SVID radio

29.04.2009., srijeda

Jewel Live



Sjećam se, tamo negdje na početku svojih studentskih dana, svi su počeli mrmljati nešto o nekoj Jewel. Svi su potvrđivali kako je to nešto jako zanimljivo i kako nisi cool ako to nisi čuo, slušao ili, još bolje, imao. Doduše, bilo je to ipak malo prije legendarnog Napstera, Kaazaa, eDonkeya, modemi su još uvijek nisu bili broadband, eventualno 56k, a mjuza je bila dostupna isključivo na cd-evima...:)
Njezin prvi album "A pieces of you" izašao je 1995. godine, no unatoč izuzetno slaboj reklamnoj kampanji prodaja je potpuno podbacila... sve dok legendarna Oprah nije pozvala Jewel u svoj show... Album je prodan samo u Americi u 12 milijuna kopija, a singlovi poput "You were meant for me", "Foolish games" i "Who will save your soul" postali su veliki hitovi.
Punim imenom Jewel Kilcher , rođena je 1974. godine u Utahu, ali je odrasla u Homeru u saveznoj državi Aljaska. Definitivno nije bila tipična tatina kćerka. Život u živopisnoj, ali svojeglavoj Aljasci formirao je Jewel u poetljivu osobu koja se bori protiv uobičajenih životnih okvira. Živi u autoprikolici i putuje.
1993. godine susreo ju je Michael Balzary iz RHCP, no za njezin ugovor s Atlantic Records zaslužna je Inga Vainshtein.
U svojoj dosadašnjoj karijeri izdala je albume "Pieces of You" (1995), "Spirit" (1998), "Joy: A Holiday Collection" (1999), "This Way" (2001), "0304" (2003), "Goodbye Alice in Wonderland" (2006), "Perfectly Clear" (2008), "Lullaby" (tijekom 2009).
Osim debut albuma, najveću pozornost privukli su albumi "0304" u kojem pokušava na moderan način interpretirati glazbu big bandova, te album "Goodbye Alice in Wonderland" za koji je primila možda najlošije kritike u cjelokupnoj glazbenoj karijeri.
Osim pjevanja, Jewel je napisala knjigu pjesama "A Night Without Armor " te biografiju "Chasing Down The Dawn", a u pripremi je još jedna knjiga pjesama "Love Poems". Često surađuje s dobrotvornim organizacijama, a nije joj nepoznat niti angažman u različitiv tv emisijama, filmovima, serijama i dr.

U nedjelju, 3. svibnja s početkom u 21h slušamo Jewelin koncert održan u The Rialto Square Theater u Illionoisu.

Tracklist:
1. Near You Always 2. Just Passing Time 3. 1,000 Miles Away 4. Little Sister 5. The New Wild West
6. Sometimes It Be That Way 7. Get Ready Boy 8. Morning Song 9. Rosie and Mick 10. Grey Matter 11. Break Me 12. Violet Eyes 13. Life Uncommon 14. Cold Song 15. Race Car Driver 16. Foolish Games 17. You Were Meant For Me 18. Who Will Save Your Soul 19. Goodbye Alice in Wonderland 20. I'm Sensitive 21. Hands 22. Satellite 23. Intuition 24. Anything Goes 25. Per La Gloria d'Adoravi 26. Somewhere Over the Rainbow 27. Yodel


Do slušanja na 98,4 ili na streamu.
NC
- 08:21 - Komentari (3) - Isprintaj - #

28.04.2009., utorak

Zaljevski zvuk i Prženje etera od 20 do 22 sata

U Zaljevski zvuk nam večeras dolazi skupina Father koja će pričati o novim pjesmama, novi bubnjar, album i ostalo. Osim razgovora svirat ćemo Father pjesme stare, novije.
A doći će i Mrtvi Kanal koji će najaviti koncert za 1. maj.




Nakon što su 2007. izdali kompilacijski album "Black Sabbath – The Dio Years" i snimili tri nove stvari s Pjevačem Ronnie James Diom, koji je preuzeo vokal od Ozzya na dva najuspješnija post Ozzy albuma Heaven and Hell i Mob Rules, Sabbathima se toliko dopalo što su snimili, točnije pjesme The Devil Cried, Shadow of the Wind i Ear in the Wall, da su odlučili snimiti cijeli album. I to s Dioom jer je Ozzy opet prolupao, nažalost na negativnu spiku, odnosno reality show. Javio se problem imena, budući se Ozzy ne želi odreći nasljedstva Black Sabbatha. iako Iommy ima prava na ime, pa je ekipa, Točnije Tony Iommi, Geezer Butler, Ronnie James Dio i Vinny Appice, iz kolegijalnosti spram Ozzya promijenila ime u Heaven and Hell, po najuspješnijem albumu s Diom.
I tako su snimili novi album The Devil you know.
Čim je izašao omot, odnosno slika imena Satan koju je napravio Per Haagensen, ekipa je popizdila i svi su rekli to je album godine.
Pa jeli?
Alum je jako dobar. To se vidi odmah na uvodnoj Atom and Evil koja nam daje presjek gotovo cijelog albuma. Dakle radi se o teškoj mračnoj pjesmi s fenomenalnim riffovima. Upravo su genijalni riffovi što karakterizira ovu ploču, oh da i totalni odlazak u doom metal. Ipak, iako Dio fantastično pjeva, ponekad pretjeruje sa svojim operetnim glasom, što zna ubiti mračnjaštvo Iommyjevih riffova. Također malo mi smeta predvidljiv aranžman pjesama, koji imaju klasičan raspored riff, pjevanje, most, refren, pa još jednom isto, pa solo, pa most pa refren i rif za kraj. To je čudno, budući su upravo Black Sabbath bili poznati po kompliciranim aranžmanima.
No kako god, svaka stva ima svoju draž i fanovi metala mogu uživati. Pogotovo u drugoj pjesmi Fear koju otvara opaki distorzirani flamenco riff. I tako se to vrti, do mosta i onda znate, slijedi refren, no ovaj nije melodičan, vać mračni i to uvjek dobro upali. Jedna od najuspjelijih stvari na albumeru, jel'.
Slijedi singl Bible Black koja počinje molovskim akustičnim introm, na tragu uspješnica Black Sabbatha kao što su Children of The Sea ili Th Sign of the Southern Cross. I onda se stvar pretvara u doom metal s ubojitim riffom.
Sve super, iako na momentima Dio pretjera sa operetnim fraziranjima.

Onda imamo pjesmu Double the Pain koja počinje bas gitarom provučenom preko flanger efekta. Nakon tog sporijeg uvoda stvar se razvija u hard rockericu srednjeg tempa.
Pjesma Rock and Roll Angel, kao što joj samo ime kaže, ima svjetlije riffove i malo odskače od tmurnih tonova što prevladavaju na albumu. Drugim riječima, to je jedna od lošijih stvari na albumu.
Onda se opet vračamo u tmurne vode s pjesmom The Turn on the Screw.
Nakon nje konačno imamo jednu pržilicu. Radi se o pjesmi Eating the Canibals. Bila bi genijalna kada me vokalna melodija ne bi podsjećala na Abba-u.
Slijedi Follow the Tears koja počinje orguljama kao iz nekog horor filma. Ima i orkestraciju koja baca na stvar Metallice Human s njihova albuma S&M. No ipak, stvar dobro zvuči i spada mi među tri najbolje na albumu.
Nakon toga slijedi druga pžilica Neverwhere i to bez Abba vokalnih linija.
Zadnja stvar je Breaking into Heavaen, za koju valja reći, kako je počelo tako završava- sporo.
Zaključak, The Devil you Know je jedan odlično isproducirani doom metal komad muzike. Zadovoljit će sve fanove Sabbatha i heavy metala, no fali mu malo više igre s aranžmanima do savršenstva.
Ipak super je što ponovno imamo Black Sabbath, makar se sada odazivaju na ime Heaven and Hell, žive i zdrave i u dobroj formi.



Šta se kuha 2. Novi album sprema i Marty Friedman, bivši i po mnogima najbolji solo gitarsista Megadetha. Album izlazi 20. svibnja i zvati će se Tokyo Jukebox. Naime tim albumom Friedman pokušava muzički dočarati život u tom velegradu.
A kad smo već kod Megadetha oni kreču na turnaju sa Slayerima, čime će ratne sjekire pokušati pokopati Kerry King i Dave Mustaine. Zanimljivo je i to što je Mustaine odbijao svirati sa antikrščanskim bendovima, a Slayeri su upravo takvi.
Dakle slušamo Megadeth i Slayer.



MT, MG i MZ šalju vam pozdrave.

- 14:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.04.2009., utorak

Zaljevski zvuk i Prženje etera od 20 do 22 sata

U Zaljevskom zvuku ugošćujemo sastave Morso i Quassar. Morso ima novi spot, pa ćemo malo poričat o tome i malo muzike, dok Quassar ovaj petak svira u Palachu, pa ćemo malo popričati o toj svirci, a i daljnjim planovima benda.





A Prženje etera donosi...
Dakle osmog svibnja nam u Palach dolaze Anti Nowhere Laegue. Bend čiju je stvar So What, jako bezobraznu pjesmu inače, obradila Metallica. Pa eto poslušajmo je u oriđiđi izdanju i još jednu simpa naziva I Hate People!



My Diying Bride ima novi album For Lies I Sire. Malo je mekši, više je melankolična kao uvodna stvar My Body A Funeral , no tu su stare fore violine, tuga doom metal i to i jasno, sve pjesme su epskih proporcija, samo jedna je ispod pet minuta. Druga pjesma Fall With Me je malo žešća, veri najs, omiljena.
The Lies I sire, pjesma po kojoj je imenovan album počinje bas solom, onda postepena gradacija s klin đitrama i onda vokal i melankolija.
Slijedi nam najkraća stvar, Bring me The Victory. U skladu s imenom i tom voljom za moć tu imamo brži ritam i male natruhe death pjevanja, ali samo male, no zbilja lijepa mistična pjesma.
Iduća Echoes from a Hollow Soul kreće sporim distoržn đitrama, onda pada i glavnu ulogu preuzima klavir u međuigri s gitarama u tercama. I tako pjeva se o sinovima Adama koji su usmrćeni. Prema spiki narnijskih kronika to bi značilo da je pobijena cijela ljudska rasa. Tuga navelika.
Sljedeća Shadowhunt počinje s bas solom i onda se uključuje međuigra bas, violina i bubnjeva. Pomalo paganski. Pred kraj stvari uleću nam električne đitre i death glasovi, ali to je više atmosferski i upad je suptilan, nema naglih brejkova koji će vam izazvati infarkt.
Nakon toga dolazi pjesma Santuario di Sangue. Tipični doom, koji se onda na pola lomi s violinom i semplovima konjski rzaja. Arhajično, lijepo.
Onda imamo jednu pržilicu, pjesma A chapter in Loathing. Death glas , duple kase i tambura distorzija. Pa se lomi i imamo malo gregorianskih korala ispod šapta i onda sabbath riffovi. Jako dorbra stvar.
I na kraju stvar od devet i pol minuta Death Triumphant. Samo trajanje stvari govori sve o njoj, niz izmjena dinamike i stilova, trip za kraj. Kreće brzo u heavy maniri i onda se oko druge minute lomi na doom, pa ostaje solo violina, pa kreću klin đitre, pa se oko šeste minute vraćamo na brži dio, i onda opet lom, prmjena teme, ubrzanje, duple kase, metal, metal. Trip za kraj.



Stoner Kutak ovaj put posvećujemo pionirima stonera, grupi Kyuss. Razlog tome jest što su oni tako super i puni energije i ne mogu ih se naslušati. Zato ćemo po pjesmu sa svakog albuma Wrench, Blues For The Red Sun, Welcome to Sky Valley i and Circus Leaves Town.


A bit će još svega, pa slušajte.
Pozdravljaju vas MT; MG i MZ.
- 14:27 - Komentari (1) - Isprintaj - #

20.04.2009., ponedjeljak

Sir Paul McCartney LIVE

Sir James Paul McCartney gostuje ove nedjelje, 26. travnja na Svid-u od 21h.
Što kazati o McCartneyu i njegovoj glazbenoj karijeri koja traje 45 godina, a da bude kratko?
Nakon raspada "The Beatlesa" McCartney je započeo izuzetno uspješnu solo karijeru i osnovao bend "The Wings" sa svojom prvom suprugom, pokojnom fotografkinjom Lindom Eastman. Napisao je glazbu za mnoge filmove (definitivno je najpoznatija filmska tema "Live or let die" iz serijala o Bondu), pisao je čak i klasičnu glazbu, elektroničku, pisao glazbu za mnogobrojne pjevače i surađivao na mnogobrojnim dobrotvornim projektima.
Upisan je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najuspješniji glazbenik popularne glazbe sa 60 zlatnih albuma i prodajom od 100 milijuna singlova. Njegova pjesma "Yesterday" (originalno u izvedbi "The Beatlesa", naravno) drži rekord s preko 3700 različitih covera. Pjesma "Mull of Kintyre" u izvedbi "The Wingsa" iz 1977. godine prvi je single u povijesti Britanije koji je prodan u nedostižnih 2 milijuna primjeraka.
Njegova izdavačka kuća "MPL Communications" ima autorska prava na glazbenu ostavštinu Buddy Hollyja, mjuzikle "Guys and Dolls", "A Chorus Line", i "Grease".
Obzirom da su oboje, i Linda i Paul bili planetarno poznati po promicanju vegeterijanske prehrane (a Linda i po pisanju mnogobrojnih vege-kuharica), Paul je i nakon njezine smrti ostao dosljedan zaštiti životinja, vegeterijanstvu, ali i pomoći zemljama 3. svijeta, borbi protiv miniranja kopna (ratovi!), itd, itd.
Prvi samostalni album izdao je svega tjedan dana nakon formalne objave o raspadu "The Beatlesa", 1970. godine. Već iduće godine zajedno s Lindom i prijateljima Dannyjem Lainom i Dannyjem Seiwellom osnovao je "The Wings". Početkom osamdesetih započeo je potpuno solo karijeru, a početak iste započeo suradnjama s Michaelom Jacksonom i Stevieom Wonderom. Devedesetima je bio zaokupljen pretežno suradnjama s Royal Liverpool Philharmonic udruženjem, s Harrisonom i Starrom radio je na dokumentarnom serijalu o legendarnim Beatlesima, a 1995. izdao "novu" buba-pjesmu "Free as a bird". 1997. izdaje album "Flaming pie", 1999. "Run Devil Run ".
U posljednjoj dekadi puni novinske stupce uglavnom zbog svoje teatralne brakorazvodne parnice s Heather Mills, i vezom s Nancy Shevell. izdaje albume "Liverpool Sound Collage ", "Driving Rain ", "Chaos and Creation in the Backyard " i "Memory Almost Full ".



U nedjelju 26. travnja slušamo dvostruki live album "Back in the world" iz 2003. godine. Na tracklistu se nalazi presjek ne samo solo karijere, već i neke najznačajnije pjesme "The Beatlesa" i "The Wingsa".

Tracklist:
1.Hello Goodbye
2.Jet
3.All My Loving
4.Getting Better
5.Coming Up
6.Let Me Roll It
7.Lonely Road
8.Driving Rain
9.Your Loving Flame
10.Blackbird
11.Every Night
12.We Can Work It Out
13.Mother Nature's Son
14.Carry That Weight
15.The Fool on the Hill
16.Here Today
17.Something
18.Eleanor Rigby
19.Here, There and Everywhere
20.Calico Skies
21.Michelle
22. Band on the Run
23.Back in the U.S.S.R.
24.Maybe I'm Amazed
25.Let 'Em In
26.My Love
27. She's Leaving Home
28.Can't Buy Me Love
29.Live and Let Die
30.Let It Be
31.Hey Jude
32.The Long and Winding Road
33.Lady Madonna
34.I Saw Her Standing There
35.Yesterday
36.Sgt. Pepper's



Do slušanja na 98,4 ili streamu.
NC
- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.04.2009., petak

ABBA live

Ovu nedjelju slušamo jedan od najutjecajnijih pop bendova posljednjih desetljeća, švedsku Abbu. Premda dolaze iz domovine Pippi Duge Čarape (hmm.. jel se to tako piše?), Volva, Scanie, Saaba, Ingmara Bergmana, Roxettea, Cardigansa, Army of Lovers, Anite Ekberg, Astrid Lindgren, Grete Garbo, Maxa von Sydowa, u periodu svoje najveće popularnosti nametnuli su se kao švedski najbolji izvozni proizvod. Poznat je podatak koji govori kako je Abbamania donosila više novaca u jednom trenutku nego li je u tom istom trenutku zarađivao švedski ponos autoindustrije, Volvo.



Legendarni četverac, Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Björn Ulvaeus i Anni-Frid Lyngstad surađivao je u periodu od 1972-1982. Razlog ogromne popularnosti ABBA-e može se tražiti u jednostavnim pjesmama koje su se rado urezivale u pamćenje slušatelja, riječima pjesama koje su bile netendenciozne i govorile jezikom običnog čovjeka. Prepoznatljivost su postigli i zbog overdubbinga vokala i višestruke harmonije.
Kako je poznato, proboj izvan granica Švedske, bend je pokušao nastupom na švedskom natjecanju za pjesmu Eurovizije 1973. godine, ali je osvojio 3. mjesto. Godinu kasnije na istom natjecanju pobijedili su s pjesmom "Waterloo".
U vrijeme najveće popularnosti benda krajem 70-ih, brakovi članova beda (Benny i Frida, Björn i Agnetha) su se raspali što se odrazilo i na glazbenom i poslovnom smislu. U periodu aktivnog rada prodali su oko 370 milijuna primjeraka albuma, a i nakon raspada 1982. do danas godišnje se proda cca 3-4 milijuna albuma.
2005. godine najveći Abbini hitovi prearanžirani su u mjuzikl "Mamma Mia!", a 2008. godine mjuzikl je dobio i svoju filmsku verziju s Meryl Streep, Peirce Brosnanom, Amandom Seyfried, Julie Walters i Colin Firthom. U završnoj fazi je i otvaranje Abbinog muzeja u Stockholmu.

Slušamo live koncert s presjekom najvećih hitova. Od 21h. Na 98,4 ili putem streama.
- 07:52 - Komentari (3) - Isprintaj - #

15.04.2009., srijeda

BeatNocha Public Announcement

Image Hosted by ImageShack.us

Alo! Života ti dragog! Planeta ti! Vadi kljun iz mog srca! Novi Dovesi u ovotjednoj Majci BeatNochi! A to je u četvrtak, 16.04. u 18.00 na premilom nam 98,4 radiju!

Za poludit živ,
ek.
- 16:26 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Morso ima novi spot i još nešto

Jedni od najznačajnijih predstavnika riječkog zvuka - Morso i Dallas Records ponosno obznanjuju da je spot za bendov aktualni singl ''Kao da znam kraj'' zgotovljen, proslijeđen televizijama, uplodairan na Youtube i kao takav - spreman za gledanje!
 
Pjesma ''Kao da znam kraj'' treći je singl skinut sa Morsovog prvijenca ''Izlog''. Spot je osmislio i režirao njihov sugrađan Sanjin Stanić, a sniman je na tri lokacije u Rijeci i Kostreni.
 
No, priča tu ne staje. Na bendovom će Myspace profilu -  - vrlo skoro (za nekolilo tjedana) biti predstavljen najnoviji video uradak Morsa. Riječani Marta Rožić i Kristijan Vučković autori su spota za još jedan hit potencijal sa ''Izloga'' - pjesmu ''Bogovi ljudi''. Detalje te akcije javiti ćemo, naravno, na vrijeme.
 
 
 


A usputno govoreći, zapravo pišući, objavljene su i nominacije za BiH diskografsku nagradu Davorin, pri čemu su Morso nominirani u kategoriji za najbolji debitantski album ''Izlog''.
Ali tu nema kraja riječkim nadanjima i veselju! Jer Hesus Attor su također prošli u kategoriji za naj metal album ''Sonic Gastronomy vol.1'', pa onda su tu još i dvije nominacije za LET3: projekt album godine (Živa pička) te za najbolji bend!
Neka počne berba...
 

- 14:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.04.2009., utorak

Zaljevski zvuk i Prženje etera od 20 do 22 sata

Večeras u Zaljevskom zvuku gostuje Mario Alempijević koji će najaviti Kvarner rock fest što će se održati u Vološčici . Reći će uvjete natječaja i gdje se bendovi mogu prijaviti za sudjelovanje na festivalu.
Stići će i Vojko Mecena koji će nam najaviti večerašnji koncert švicarske skupine Open Season i još neke stvari. A ostalo će biti retrospektiva prvog kvartala ovogodišnjih epizoda prženja, tako očekujte sve vaše omiljene Ri i Ri prsten bendove.

Duff McKagan's Loaded – Sick

Dakle Duff je snimio drugi izdani, a ukupno treći album sa svojom drugom grupom Loaded, koja je za razliku od Velvet Revolvera gdje surađuje sa Slashom, baš po njegovom guštu.
Dakle malo je više na punk, nego na hard rock stranu. Prvi neizdani album Beutiful Deisese je bio nešto najbolje što je neki od članova Gunsa snimio nakon raspada, a Dark Days je bio nastavak iste priče, rock obogaćen elementima Sex Pistols – New York Dolls punka i malo grungea u laganicima (jeli Duff je Seatleovac).
Novi album je nastavak te rock punk priče, ali sa većim dodatkom melodija. Konkretno Sick me neodoljivo podsjeća na Foo Fightersa, po strukturi pjesama i velikom količinom harmonijskih back vokala. Psoebno se to očituje na prvom singlu Flatline, lijepoj radiofoničnoj rockerici, dok svakako najslabiji moment ploče je pjesma No Shame, kojoj se pretjeranom melodioznošću otupila rock baza pjesme.
S druge strane jedan od vrhunaca albuma je sam početak. Naime, album započinje gruvanjem, razbijanjem, disonantnim rifovanjem, wahovima.... Radi se o frenetičnoj pržilici Sick, koja nastavlja tradiciju Duff-ovih punk rockerica poput pjesme Seatle Head.
Sljedi pjesma Sleaze Factory koja zvuči kao da je izašla iz tvornice Velvet Revolver i to kao jedan od boljih modela. Gruvi riff i himnični refren, prava pjesma za ugodne proljetne hedonističke dane i večeri. Nakon toga je već spomenuta stvar Flatline, pa još jedna melodična rockerica IOU, s malo banalnim refrenom "You're the best thing I 've ever had", no dobro zvuči. Uglavnom baš je užitak slušati ovaj album.

Nastavak albuma donosi nam pržilicu The Slide koja opet ponavlja formulu prisutnu na ovom album disonantni rifovi na pjevanju i Beatlesovski refren, jes Foo Fighters. Translucent je još jedna melodična rockerica na tragu Foo-ovaca koju je Grohlovskim glasom otpjevao basista Jeff Rouse , nakon čega slijedi grungerska laganica Mothers Day.
Zatim se vraćamo u žešće vode s pjesmom I See Through You, jedan od mojih favorita, a nakon toga opet melodična rockerica Forgive me. Onda je red za pjesmu koju sam prozva najgorom na albumu, no ljubitelji rock laganica s pjesmom No Shame doći će na svoje, ali ja ne.
Blind Date Girl je najduža na albumu. Prepuna je Beatles harma i country solaža. Da neki križanac Southern rocka s britanskom invazijom. Predzadnja stvar je Wasted Heart i radi se o country blues laganici.
I album završava distorzirani rag time, pjesma No More.
Sve u svemu za fanove Foo Fightersa i melodične rockerice koja je daleko od ljigavosti Coldplaya.
Pravi ljetni album.



A u šta se kuha imamo večeras Cluch koji su najavili izlazak novog albuma Strange Cousins forom the West. CD bi trebao izaći 7. srpnja ove godine. Album su najavili i Voivod Album će se zvati Infini i treba izaći 16. lipnja ove godine.




A bit će i Pestilence i svega svačega. Pozdravljaju vas MT, MG i MT i šalju vam 24 tisuća poljubaca.
- 15:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.04.2009., petak

Vojko Obersnel ove subote (11.4.) u "Voajerima"...

...

Image Hosted by ImageShack.us

od 11h na 98,4 FM (Svid radio).
Pa, dođite...

Lena


- 11:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.04.2009., srijeda

BeatNocha Public Announcement

Image Hosted by ImageShack.us

Hell-o!

Stara perverznjačina Rainer Maria Rilke rekao je - Proljeće se vratilo a Zemlja je poput djeteta koje zna pjesme! Ovaj četvrtak, 09.04., u 18.00, glazbena vegan-non-friendly saga Majka BeatNocha također zna pjesme!

Ovaj put očekujte iščašenje mozga zahvaljujući albumu "Bromst" (Carpark, 2009.) kojeg je skarparkirao Dan Deacon, još malo iščašenja mozga zahvaljujući Nathanu Williamsu i njegovom one man bendu Wavves i albumu istoimencu (Fat Possum, 2009.), te na kraju dva, tri helexa u vidu albuma "You Can Have What You Want" (Gnomonsong, 2009.) benda Papercuts.

Ko jebe Toni Blera kad došla nam je primavera!

Do onda,
ek.


- 14:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

UB40live

Ovu nedjelju ugostit ćemo legendarnu britansku reggae skupinu UB40.
Kako je već poznato, članove benda povezuje prijateljstvo iz školskih i studentskih dana, a naziv su preuzeli prema formularu britanskog ministarstva zdravstva i socijalske skrbi (DHSS) koji je u vrijeme osnivanja benda podigao mnogo prašine, "Unemployment Benefit, Form 40", skraćeno UB40.
Prvi veliki nastup bend je održao 1979. godine u rodnom Birminghamu, no tek nakon suradnje s Chrissie Hynde (The Pretenders), UB40 postali su svjetski prepoznatljivi.
Prvi album "Signing off" dostigao je 2. mjesto najprodavanijih albuma 1980. godine (na 1. mjestu nalazi se Abba-ina kolekcija najvećih hitova).
Bez obzira na veliku slavu na starom kontinentu, UB40 je američku slavu postigao tek s cover-albumom "Labour of love" 1983. godine. Album je postigao ogroman uspjeh (1. mjesto na britanskoj listi albuma godine te 8. mjesto na američkoj Billboard listi albuma), a pjesme poput "Red red wine" (cover Neil Diamonda) i Elvisova balada "(I can't help) falling in love with you" postale su svojevrstan standard. Potonja pjesma ujedno je i naslovna stvar iz filma "Sliver".
Početkom prošle godine objavljeno je kako Ali Campbell, vokal, napušta bend nakon 30 godina djelovanja. Ali je to objasnio kao vlastitu želju da se posveti samostalnim projektima i solo karijeri, no glasine kažu da je Ali bio prisiljen donesti takvu odluku zbog problema s izdavačkom kućom, a sve povezano s nelegalnim korištenjem branda UB40.
Par mjeseci kasnije, klavijaturist Michael Virtue slijedi Campbella, ali je pod istragom zbog nelegalnih novčanih aktivnosti povezanih s radom benda. U isto vrijeme tabloidi su objavili senzacionalnu vijest kako se pregovara s Maxi Priestom da preuzme ulogu novog vokala benda. Priest je s bendom otpjevao Marleyev klasik "I shoot the sheriff" i pridružio se na turneji 2007. godine, no zvanično je potvrđeno kako Priest neće zamjeniti Campbella.



Slušamo album "UB40 CCCP - live in Moscow".
Tracklist:
1. All I Want to Do
2. Cherry Oh Baby
3. Keep on Moving
4. Watchdogs
5. Don't Blame Me
6. Tell It Like It Is
7. Please Don't Make Me Cry
8. Johnny Too Bad
9. I Got You Babe
10. Don't Break My Heart
11. If It Happens Again
12. Rat in Mi Kitchen
13. Sing Our Own Song


Ovu nedjelju s početkom u 21h. Slušamo se na 98,4 ili streamom (koristiti WinAmp! :)
- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.04.2009., utorak

Zaljevski zvuk i Prženje etera od 20 do 22 sata

U Zaljevski zvuk večeras nam u goste dolaze sastavi Ishiatz, Diskurz i One Piece Puzzle. S prvima ćemo malo opširnije popričati, dok će diskurzi predstaviti svoj prvi singl s predstojećeg albuma što će ga objavit Dallas, a OPP će najaviti koncertnu promociju svojeg albuma 13 zlatnih hitova, koja će se dogoditi ove nedjelje u Stereu, točno 13 minuta do ponoći.








A u Prženju etera centralni dio emisije neće zauzeti album tjedna, već ćemo taj dio posvetiti godišnjici smrti Kurta Cobaina, gitariste i pjevača Nirvane.
Naime, pred 15 godina, točnije 8. travnja 1994. godine pronađeno je mrtvo tijelo Kurt Cobaina u stakleniku njegove kuće.
Imao je 27 godina.
Utvrdilo se da je izvršio samoubojstvo koje je počinio 5. travnja, iako postoji i teorija da je bio ubijen budući je u organizmu imao toliko droge da je bio nesposoban za bilo kakvu motoričku radnju pa i povlačenje obarača.
No kako god, ostavio je niz genijalnih albuma, a mi ćemo poslušati sa svakog po nešto.



A u međuvremenu je snimljeno niz zanimljivih dokumentaraca i igranih filmova o Kurtu, pa evo jedan:



Šta se kuha kutak. Down su najavili snimanje novog albuma. Novi, četvrti album, počet će snimati u listopadu. Eto, a mi ćemo malo poslušati Losing all s njihova prvog albuma Nola, a kako nismo dugo slušali Panteru poslušat ćemo The Great Southern Trendkill. A i švedski band Candlemass uskoro izdaju album Death Magic Doom, pa ćemo poslušati njihovu pjesmu Lucifer Rising s njihova posljednjeg izdanja EP-a Lucifer Rising.



A bit će još svega i svačega od metala i sličnih muzičkih rodova i feuda, a 24 tisuća poljubaca primite od MT-a, MG-a i MZ-a, aaaaaaaaaa.....
- 14:55 - Komentari (7) - Isprintaj - #

03.04.2009., petak

Sutra u "Voajerima" Mladen Urem...

...

Image Hosted by ImageShack.us

Hrvatski književni kritičar, publicist, urednik...


Dakle, u subotu (4.4.) od 11h smo na Svidu (98,4), a slušat' nas možete i preko web-a.
Može?

Lena
- 17:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Radio Revolver u 19:30

Večeras vas čeka gomila noviteta među njima i Omar Rodrigez Lopez s novim albumom i standardne rubrike Radio zemljopis i Radio Porok.
Kroz emisiju će vas voditi Voljen Korić i Zoran Baljak.
Dakle sve je misteriozno, pa očekujte pregršt iznenađenja.


- 14:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.04.2009., srijeda

BeatNocha Public Announcement

Image Hosted by ImageShack.us

John Parish i Polly Jean su frendovi stari, čuvali su granicu na Savi! Dobro, ajde, možda nisu čuvali granicu na Savi al se poznaju još od osamdesetih kad su skupa bili u bendu Automatic Dlamini. Kojem bendu? Da, da, baš tako. U međuvremenu John je svirao sa svima, isproducirao albume skoro svima, a najviše se nekako družio sa svojom starom frendicom sa Save, pogotovo na predprošlogodišnjem "White Chalk" i klasiku 90tih - "To Bring You My Love".

Kako zvuči njihova druga zajednička ploča "A Woman A Man Walked By" (Island, 2009.) poslušajte ovaj četvrtak, 02.04., u 18.00 na 98,4 FM u vegan-non-friendly glazbenoj sagi BeatNocha. A bit će i još toga.

Do onda,
ek.


- 16:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2009 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Prosinac 2009 (3)
Studeni 2009 (12)
Listopad 2009 (19)
Rujan 2009 (14)
Kolovoz 2009 (11)
Srpanj 2009 (14)
Lipanj 2009 (16)
Svibanj 2009 (25)
Travanj 2009 (15)
Ožujak 2009 (25)
Veljača 2009 (20)
Siječanj 2009 (21)
Prosinac 2008 (27)
Studeni 2008 (26)
Listopad 2008 (24)
Rujan 2008 (19)
Kolovoz 2008 (4)
Srpanj 2008 (16)
Lipanj 2008 (28)
Svibanj 2008 (28)
Travanj 2008 (21)
Ožujak 2008 (15)
Veljača 2008 (18)
Siječanj 2008 (23)
Prosinac 2007 (14)
Studeni 2007 (28)
Listopad 2007 (43)
Rujan 2007 (25)
Kolovoz 2007 (11)
Srpanj 2007 (18)
Lipanj 2007 (19)
Svibanj 2007 (35)
Travanj 2007 (23)
Ožujak 2007 (38)
Veljača 2007 (35)
Siječanj 2007 (33)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

opis bloga:

linkovi: