr. Bend čiji glazbeni opus svakako valja nabaviti i poslušati. U isto vrijeme, ali s druge strane bare, pojavljuje se još jedan funk/jazz band pomalo neobičnog naziva, Shakatak. Premda su izdali gomilu albuma, nikad nisu postali toliko popularni u rodnoj Britaniji kao niti u Europi i Americi, ali su postigli kultni status u zemljama Srednjeg i Dalekog Istoka i Japana. Za potpuni ugođaj u njihovoj glazbi potrebno je samo – zaklopiti oči i dozvoliti da glazbom otputujete na dalek put.

U želji da tako i bude...

Tracklist:
1//Sarah Vaughan//Whatever Lola wants
2// Sarah Vaughan//Whatever Lola wants (Gotan project remix)
3//Gotan Project//Santa Maria (de Buen Ayre)
4//Grace Jones//I've seen that face before (Libertango)
5//Gato Barbieri//Last tango in Paris
6//St. Germain//Sure Thing
7//Andy Williams//Music to watch girls by
8//Frank Sinatra//L.A. is my lady
9//George Benson//That's right
10//Rick Brown//Kisses in the rain
11//Dayton//The sound of the music
12//Shakatak//Sleep away
13//Bob James//Angela
14//Grover Washington//Winelight

NC

- 22:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.09.2009., četvrtak

Mutant disco #11 - 09.09.2009.

Svake srijede od 22.00-00.00 slušajte Mutant disco


Image and video hosting by TinyPic


Playlista Mutant disco #11 - 09.09.2009.



01. Archimedes Badkar and Afro 70 – Kila mtu (Everybody) (MNW)
02. Gnonnas Pedro et ses Dadjes – Dadje von o von non (Analog Africa)
03. Oneness of Juju – Every way but loose (original version) (Strut)
04. Dexter Wansel – Disco lights (Philadelphia international records)
05. Los Charly's orchestra – Some of the things (Joey Negro dub mix) (Imagenes)
06. The unknown artist - The hit (Pablo Contraband & LSB edit) (CD-R)
07. Joey Negro and The Sunburst band – After dusk (Joey Negro extended mix) (Z records)
08. Ueberschalle – Dolore (Roccodisco)
09. Rebolledo – Guerrero (Cómeme)
10. Hunch – Travel the earth (John Daly mix)
11. Dark captain light captain – Remote view (Checken feed remix) (LOAF records)
12. Late night tuff guy – Need you (original mix) (Lightspeed Recordings)
13. Social disco club and Maia – The way you move (Diskjokke retromix) (Bear funk)
14. Joey Negro and the Sunburst band – Put a lyric in it (The revenge mix) (Z records)
15. James Teej – Condensation (My favorite robot remix) (My favorite robot records)
16. Jamie Jones – Summertime (Crosstown rebels)
17. Alex Sosa – Climax (Circuit records)
18. Andre Lodemann – Vehemence of silence (Motor city drum ensemble perspective) (Room with a view)
19. Bodymovin – Everybody (Dj Friction remix) (Moonbootique)
20. Ds Grant – Dark skies (Tracer records)
21. Rebolledo feat. Daniel Maloso – Venganza y seduccion (Cómeme)





Image and video hosting by TinyPic

Rebolledo


Download emisije:
Sa najavama: http://www.mediafire.com/download.php?n3m3ij3dgmy
Bez najava: http://www.mediafire.com/download.php?n3m3ij3dgmy


Leri Ahel
- 10:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.09.2009., utorak

Prženje etera i Zaljevski zvuk 20 - 22 sata

Večeras nam u Zaljevski zvuk dolazi Oi punk skupina iz Ike i Opatije, skračenog imena ŠTBK (nije baš potrebno eksplicirati što to znači, a ako je javite se na mail program@svid.hr i dat ćemo vam odgovor). Kako su oni prvi put u emisiji ići ćemo malo u same početke benda i vrtit ćemo njihove stvari. A kao i obično, vrtit ćemo sve aktualne hitove Ri rock scene.

A Prženje etera dijelimo dvije karte za koncert grupe Heavy Trash u Zagrebu (Boogaloo) što će se održati 17. rujna, pa vi od 21 sat zovite na 212-043 i dobijte karte.

A imamo i recenziju albuma: Los Natas
"Nuevo Orden dela Libertad"

Argentinski stoner psihodeličari Los Natas, ovog su srpnja izdali novi album. Još jedan hipnotički komad mjuze.
Album otvara stvar Las Campanadas. Počinje prebiranjem po akustari, da bi onda zabrundala stonerski nabasirana đitra koja nas vozi opustjelim postapokaliptičnim Mad Max predjelima. Tekst je jasno na španjolskom.
El Nuevo Orden... ili novi poredak je kombinacija stoner vožnje i melodijski izbrejkanog pjevanja, ali prilično nastavlja pustinjski obrazac prve pjesme. No za razliku od prve, tu imamo melodiozni refren. Jedna od dražih stvari na albumu. Dodajmo da prema interviewu benda, novi poredak ne predstavlja onu prijetnju teoretičara zavjere o zarobljavanju ljudske rase, već neku vrstu pozitivnog novog poretka unutar samih osoba. Valjda kako bi postali bolji ljudi.
Slijedi nam smirenje ili pak plutanje po svemiru, psihodelična Resistiendo Dolor. Klin đitre, klavijaturice u pozadini, zvučni efekti, pravo uživanje. I kada je prošao intro imamo pomalu punk rock stonericu. Fantastična stvar.
Hombre de Metal počinje solom na gitari snimljenim unazad, ala Hendrix i onda se rifuje u metal srednjem tempu uz, jasno, vokale na ehu i vječno prisutnim distorziranim istočnjačkim melodijama.
I onda pred kraj se pjesma postepeno ubrzava, kako bi ostvarila svoje ime u potpunosti.
Slijedi stvar Ganar Perder, neka vrsta stoner metal laganice. Na refrenu su se lijepo uklopile akustične gitare u stvar čime se Los Natas se još jednom pokazuju majstorima moderne psihodelije.
A da bi to potpuno potvrdili iznenađuju nas krajem pjesme koji kreće laganim latino solo na akustari preko gomile reverba, usna harmonika i završava tutnjem bas bubnjeva, kao nekakav indijanski Sundance.
S akustarama se nastavlja na pjesmi El Pastizal. Počinje kao Black Sabbath unplugged uz Hawkwind zvučne efekte. I onda se opet uključuje stoner distorzija, indijane na bubnjevima tutnje i spremni ste za još jednu vožnju pustinjom ili bar jedanaestim svemirom.
Nakon ove kozmičke odiseje vraćamo se u punk stoner vode instrumentalom David & Goliath. Neurotično rifovanje i izmjena nabasiranih djelova sa škriputavim solažama pokušava dočarati tu mitološku bitku, što ju je odlučila najobičnija pračka.
Nakon toga odmor uz Bienvenidos, minijaturu na akustari.
Pa onda opet jedna nabrijana stonerica 10 000. Da pravi punk stoner. Uzbudljivo za slušat kao i cijeli album do sada.
Posljednja stvar Dos Horses je instrumental koji se sastoji od međuigre klavira i akustične gitare i zapravo je produženi intro s početka albuma, čime se ovaj album zatvara u krug i poziva na još jedno slušanje. Naime, radi se o apsolutnom remek djelu i svi ljubitelji stonera i psihodelije ga naprosto moraju nabaviti.



A imat ćemo i osvrt na novi roman Nick Cavea "Smrt Bunnya Munroa"što je u petak istovremeno izašao u Hrvatskoj i Engleskoj.
Dakle radi se opet o romanu koji obrađuje seks i nasilje. Prati propadanje Bunnya od ljigavog ševca kojeg ne osjeća grižnju savjesti čak niti kada mu se žena ubije zbog njegovih prevara, do hodajućeg mrtvaca kojije očajan za jebom da napastuje neprivlačne žene i siluje narkomanke. Uglavnom postepeno gubljenje identiteta kroz ogromne količine cuge i tjelesnih izlučevina.
Bunny grižnju osjeti tek nakon smrti u nekoj vrsti čistilišta gdje se iskupljuje pred osobama koje je povrijedio, a one prihvaćaju iskupljenje, jer Cave vjeruje da su ljudi ipak u srži dobri i spremni oprostiti.
To je tip romana koji vodi svog glavnog lika iz gore situacije u najgoru i onda još goru, ali čitatelja to ne smeta jer je glavni lik naprosto jedan od najvećih ljigavaca u povijesti književnosti. Stoga se knjiga brzo čita, jer samo čekate koju zlobu će Cave Bunnyu smjestiti u idućem poglavlju.
U to ime poslušajmo pjesmu Loverman s Caveova albuma Let Love In.



Pozdrave i želje za novim poretkom šalju vam MT i ML
- 13:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.09.2009., četvrtak

Robert Fisher In The House!!!

U petak 4. rujna s početkom u 22 00 na frekvenciji Svid radija ne propustite poslušati "live set" riječkog producenta i d.j.-a Roberta Fishera koji uključuje i njegov novi singl nastao u suradnji s pjevačicom znanom kao Sonya, također Riječankom.
Mix uživo ima trajanje od oko sat vremena. Pripremite vaše kazete japanske grupe TDK na kojima i tako nema ništa te snimite mix i slušajte ga do iznemoglosti...
Petak je, idemo u disco?
- 16:59 - Komentari (4) - Isprintaj - #

02.09.2009., srijeda

Mutant disco #10 - 02.09.2009.

Svake srijede od 22.00-00.00 slušajte Mutant disco


Image and video hosting by TinyPic

Playlista Mutant disco #10 - 02.09.2009.



01. Dpek – La ricerca (original version) (Cold busted)
02. Josip Klobučar – Again and again (CD-R)
03. Jamie Vex'd – In system travel (Planet Mu)
04. Brian Bennet – Discovery (Strut)
05. Lugnet – Tidsbrist (Lugnet records)
06. Three degrees – Collage (Roulette records)
07. Cecil Leuter – Pop electronique no.2 (Crea sound ltd.)
08. Bamboo – Spaceship crashing (Bamboo?)
09. Franek Kimono – Dysk Džokej (Zambon disco edit) (CD-R)
10. Tom Middleton – Starq (Six Degrees Records)
11. Rodriguez jr – Lila (Kollektiv Turmstrasse remix) (Boxer recordings)
12. Phonomat Berlin – Blu inside Connie (CD-R)
13. Alex Costa – Rien peur (Duvar remix) (Clubstream green)
14. Vegard Wolf Dyvik ft. Preben Olran – Trouble child (Rong music)
15. Master H – Magic K (Christian Prommer remix) (Soma)
16. Loin brothers – Heavy helmet (Future classic)
17. Motor city drum ensemble – Sun sequence (Four roses)
18. The Noodleman – Pigeon flock (CD-R)
19. Blackbelt Andersen -. Sirup (Full pupp)
20. Ilija Rudman – Dance disorder (Faze action remix) (Bearfunk)
21. Gaznevada – I.C. loveaffair (italian version) (Italian records)
22. Las Estrofas – Francesca (CD-R)



Image and video hosting by TinyPic

The Three Degrees


Download emisije:
Sa najavama: http://www.mediafire.com/download.php?yzmt1dtydeu
Bez najava: http://www.mediafire.com/download.php?nmngjmzm3mm

Leri Ahel
- 19:54 - Komentari (1) - Isprintaj - #

01.09.2009., utorak

Image and video hosting by TinyPic


Dobro došli u prvu jesensku pilot-emisiju COCKTAIL LOUNGE-a!

Cilj ove glazbene emisije jest samo jedan – približiti lounge glazbu svakom znatiželjnom uhu. U sat vremena trajanja emisije, imat ćete priliku ukrcati se u glazbeni vremeplov cool glazbe, od perioda njezinog nastanka, 50-ih godina prošlog stoljeća, pa sve do današnjih dana.
Lounge glazba izvorno je nastala 50-ih godina kao svojevrsni derivat jazza te se kroz desetljeća razvila u čitav niz različitih glazbenih pravaca, od downtempa, chillouta, nu-jazza, itd. Veliku popularnost loungea omogućio je Hollywood koji je za većinu svojih filmova koristio upravo ovakve glazbene podloge. Loungeu su pomogli i egzotični ritmovi polinezijskih zemalja, južne Amerike, Afrike i dr. Velika dominacija i ogromna popularnost crne glazbe 70-ih godina gotovo su u potpunosti iskorijenili ovaj glazbeni pravac, no on je ponovno „uskrsnuo“ 90-ih pojavom chillouta i ostalih lounge glazbenih vrsta.
Slušamo se u nedjelju, 8. rujna od 21h na 98,4 ili streamu.

Tracklist prve emisije:
1//Bossa Nostra//Roxanne nao ligar
2//Terry Snyder//Binga banga bonge percolator
3//Dean Martin//Sway
4//Ella Fitzgerald//Hernando's hideaway
5//Lena Horne//It had better be tonight
6//Henry Mancini//Something for Cat
7//De-phazz//Jeunesse doree
8//Gabin//Doo uap, doo uap, doo uap
9//Italian secret service//24/7
10//Lalo Schiffrin//The wave
11//Lalo Schiffrin//Lalo's bossa nova
12//Astrud Gilberto//Crickets sing for Anamaria
13//Cal Tjader//Soul sauce (Fila Brazilla rmx)
14//Perez Prado & his orchestra//Guaglione
15//Peggy Lee//The boy from Ipanema
16//Sarah Vaughan//Perdido
17//Tito Rodriguez//Theme from "The Apartment"
18//Henry Mancini//The Pink Panther theme (Malibu remix)

Download emisije http://www.mediafire.com/?j0ymzzvrzzg

NC

- 21:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zaljevski zvuk & Prženje etera donosi

Eto, prošao godišnji i vraćamo se sprženi od sunca itd...
Dakle nova sezona Prženja zaljeva kreće.
U Zaljevski zvuk dolazi nam grupa Bruno koja je izdala novi album. Red mjuze, red ćakule.
A bit će još nekih muzičkih noviteta lokalne scene.




Prženje etera posvećujemo burnim događajima u metal svijetu što su se zbili tijekom kolovoza. Dakle najveća vijest je da su Dimmu Borgir izbacili dva važna člana benda, klavijaturistu Mustisa i basistu Vortexa, koji je stvari obogaćivao svojim clean vokalima. Razlog je , prema Mustisu, taj što nije bio prijavljen kao autor nekih skladbi, iako je, kako kaže, većinu posljednjeg albuma In Sorte Diaboli sam napravio. Budući se zvuk Borgira jako temelji na Mustisovim kljovama, koje zvuče kao da su iz nekog visokobudžetnog horor filma, čini se da će ovaj odlazak teško pasti bendu.




Zatim imamo i vijest da Ozzy ima novog gitaristu Gus G-a iz benda Firewind, dok se stari gitarista Zakk Wylde opasno razbolio.
Osim toga najavit ćemo Zg koncert skupine Heavy Trash – Jon Spencer i ekipa jaše dalje.



Ta jasno, govorit ćemo o novim albumima Megadetha, Slayera, Alice in Chainsa i Kiss-a.

Pozdrav, MT
- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2009 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Prosinac 2009 (3)
Studeni 2009 (12)
Listopad 2009 (19)
Rujan 2009 (14)
Kolovoz 2009 (11)
Srpanj 2009 (14)
Lipanj 2009 (16)
Svibanj 2009 (25)
Travanj 2009 (15)
Ožujak 2009 (25)
Veljača 2009 (20)
Siječanj 2009 (21)
Prosinac 2008 (27)
Studeni 2008 (26)
Listopad 2008 (24)
Rujan 2008 (19)
Kolovoz 2008 (4)
Srpanj 2008 (16)
Lipanj 2008 (28)
Svibanj 2008 (28)
Travanj 2008 (21)
Ožujak 2008 (15)
Veljača 2008 (18)
Siječanj 2008 (23)
Prosinac 2007 (14)
Studeni 2007 (28)
Listopad 2007 (43)
Rujan 2007 (25)
Kolovoz 2007 (11)
Srpanj 2007 (18)
Lipanj 2007 (19)
Svibanj 2007 (35)
Travanj 2007 (23)
Ožujak 2007 (38)
Veljača 2007 (35)
Siječanj 2007 (33)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

opis bloga:

linkovi: