SVID radio

31.03.2009., utorak

Zaljevski zvuk (20 sati) Prženje etera (21 sat) posljednja karta za Nightwish i mnoštvo najbolje muzike

Večeras nam u Zaljevski zvuk stiže sastav Monox. Oni sviraju metal i upravo su snimili EP, pa ćemo ga i poslušat. Također ćemo malo pročakulat o snimanju, bendu, ambicijama i ostalo.
A ne zaboravite da vam je danas posljednji dan što se možete prijaviti za nagradnu igru Glazbenog centra i Zaljevskog u kojoj možete osvojiti bubanj. Pa zainteresirani neka kliknu OVDJE i prijave se.



A u Prženju etera danas dajemo posljednju kartu za Nightwish. Zainteresirani zovite na 212-043 negdje oko 21:25 sati.
A kao album tjedna izdvojili smo Static Tensions sastava Kylesa.
Bend Kylesa, koji je zaslužio čast da bude predgrupa Mastodonu, ima novi album Static Tensions. I album odmah kreće žestoko,pomalo punk pjesmom Scapegoat. A u produkciji su prisutne i industro forice s telefonskim vokalima i đitrama, tako da stvar liči na stoner Ministry.
Jedna od najboljih pržilica koju sam čuo i zadnjih godinu dana.
S drugom pjesmom Insomnia for Monts vraćamo se u tradicionalnije stoner vode, što hoće reći malo sporije, nagruvano, psihodelično. Treća pjesma Said and Done, nam donosi muzičku foru netipičnu za stonere, a to su duple kase i death metal tambura rifovanje. Jasno ne kroz cijelu pjesmu, već u određenom specijalnom trenutku koji pokreće vaše tijelo.
Unknown Awarenes ili nepoznata svjesnost, nam svoju nedokućivu interpretaciju značenja koja naš um, ako mu dozvolimo da se predugo bavi proturječjima, tjera u psihotična kružna ili spiralna razmišljanja, a pjesma nam taj psiho kaos prikazuje i muzički atmosferskim gitarama koje se prepliću s grubim vokalom, distorzijom i svačim što nam oslobađa um praktične uvjetovanosti. Znači imamo jedan komad psiho rocka.
Iduću pjesmu Running Red otvara klavir. Da, zvuci klavira nadopunjeni gitarističkim mikrofonijama. Lijepo. Sigurno je bila dobra zabava u studiju. I toj je još jedan zamah dublje uranjanje u psihodeliju. I onda negdje pri sredini krećemo opet žestoko. Dobra pjesma.
Slijedi nam kompozicija Natures Predators, prava doom elegija koja počinje i s samplom kiše poput najzlokobnije pjesme na svijetu Black Sabbath. A Natures Predators svoje postojanje i riffove upravo duguje Black Sabbathu.
S pjesmom Almost Lost ponovno ubrzavamo tempo, no ipak ne gubimo atmosferične đitre, a prisutan je tu i Sonic Youthovski dio, ali samo na kraju. Onda se opet vraćamo drkanju psihe ili psihodeliji u pjesmi Only One. Uvod je igra zvukovima, onda slijedi saftasti pentatonski rif i onda ulazi urlajuči vokal i kreće žestina.
Perception je malo brža pjesma, ali i ona ima pshio elemente na eteričnom refrenu (ženski vokal malo wah, wah) da bi sve to se ponovo vratilo u Stoner buku. Jedna od boljih pjesama na albumu, a ima i pentatonsku solažu, jes da je kratka, ali postoji, snimljeno je!
Posljednja stvar na albumu je To Walk Alone. Onako, malo tribal udaraljki, malo indijskih harmi.
Lijepa atmosferična pjesma za završetak albuma.



Osim toga imat ćemo "Šta ima!" kutak u kojem ćemo poslušati neke od fantastičnih bendova što će svirati na Metal Campu (Down, Satyricon). A da bi fora bila veća, imat ćemo čak dva nastavka "Šta ima!" kutka, jer također treba izvrtiti bendove članova grupe Hail! (Sepultura, Megadeth, Suicidal Tendencies), budući će Heil zasvirati u Zagrebu 29. travnja.


- 15:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Aerosmith Live!

Bostonski dečki, gitarist Joe Perry, basist Tom Hamilton, heavy-metal ikona Steven Tyler, bubnjar Joey Kramer i gitarist Ray Tabano osnovali su Aerosmith 1970. godine. Godinu dana kasnije Tabana je zamijenio Brad Whitford.
Aerosmith je zaredao niz komercijalno uspješnih albuma pa su do sredine 70-ih postali jedan od najvećih mainstream hard-rock izvođača. Ogromnu slavu omogućili su im albumi "Toys in the Attic" i "Rocks".
Već sredinom sedamdesetih imali su organizirane fan-clubove diljem svijeta ujedinjenih pod nazivom "Blue Army".
Kako to obično slijedi, Perry i Whitford su umrli od predoziranja, a zamijenili su ih Jimmy Crespo i Rick Dufay. Početak osamdesetih, veliki uspjeh punka i pojava pop kulture nije išla na ruku Aerosmithu. Album "Rock in a Hard Place" iz 1984. godine nije uspio povratiti uspjeh benda iz 70-ih godina.

I onda se desio najznačajniji comeback u modernoj glazbenoj povijesti... "Walk this way"... za one koji ne znaju, riječ je o pjesmi s albuma "Toys in the attick" iz 1975. godine kojom su Aerosmithovci postigli neočekivani uspjeh i popeli se do 10 najslušanijih pjesama na službenoj Billboardovoj top listi 1977. godine.
1986. godine njujorški rapperi iz Queensa, Joseph "DJ Run" Simmons, Darryl "D.M.C." McDaniels, i Jason "Jam-Master Jay" Mizell, poznatiji kao Run D.M.C. odlučili su obraditi ovaj legendarni hit i prepjevati ga u hip-hop stilu. Legenda kaže da Aerosmithovci nisu htjeli niti čuti za "svetogrđe" da se jedna hard rock pjesma obradi u old-school hip-hop verziji. Ipak, management "Geffen Records"-a uvjerio ih je da nemaju što izgubiti jer im je karijara silaznom putanjom, a sredinom 80-ih hard rock nije bio popularan kao 70-ih. Nakon što su dopustili korištenje pjesme, nikako nisu pristali na mogućnost da se pojave u spotu zajedno s Run D.M.C. jer su smatrali da bi to uništilo njihovu, tada, 15-godišnju glazbenu karijeru. Ipak, kako svi znamo, novac otvara sva vrata i razbija sve predrasude. Tyler i ekipa su ipak nevoljko pristali na suradnju i snimili spot ne sumnjajući kako će to postati najimpresivnija suradnja 80-ih te itekako pomoći posrnuloj karijeri Aerosmitha.



Za one koji nisu znali, pjesma "Walk this way", odnosno njezin naslov odabran je sasvim slučajno. Radeći na albumu "Toys in the attick", dečki iz Aerosmitha odlučili su u jednom trenutku napraviti pauzu i pogledati film. Nevoljko su pristali na komediju Mel Brooksa "Young Frankenstein". Gledajući komediju, uhvatili su se jednog gega legendarnog (i pokojnog) britanskog komedijaša Martyja Feldmana (čovjek je zaista izgledao smiješno, dijelom i zato jer je bolovao od progresivne bolesti očiju) u kojem Feldman govori Gene Wilderu (a.k.a. Dr. Frederick Frankenstein) "Walk this way".
Nakon ovog uspjeha zaredali su se ponovno komercijalno uspješni albumi poput "Pump", "Get a grip", "Nine lives". Posljednje desetljeće postali su možda malo i previše mainstream pa su se zaredale i neke pjesmice za kućanice... no ako i to donosi novac...zašto ne, kaže Aerosmith.
Za ovo ljeto najavljen je novi album ovih rockera koji još nema službenog naslova.

U nedjelju 5. travnja 2009. u 21h slušamo live koncert "Back in the saddle".



Tracklist:
1. Introduction
2. Toys in the attic
3. Love is an elevator
4. F.I.N.E.
5. Monkey on my back
6. Road Runner
7. Permanent vacation
8. Baby please don't go
9. Mama kin
10. Cryin'
11. Angel
12. The other side
13. Red house
14. Back in the saddle
15. Sweet emotion
16. Running into nowhere



Ugodno slušanje na 98,4 ili streamom.
NC
- 07:27 - Komentari (2) - Isprintaj - #

30.03.2009., ponedjeljak

Zion noiZ večeras u 19:30 donosi

Slušaonica najavljena za prošli tjedan je zbog tehničkih problema odgođena za danas, tako da
večeras u emisiji slušamo novi album Babylon Circusa "La Belle étoile", a nakon toga u Filteru gledamo njihov live snimljen u Beču 2004. godine. Poslije nastavljamo u istom stilu: reggae, ska izmiješan sa francuskim šansonama, do pola noći, a ako treba i dulje!

Facebook event here



U emisiji ćemo također podijeliti dvije karte za nadolazeći Zion noiZ party. Nazovite 212-043!

Facebook event here
- 13:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.03.2009., petak

Radio Revolver u 19:30

U novoj rubrici Radio Porok večeras će se vrtiti pjesme koje se bave cugom i svime lijepim i ružnim što taj porok donosi.
A u Radio zemljopisu Luka i Voljen posvetit će se bendovima iz Australije, pa ćete tako između ostalih moči ćuti i Boys Next Door.
A bit će predstavljanja novih albuma i još niz iznenađenja.


- 14:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

"Voajeri", subota, 11h



Nakon dvotjednog eskiviranja
novi "Voajeri" na rasporedu su sutra u 11h.

Ovog puta s glumicom Tanjom Smoje!

Image Hosted by ImageShack.us

Nađemo se na 98,4 ili na (klik) SVIDU.

Ala...

Lena


- 14:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.03.2009., srijeda

BeatNocha Public Announcement

Image Hosted by ImageShack.us

Dragi ljudi i vegetarijanci!

Ovaj četvrtak, 26.03., u 18.00 sati, Majka BeatNocha opetovno krugovalne noge širi!

Slušajte slušajte slušajte jer se družimo sa Torbjornom Brundtlandom i Sveinom Bergeom koji a) su poznatiji kao Royksopp, b) imaju novi album "Junior" (Wall Of Sound, 2009.), c) dolaze na ljeto u Rijeku i d) nisu vegetarijanci, hvala Krišni!

Blublablabla,
ek.
- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.03.2009., utorak

Zaljevski (20 sati) Prženje (21 sat) karte za Nightwish i mnoštvo najbolje muzike

U Zaljevski zvuk večeras nam dolaze Hesus Attor. Oni će najaviti svoju predstojeću Balkansku turneju, pa ćemo malo pročakulati i poslušati par stvari. a svratit će nam i brazilci Torture Squad, koji sutra sviraju u Palachu, a telefonski možda dobejemo i Kekina iz Hladnog Piva.
Uglavnom pregršt.



A u Preženju etera, nakon Mastodona (vidi dolje) dijelimo kartu za Nightwish koja uključuje druženje s bendom i fotkanje. Kako je to vrijedna nagrada moret ćete odgovoriti na tri pitanja o bendu Nightwish kako karta ne bi pala u pogrešne ruke. dakle oko cca 21:25 zvoite 212 - 043 i pokušajte osvojiti.

Mastodon su momentalno jedno od najačih imena u Heavy Metalu. Pa i više. Naime, osim metalaca Mastodon su miljenici i ljubitelja indie i progresivne rock glazbe, budući osim metala kod Mastodona možemo nači naznake tzv. Math rocka, psihodelije i slično.
Eto ovih dana(s) im je izašao i novi album Crack the Skye, kojeg je producirao Brendan O'Brian, poznat po radu s Pearl Jamom i Bruce Springsteenom.
Dakle Crack The Skye je njihov četvrti studijski album i već je pokupio hvalospjeve. Primjerice Metal Hammer, New Musical Express i Kerrang su mu dali maksimalne ocjene.
Crack The Skye je ujedno konceptualni album koji se bavi astralnim projekcijama i Rasputinom. Dakle priča ide ovako, imamo paraplegičara koji se može kretati jedino astralom. No tamo se izgubi i upadne u crvotočinu i dospije u svijet duhova. Tamo mu duhovi kažu da još nije mrtva i stave njegov duh u tijelo Rasputina kako bi riješili problem duše.
No nalete na Đavola koji im pokuša ukrasti duše itd...
Dakle jako zabavno, a cijela priča je podjeljena u sedam pjesama, od toga je pjesma The Czar podjeljena u četiri dijela.
Osim toga, ovo je muzički najmelodičniji Mastodonov album. Mnoštvo melodija u vokalima, manje distoriziranih gitara i sve stvara jednu slojevitu psiho muzičku sliku. To je odmah očito na prvoj stvari Oblivion. Druga Divination je kao neki šihofreni spoj blue grass muzike i Jesus Lizarda, naime počinje s banjom. I zbilja svaka pjesma je mali trip tako da album uopće nije naporan za slušanje, već pruža zadovoljstvo kakvo su pružali Pink Floyd u svojim najboljim danima.
Quintessence, to je peti element ili eter, a prema starim mitovima i starim filozofima od toga je sastavljena duša i cijeli svemir, a to je ono što mi pržimo u emisiji, dakle pržimo duše. To je ujedno i ime treće stvari na albumu i nastavlja sličnom svirkom kao prethodna pjesma, što hoće reći monogo prepličućih melodija i skulirano pjevanje. A imamo jedan fantastični psiho dio s klavijaturama, dok je refren pomalo punkerski. Baš je gušt za slušat.
Quintessence se retapa u pjesmu The Czar koja je ambiciozno podjeljena u četiri djela nazvana Usurper", "Escape" , "Martyr" i "Spiral" . Počinje sporije uz mistične back vokale, znate aaaaaaaa i zvuk klavijatura s početka sedamdesetih. To bi bio Usurper dio, a onda se uključuje distorzija i kreče nam stonerski dio Escape. Onda se na Martyru vračaju mistični backovi, akustična dvanaestica. Pravi astralni trip.
Ghost of Karelia nas spušta malo na zemlju žeščim zvukom, ali samo za mrvicu jer i tu je sve puno fluidnih melodija i pozadinskih atmosferskih instrumenata.
Zatim predzadnja stvar Crack The Skye je još jedan ugodan komad rock psihodelije. Kombinacija akustične dvanaestice, distorziranih đitri, atmosferskih kljova i mističnih harmonijskih progresija.
Možda najbolja stvar na albumu.
I posljednja stvar The Last Baron traje trinaest minuta i kao takva je sažetak svih stilova upotrebljenih na albumu. Dakle započinje akustičnim đitrama i onda kuha i razvija se. Uglavnom stvar epskih proporcija, a album je pravi užitak za slušati. Doslovno astralnom putovanje. Izvrsno.



Nedavno su se na američku turneju zaputili Nine Inch Nails i Janes Addiction, te su sa sobom poveli i rock band Street Sweeper. Povodom toga izdali su EP NINJA (od NIN i Janes Addiction) kojegh možete legalno downloadati na stranicama turneje.
Svaki bend je zastupljen s po dvije stvari.



24 tisuća poljubaca šalju vam MT, MG i MZ!
- 14:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Lionel Richie LIVE



Još jedna soul-funk-r'n'b legenda našeg vremena odsvirat će svoj koncert u nedjelju, 29. ožujka u 21h ovdje na Svidu. Riječ je o gospodinu Lionelu Brockmanu Richieu, Jr., ili jednostavnije Lionelu Richieu. Nesuđeni tenisač, a kasnije i ekonomist, postao je jedno od zaštitnih glasova funka 70-ih kao vokal legendarnih Commodoresa, no svoju najveću slavu postigao je samostalnom karijerom koju je započeo davne 1982. godine. Surađivao je sa mnogima i pisao pjesme za mnoge, uključujući i Kenny Rogersa, Dianu Ross i mnoge druge.
Albumom "Can't slow down" iz 1983. upisao se među najveće pop zvijezde osamdesetih. Za album je primio nekolicinu nagrada, među kojima i Grammy za album godine. Zaslužan je i za mnogobrojne filmske glazbene hitove (no iz filmova koji nikad nisu postali pretjerano popularni) poput "Endless love" u duetu s Dianom Ross iz istoimenog filma, "Say you, say me" iz filma "White nights". Za ovu je pjesmu ujedno osvojio i nagradu "Oscar". Surađivao je i s Michaelom Jacksonom na pjesmi "We are the world" koju je otpjevao legendarni Band Aid za senzibilizaciju Zapada prema potrebama Afrike.
1986. godine usljedio je još jedan iznimno popularan album "Dancing on a ceiling".



Devedesete su započele smrću njegovog oca, a zamalo i bake. Svakako su smrtno utjecale na njegovu karijeru - Lionel jednostavno nije bio u stanju niti zadržati niti nadmašiti uspjeh iz osamdesetih godina. Zaredalo se nekoliko dosadnih albuma, pa čak i pokušaji prepjevavanja pjesama na španjolski jezik, različite remix verzije i dr. Nakon što su njegovoj baki u 80-toj godini života dijagnosticirali rak dojke, Lionel je postao jedan od najpoznatijih američkih aktivista za promicanje svijesti i pomoći oboljelima od te bolesti te prikupio preko 3 milijuna dolara pomoći američkoj udruzi za borbu protiv raka dojke.

Album "Coming home" uspio ga je dovesti do 6. mjesta najprodavanijih albuma u Americi 2006. godine, a ovih je dana izdao svoj najnoviji album jednostavno nazvan "Just go".
Spomenimo i to kako je nedavno potvrdio da postoji šansa ponovnog okupljanja Commodoresa i to u skoroj budućnosti.

Slušamo njegov live koncert iz Pariza objavljen 2007. godine.
Tracklist:
1. Just For You
2. Easy
3. Running With The Night
4. I Call It Love
5. Still
6. Oh No
7. Stuck On You
8. Dancing On The Ceiling
9. Three Times A Lady
10. All Around The World
11. Sela
12. Endless Love
13. Sail On
14. Fancy Dancer
15. Lady (You Bring Me Up)
16. Brick House
17. Hello
18. Say You, Say Me
19. All Night Long

Ugodno slušanje na 98,4 ili streamom.
NC

- 11:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.03.2009., ponedjeljak

Zion noiZ večeras u 19:30 donosi

Večeras se u emisiji sluša novi album Babylon Circusa "La Belle étoile",
nakon toga svira se njihov live snimljen u Beču 2004. godine. Poslije
nastavljamo u istom stilu: reggae, ska izmiješan sa francuskom
glazbom, do pola noći, a ako treba i dulje!

A svakog ponedjeljka u 19:30 u Filteru live streaming Zion noiZ emisije!
Nakon toga reggae/ska/mestizo slušaona by Vojko Mecena, uz obavezno
gledanje live koncerta nekog reggae ili ska izvođača. Upad FREE!



- 14:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.03.2009., petak

Radio Revolver u 19:30

Puštat će se muzika s novih albuma izvođača Condo Fucks (ekipa iz Yo la Tengo), Marriane Faithfull, Bonnie Prince Billy-a i još nekih drugih.
Osim toga Voljen i Luka uvode novu rubriku "Radio poroci" gdje će se puštati pjesme posvećene cugi, drogi, kocki i masnoj hrani.


- 14:16 - Komentari (1) - Isprintaj - #

17.03.2009., utorak

Zaljevski zvuk i Prženje etera od 20 do 22 sata utorkom donosi....presedan i kartu za Nightwish

U Zaljevskom zvuku večeras nam gostuju The Shamrock. Radi se o bendu iz Opatije, Lovrana, Rijeke, Kastva....koji svira Irski folk. A time ćemo ujedno i najaviti svirke za St Ang...ovaj Patrick's weekend u Palachu. Također, najavit ćemo i festival Minival i feštu Heart attack.



A onda u 21 sat Prženje etera. I opet djelimo jednu kartu za Zagrebački koncert skupine Nightwish.
Ali to nakon sljedećeg.

Naime, večeras u Prženju etera imamo presedan. Po prvi put vrtimo i u album tjedan kutku imamo bend iz Hrvatske i to još iz Rijeke. Dakle, radi se o bendu One Piece Puzzle i njihovom novom albumu 13 zlatnih hitova. Kako je album baš to, hit do hita, nešto najbolje izašlo u zadnjih par godina u Hrvatskoj i jasno konačno jedan žestoki rock, alter, metal, industrijal ....album nakon što nam je godinama iz major labela bila uglavnom servirana zašećerena voda (čast iznimkama npr. Father), neću pretjerano ga analizirati, već svima preporučujem neka poslušaju CD jer to je pravo zadovoljstvo.
No ipak par riječi.
Generalno album je podijeljen u dva djela. Prvi dio su industrial (rock, metal noise, punk) pržilice od kojih vrijedi izdvojiti najbržu stvar na albumu "Želim biti seljak veseljak" gdje Ratkin ulet u stvar krikom, pomalo asocira na Anselmov ulet na The Great Southern Trendkill. Jasno tu je ultimativni hit "Derem! Rokam! Guzim!", pjesma "bager faker" i "Ne jebi bez kurca" "latinski lover" perverzija.
Zatim nakon kratkog instrumentala s razbijanjem boca imena "Žnjiha" slijedi malo mirniji i psihodeličniji dio albuma. Naime tu su dvije psihodelične industro pjesme "Princeza polucija" stvar s jako melodičnim refrenom i nizom atmosferskih mikrofonija na gitarama, još jedan od potencijalnih singlova, te pjesma koncipirana kao one dječje bajke na nosačima zvuka (Crvenkapica, Ježeva kučica i slično) imena "Mala i medo" ali za razliku od bajka kojima su brača Grimm i HC Andersen i B. Čopić odrezali lascivne elemente i asocijacije, OPP-ova bajka ih je puna.
A druge dvije uvjetno rečeno lakše stvari su meni omiljena LSD gdje vozi pentatonski rif i tekst o psihonautiranju. A druga lakša je OPP, malo da se predstave, kažu nešto o sebi i što su po horoskopu.
Ipak, onda pred kraj imamo još jednu pržilicu "Kanta meda" da bi album zatvorio loop od 30 minuta koji nam poručuje da neće stat.
I onda još jednom zavrtite CD.



A bit će i Šta se priča kutak: Krist Novoselic, bivši basista Nirvane je rekao kako, nakon što su pred par godina izbacili pjesmu You Know You're Right, više neće izdavati nikakve pjesme koje su djelomično snimili s Kurtom dok je ovaj još bio živ.
Ipak rekao je da imaju mnoštvo live materijala, ali nije najavio nikakvu mogućnost izlaska DVD-a ili nešto slično.
A Trent Reznor iz Nine Inch Nailsa je preko svog Twitera (neka fora na internetu) rekao kako se
Chris Cornell toliko osramotio sa svojim novim albumom Scream, da se on zbog toga osječa neugodno. Inače Scream je producirao Timbaland poznat po radu s Justin Timberlakeom i takvom gnjus ekipom. No mi ćemo se prisjetiti sretnijih dana karijere Cris Cornella sa Soundgardenom.



A bit će i Maidena i Cathedrala i svega....

24 tisuća poljubaca šalju vam MT, MG i MZ !
- 14:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.03.2009., ponedjeljak

Zion noiZ večeras u 19:30 donosi

U emisiji Zion noiZ večeras (19:30 sati ) će se slušati Dubioza Kolektiv.

Evo što kaže wikipedia o njima.

"Dubioza kolektiv (poznati i kao jednostavno Dubioza) je bosanskohercegovački glazbeni sastav. Njihova je glazba mješavina reggaea, duba i rocka uz jake političke poruke.

Dubiozu su 2003. godine osnovali bivši članovi sastava Gluho doba Against Def Age: Adisa Zvekić, Almir Hasanbegović i Adis Zvekić iz Zenice te Ornamenata: Brano Jakubović i Vedran Mujagić iz Sarajeva. Kasnije su se sastavu pridružili gitarist Armin Bušatlić, bubnjar Senad Šuta, te Orhan Oha Maslo.

Svoj prvi album, nazvan jednostavno Dubioza kolektiv objavljuju u travnju 2004. U prosincu iste godine objaljuju EP nazvan Open Wide, na kojem su gostovali dub glazbenik Benjamin Zephaniah, te Mush Khan iz pakistansko-britanskog sastava Fun-da-mental. U lipnju 2006. objavljuju svoj idući album Dubnamite na kojem je gostavao sastav Defence iz Tuzle, te francuski umjetnik Niköll. Sljedeći album nazvan Firma Ilegal objavljuju 2008. Nastupali su na mnogim festivalima u Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Hrvatskoj, te u Mađarskoj, Srbiji, Italiji, Nizozemskoj, te u drugim zemljama."


- 14:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Riječki ekološki pokret upozorio na povezanost policije i HDZ-a

Mićo Antolović, član Riječkog ekološkog pokreta, danas je održao konferenciju za novinare ispred zgrade Policijske uprave Primorsko - goranske, čim je želio ukazati na povezanosti policije i HDZ-a.
Naime, prilikom posjeta Ive Sanadera brodogradilištu 3. maj, prošlog četvrtka, Antolović je želio postaviti transparent s natpisom "Jebo te most Pelješić", kojeg je danas izvjesio na presici, te je namjeravao dijeliti letke u kojem ukazuje na ekonomsku neisplativost gradnje Pelješkog mosta.
A sa sobom je imao jaja koja je namjeravao dati članovima sanaderove delegacije, kako bi ih sami sebi zabili u glavu.
Međutim policija mu je onemogućila postavljanje transparenta, dijeljenje letka i jaja, a Antolović je cijeli dan proveo uz policijsku pratnju.
Zato je zaključio kako policija radi u korist HDZ-a, budući ništa taj dan nije smjelo omesti Sanaderov boravak u Rijeci, što je osim 3. maja uključivalo i posjetu Novom Listu i skup u Teatru Feniceu kojim je obilježena 19. godišnjica riječkog HDZ-a.

Dodao je da kada su članovi Riječkog ekološkog pokreta protestirali protiv gradnje autoceste za vrijeme Račanove vlade, da im prosvjed nije bio onemogućen.
Stoga je Antolović zatražio ispriku i provođenje zakonskih mjera protiv onih koji su ga spriječili u akciji.
Na kraju su djelatnici policije od Antolovića zatražili uklanjanje transparenta, što on nije htio učiniti, pa je stoga bio legitimiran.
No na kraju nije priveden u policijsku postaju, vjerojatno zbog velikog broja kamera i medijskih kuća na događanju.

MT
- 11:58 - Komentari (1) - Isprintaj - #

K.D. Lang Live on Svid!



'alo ekipa!
Nedjeljni koncert 22. ožujka 2009. posvećen je karizmatičnoj Kathryn Dawn Lang.
Ova 48-godišnja kanađanka, dobitnica prestižnih Juno i Grammy kipića, poznata je aktivistica za prava homoseksualaca, zaštitu životinja i promoviranje vegeterijanske prehrane.
Veliki glazbeni uzor pronašla je u američkoj country/rockabilly pjevačici 50-ih i 60-ih godina, Patsy Cline. Fasciniranja Clineovom, Lang je 1983. osnovala Patsy Cline tribute band "Recklines" i izdala debut album "Friday Dance Promenade".
Karijera je započela uzlaznom putanjom nakon izdavanja albuma "Angel with a Lariat" 1987. godine kojeg je producirao Dave Edmunds. Probijanje na američko tržište uspšješno je omogućen nakon dueta "Crying" s pokojnim Royom Orbisonom 1988. godine nešto prije njegove smrti.
Albumi "Absolute Torch and Twang" (1989.), "Ingénue" (1992.) i "All You Can Eat" (1995.) donjeli su joj čitavu hrpu nagrada. Nakon duže studijske pauze, 2000. godine izdaje album "Invincible summer" s hit singlovima poput "Summerfling" i "Consequences of falling".

U nedjelju, 22. ožujka slušamo live album "Live in London With the BBC Concert Orchestra".
Tracklist:

1 Upstream
2 Helpless
3 Thread
4 Western Stars
5 I Dream of Spring
6 Coming Home
7 Once In a While
8 Wash Me Clean
9 Sunday
10 Smoke Rings
11 The Valley
12 Hallelujah
13 Flame of the Uninspired
14 Constant Craving
15 Close Your Eyes
16 Don't Smoke In Bed
17 Pay Dirt
18 Jealous Dog
19 Je Fais la Planche
20 Shadow and the Frame





Ugodno slušanje na 98,4 ili streamu.
NC
- 07:19 - Komentari (2) - Isprintaj - #

13.03.2009., petak

Promocija CD-a "13 zlatnih hitova" skupine One Piece Puzzle u KUNS-u

Večeras u 20 sati i 13 minuta održat će se promocija debi albuma skupine One Piece Puzzle. Album se zove "13 zlatnih hitova" i sadržava 14 pjesama, s tim da svaki slušatelj ima privilegiju izabrati trinaest vlastitih hitova.
Osim slušanja albuma, u KUNS-u će se premijerno prikazati videospot za singl s navedenog albuma imena "Derem Rokam guzim".Autori spota su Kristijan Vučković i Marta Rožić.
Osim toga bit će i izložba fotografija sastava.
Svi oni koji OPP žele odvesti u svoje domove moći će kupiti album „13 Zlatnih Hitova“ po promotivnoj cijeni. Količine su ograničene.Zapamtite dođite punih trbuha jer nema kikirikija, ali ukoliko ne zakasnite moći ćete se obnoviti teranom ili kakvom rakijicom.
- 13:37 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Radio Revolver u 19:30

Večeras u Revolveru gostuje ili domaćuje, kako se uzme, sastav My Buddy Moose, koji će uživo svirati na akustarama.
Osim toga vrtit će se The Best off Radio Revolver.


- 13:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.03.2009., srijeda

BeatNocha Public Announcement

Image Hosted by ImageShack.us

Helou.

Ovaj četvrtak, 12.03., u 18.00 na 98,4 FM, svidov glazbeni magazin donosi začarobiranu štoriju o manchesterskoj firmi Factory Records i njenim usponima, uspjesima, mitovima, flopovima i smrtima od 1978. do 1992., sažetima u četverostrukom pakovanju nazvanom "Communications 78-92".

Love will tear us apart!

(Inače nije "love".)

Čujemo se,
ek.
- 16:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.03.2009., utorak

Zaljevski zvuk & Prženje etera (20 do 22 sata) donosi najavu albuma 13 zlatnih hitova sastava One Piece Puzzle i NAGRADE! Karte za Nightwish

Večeras nam u goste u Zaljevskom zvuku dolaze One Piece Puzzle. Popričat ćemo o njihovom novom albumu "Trinaest zlatnih hitova" koji bi trebao izaći krajem tjedna i ekskluzivno ćemo poslušati par novih stvari.
A u tijeku je i nagradna igra ZZ-a i GC-a (Glazbenog centra) u kojoj možete osvojiti bubanj Mapex.



A u Prženju etera djelit ćemo karte za Nightwish (2. travanj 2009. Zagreb) negdje na polovici emisije, pa se spremite i tko nazove 212-043 i odgovori na nagradno pitanje, dobit će kartu.

Nasville Pussy su nam spremili još jedan komad visoko kaloričnog Rock and Rolla. Radi se o njihovom novom albumu From Hell to Texas, odnosno iz goreg u najgore.
I odmah u glavu, bugi riff, križanac ranog Aerosmitha i AC/DC-a u pjesmi zvanoj Speed machine. Malo je smekšana distorzija u odnosu na prošle albume, ali zato je više izražen, ne znam kako bi rekao.....pa jasno filing!
Onda iduća From Hell to Texas je furiozna rock punk pjesma. Sve što vam treba za "gud filing". Tu i gitaristica i basistica benda preuzimaju uloge back vokala, što će činiti tijekom albuma.
Onda nam slijedi pjesma lijepog naslova Drunk Driving Man. Onako highway rock, kao što se kaže za pijanu vožnju po autoputu. Osim toga, jeli, ova pjesma ukazuje i na komičnu stranu ovog parti benda. Humor se nastavlja na southern rock komadu Lazy Jesus. Gitarski twang, usna harmonika i komični osvrt na novi zavjet, odnosno o Isusu kojemu se nije dalo popravljati stolice, pa je odlučio propovijedati i govoriti ljudima da su u krivu, a i tu mu je nešto smetalo. Upravo takva pjesma je sve što svijetu momentalno treba kada svakakvi fundamentalizmi jačaju.
Slijedi nam I'm so High, onako AC/DC numera.
Onda se ponovno vračamo u brže vode s pjesmom Aint your bussenes, koja koristi riff kojeg je patentirao Motorhead, ono tana nana i opet....pa znate.
I favorit, Dead Man Can't Get Drunk. Naime pjesma nam daje odgovor na vječna ljudska egzistencijalna pitanja koja postavlja svjesnost o smrtnosti. Dakle, odgovor je: bojimo se smrti jer se više nikada nećemo moći napiti. Recimo ovako, ako smo ateisti, nema ničega pa niti cuge, ako smo krščani u paklu će nas kazniti tako što nam neće dati cugu, a u raju dobri ljudi ionako ne žele piti (iako je svojedobno ljeni Isus, budući da mu se ništa pametnije nije dalo raditi, vodu pretvarao u vino). Dakle preostaju nam religije što propovjedaju reinkarnaciju. Samo pitanje je koliko je dozvoljeno alkoholizirati se, a da se u idučem životu ponvno reinkarniramo kao ljudsko biće kako bi ostvarivali esencijalno svojstvo čovjeka, a to je opijanje.
Onda opet jedna pržilica Late Great USA.
Zatim je vrijeme za pjesmu Pray For The Devil. Još jedna brza rockerica i još jedan favorit.
Why,Why,Why je još jedna pjesma koja postavlja pitanja, no malo je previše melodična i to mi je nekako najlošija stvar na albumu. Pretipične harme koje smao imao prilike čuti kod nekih meni ne baš omiljenih sastava i to, jasno, nije neki plus.
Onda opet jedna southern blues rock numera Stone Cold Down. Dobra je za napit se.
I za kraj highway rock Give me a Hit Before I Go.
Sve u svemu, vrlo dobar Rock and Roll album, no malo sporiji i skuliraniji nego što smo navikli od ovog benda. Mogu oni i bolje.
Inače napomenimo da je album snimljen u studiju country legende Willie Nelsona.



Šta se kuha kutak. New York Dolls su objavili ime njihova novog albuma što će izači 5. svibnja ove godine. Zvat će se "Cuz I Sez So" ili na Hrvatskom Ivo Sanader. Zanimljivo je da će se na albumu naći nova verzija njihova starog hita Trash (što također na Hrvatskom znači ......) pa ćemo tu pjesmu i poslušati.


- 14:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.03.2009., ponedjeljak

Zion noiZ večeras u 19:30 donosi

Večeras u emisiji Zion noiZ (98,4 Mhz) možete poslušati sastave Paprika Korps i Agressive Snail Attac. To će ujedno biti i najava za njihov koncert što će se održati u srijedu u Palachu, stoga će se dijeliti i karte za navedeni natup.
Više na DNK


- 13:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Stevie Wonder Live




Posebno mi je drago što vam za idući nedjeljni koncert ovdje na Svidu mogu najaviti masterblaster-a svjetske R'n'B, soul i funk scene, gospodina Stevlanda Hardawaya Judkinsa, a svima osim svojoj rodbini poznatijim kao Stevia Wondera.
Već s 11 godina potpisao je ugovor s legendarnom crnom izdavačkom kućom “Motown” na čelu sa Barryjem Gordyjem koji je još jedom potvrdio svoj izvanredan njuh za talente. Premda je slijep od rođenja, Wondera takav hendikep nije sputao da ne postane jedan od najznačajnijih I utjecajnijih predstavnika svojeg žanra. Osim toga, Wonder je multi-instrumentalist (uspješno svira klavir, harmoniku, konge, bubnjeve, bass gitaru, usnu harmoniku, orgulje.
O njegovim nagradama nema smisla previše raspravljati jer bi na tu temu mogli otvoriti zaseban blog. Ipak u krtatko, evo suhoparnih statističkih podataka:
- više od 30 US top 10 hitova
- osvojene (čak) 22 “Grammy” nagrade!
- nagrada za životno djelo I doprinos u glazbenoj kulturi
- nagrada “Oscar” za najbolju pjesmu (“I just called to say I love you” iz filma “Woman in red”)
- pripadnik “R'n'R Hall of fame”
- pripadnik “Songwriters Hall of fame”
Wonderov najuspješniji period karijere svakako je u razdoblju s konca 70-ih do početka devedesetih.
Evo popisa najznačajnijih osoba koje su odavno iskazale veliki tujecaj S. Wondera na njihov glazbeni rad:
Stevie Ray Vaughan, India.Arie, Barack Obama, Blackstreet, Gloria Estefan, Musiq Soulchild, George Michael, The Neptunes, Luciano Pavarotti, Tupac Shakur, Will Smith, Coolio, Snoop Dogg, Kirk Franklin, Mary J. Blige, Mariah Carey, Michael Jackson, Babyface, Kelis, Donnell Jones, Jermaine Jackson, Janet Jackson, Luther Vandross, N'Sync, Glenn Lewis, Dru Hill, Boyz 2 Men, Alicia Keys, Eric Hutchinson, Carrie Underwood, Elton John, John Legend, Prince, Anthony Kiedis ( pjevač Red Hot Chilli Peppers), Sting, Beyonce, Aaliyah, Brandy, Justin Timberlake, Ashanti, Shogo Hamada, Jason Kay (pjevač Jamiroquai), Utada Hikaru, Ken Hirai, Whitney Houston, Wang Leehom, Lenny Kravitz, Glenn Hughes, i Erykah Badu.

Wonderove suradnje s drugim pjevačima:
Carly Simon, Busta Rhymes, Quincy Jones, Sting, Pointer Sisters, Barbra Streisand, Andrea Bocelli, Jeff Beck, Snoop Dogg, Elton John, Lenny Kravitz, Billy Preston, James Taylor, Roberta Flack, Smokey Robinson, Paul McCartney, Tony Bennett, Frank Sinatra, Queen Latifah, The Supremes, Babyface, The Beach Boys, Chaka Khan, Herbie Hancock, Luther Vandross, The Temptations, Gloria Estefan, Andrae Crouch, Michael Jackson, Jermaine Jackson, John Denver, BeBe Winans, Julio Iglesias, Don Henley, Take 6, The Flying Burrito Brothers, Rod Stewart, The Gap Band, 'NSYNC, The Manhattan Transfer, Donna Summer, Eurythmics, B.B. King, Jon Gibson Paula Abdul i Whitney Houston.

Posljednji album objavio je 2005. godine pod nazivom "A time to love".

Ovu nedjelju, 15. ožujka od 21h slušamo izbor iz nekoliko Wonderovih live albuma.
Tracklist: TBA

Slušamo se na 98,4 ili stream-u.
NC
- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.03.2009., petak

"Voajeri" su sutra...

... a u ulozi gosta pojavit će se
dr. Nikola Ivaniš (PGS), kandidat za riječkog gradonačelnika!

Image Hosted by ImageShack.us

U subotu (sutra) od 11h na Svidu!

Živjeli!

Lena
- 17:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Radio Revolver u 19:30

Večeras vas u Radio Rvolveru (od 19:30 do 22 sata) očekuje mnoštvo noviteta. Osim toga i drugih iznenađenja puštat će se recentni indie i rock bendovi koji su obradili pjesme svojih starijih kolega na benefit kompilaciji za žrtve rata.
U radio zemljopisu Luka i Voljen posjetit će Portland – Oregon.
A s obzirom na recesiju puštat će se USA folk pjesme koje su inspirirane velikom depresijom dvadesetih godina prošlog stoljeća.
Večerašnji specijalni gost je Zoran Baljak.


- 13:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.03.2009., četvrtak

Nina Simone Live

Uobičajeni nedjeljni termin od 21h ovog tjedna prepuštamo jazz legendi Nini Simone. Ta je naočita dama, pravim imenom Eunice Kathleen Waymon poznata ne samo kao jazz pjevačica, već i kao skladateljica, pijanistica, aranžerka, dobitnica Grammyja, ali i žitka pobornica za ljudska prava.
Premda se u glazbene vode uvela kao pijanistica, postupno je postala jazz pjevačica. No, nije samo jazz bio njezina interesna sfera. Njezin opus sastoji se od niza soul, folk, R&B, gospel, i pop albuma. Ostat će zapamćena po karakterističnom, vrlo uskom vokalnom rasponu, a ako se spomene da je gotovo čitav život patila od bipolarnog poremećaja, ne čudi činjenica da je njezino pjevanje graničilo od nevjerovatne sreće do duboke melankolije. Nije za čuditi da je postala pijanistica. Naime, pored svojih sedmero braće i sestara, boležljivog oca, majka, svećenica pri metodičkoj crkvi, imala je potrebu za pijanistom u svojoj crkvi. Tako je sve započelo.
Prvi album "Little girl blue" izdala je 1958. godine (remix i normalna verzija naslovne pjesme nalaze se na kompilaciji Verve Remixed), a do svoje smrti 2003. godine izdala je oko 40 albuma.
Veliko zanimanje za njezin opus pojavilo se upravo nakon lansiranja Verve Remixed kompilacija, čime je i započela komercijalizacija njezinih najvećih hitova i to u remix verzijama. Zato nije za čuditi da su u posljednjih nekoliko godina objavljena 2 remiksirana albuma Nine Simone. Posljedni album "A single woman" objavila je 2003. godine.
Pjesme po kojima će Nina ostati vječno u pamćenju svakako su: "My Baby Just Cares for Me", "I Put a Spell on You", "I Loves You Porgy", "Feeling Good", "Don't Let Me Be Misunderstood", "Sinnerman", "To Be Young, Gifted and Black", "Ain't Got No/I Got Life" i "I Want a Little Sugar in My Bowl".
Njezina glazba utjecala je na mnoga poznata glazbena imena poput Mary J. Blige, Elkie Brooks, Alicia Keys, Jeff Buckley, John Legend, Lauryn Hill i Peter Gabriela.
Ovu nedjelju, 8. ožujka, slušamo live nastup Nine Simone uz slijedeće izvedbe:

1. My baby just cares for me
2. For a while
3. You took my teeth
4. Sugar in my bowl
5. Backlash blues
6. Do what you gotta do
7. Mississippi Goddamn
8. See-line woman
9. The other woman
10. Four women
11. I sing just to know that I'm alive
12. Porgy
13. It's cold out here
14. Touching and caring
15. Saratoga

Ugodno slušanje,
NC
- 07:14 - Komentari (3) - Isprintaj - #

03.03.2009., utorak

Zaljevski zvuk & Prženje etera donosi NAGRADE! Karte za Nightwish, bubanj i CD Grča

Večeras u Zaljevskom zvukugostuje industrijal sastav fOf. Po starom dobrom običaju popričat ćemo s njima i slušat njihove pjesme. Osim toga najavit ćemo novu nagradnu igur Zaljevskog zvuka i Glazbenog centra, koja se zove PRVI APRILA TI SI TRUBILA! Naime, o čemu se radi. Kao što smo u prošloj nagradnoj poklanjali đitru, ovaj put se poklanja bubanj, marke Mapex!
A kako sudjelovati u nagradnoj igri?
Dakle, kliknite OVDJE i link će vas odvesti na stranice Glazbenog centra gdje trebate ispuniti formular i odgovoriti na nagradno pitanje.
A najbržem slušatelju koji nazove 212 - 043 poklanjamo i CD skupine Grč "Još ima krvi"



A u Prženju etera opet poklanjamo najbržem slušatelju koji nazove 212 – 043 kartu za koncert Nightwisha što će se održati 2. travnja u košarkaškom centru Dražen Petrović u Zagrebu.
Pa svi fanovi benda ili oni koji žele besplatno otići na koncert slušajte nas od 21 do 22 sata. Mogu samo natuknuti da ćemo nagradu djeliti u prvoj polovici emisije. Najvjerojatnije.


Bison – Quiet Earth

Radi se o prvom dugosvirajućem albumu Kanadske stoner metal skupine Bison BC izašlom prošle godine (za razliku od prvog Earthbound koji je imao šest pjesama, Quiet Earth ima čak dvije više).
Trebalo mi je neko vrijeme da ga nabavim i evo ga.
Album je uglavnom dobio dobre kritike, a i meni je odmah prva stvar Primal Emptines of Outer Space zapela za uho.
Dakle imamo klasični stoner instrumentarij, nabasirane đitre, kulerski tempo, mnogo pentatonike. Jedino što ih pomalo razlikuje od drugih bendova navedenog žanra jest vokal koji se ne trudi što uvjerljivije skinuti Ozzya ili Jery Garciu, već ima više HC thrash metal glas (zapravo podsjeća me na Lee Doriana iz Cathedrala. Kad bolje razmislim čini mi se da se Bizoni furaju upravo na Katedralu i to dobro čine).
Takav stil pjevanja bendu daje malo na agresivnosti i odvaja ih od njihovih blueserskih rifova, tako da imamo zanimljiv spoj stonera, HC-a, metala i blues hard rocka.
Sljedi nam pjesma Dark Towers, koja je bržeg tempa i u njoj prevladava ona HC strana benda.
A da je tome tako govori i činjenica da je Dark Towers i najkraća stvar na albumu, svega tri minute i četrdesetsedam minuta.
A onda pjesma pravog tradicionalnog stoner imena Slow Hand of Death (jasne asocijacije na Hand of Doom Sabbatha). I tako i kreće, masni malo sporiji riff. Prsti klize po debelim žicama, što je uhu vrlo ugodno.Vokal vrišti u agoniji i to je to, stoner doom komad. Onda imamo ubrzanje i vrijeme je za skakanje.
Skačemo do iduće stvari Wendingo part 1 (quest for fire) koja počinje lijepom srednjovjekovnom melodijom koju izvodi, pazi sad, gudački kvartet! Baš lijepo i kao što gore rekoh uhu ugodno.
I onda istu melodiju preuzmu distrzirane đitre, to su mi inače omiljene fore. Svakako jedna od boljih stvari na albumu. Inače to je najduža stvar na albumu, trajanja nekih osam minuta, no već znate razlog, treba vremena sve te razne stilove inkorporirati u jednu pjesmu.


Iduća stvar These are my Dress Clothes je malo klasičniji stoner metal, ali s naj brutalnijim (čitaj death metal) vokalima.Onda imamo drugi dio Wendinga, brutalniji od prvog u svakom slučaju. No i tu se nađe malo egzotike, poput arapskih solaža, ali tek za moment, nakon čega opet kreču urlici i nabasirane đitre.
Predzadnja stvar Medication je instrumental, koji se od ostalih stvari razlikuje samo po tome što, valjda nisu više imali love za studio, pa nisu stigli snimiti vokal. Al' ima lijep melodični dio pred kraj koji malo asocira na metaličine instrumentale poput Oriona i Ktulua, al samo na tren.
I na kraju pjesma po kojoj je album dobio ime Quiet Earth. Nije tiha, bučna je, ali je onako sporija kao da prati zemljinu vrtnju oko sunca. A i tu imamo malo gudača, što obogaćuje stvar, daje joj kozmički filing i time je stvar još jedna od boljih na albumu.
Sve u svemu, bučan nabasiran album, na granici stonera i metala, s izvrsnim ali i prosječnim pjesmama, što oće reći, pa ajmo biti dobri, minus četiri.



Šta se kuha kutak. Dakle, Mastodon su pred taman pred izlazak albuma Crack the Sky koji se bavi astralnim projekcijama i Rasputinom i svom živom mistikom našim perceptivnim organima nespoznatljivom.
Stoga svi vi kompjutor ili računalo frikovi možete već sada naručiti album preko nečega što se zove I-tunes, a kao bonus dobijete i instrumental singla Oblivion, pa možete sami izmišljati svoje riječi. Prava zabava.
PS, singl Oblivion s vokalima je također dostupan legalnom downloadu.

A Testament pripremaju izdati live album , snimljen još tamo 1987. godine u Eindhovenu. Album bi trebao izaći 14. travnja, a činit će ga najviše pjesme s tada aktualnog albuma New Order i prvog The Legacy.
A najnepoznatiji pjevač Black Sabbatha Tony Martin, se udružio s drugim okultnim bendom s početka sedamdesetih Black Widow-om.
I to nas ostavlja s nizom pitanja.
Što će iz tog crnog spoja nastati?
Samo da ne bude udovica subotar koja ti nedjeljom kuca na vrata i govori kako je vrijeme da se priključiš njima jer svijet ide u propast, a ti si gladan i znaš da zbog vjernika dučani ne rade nedjeljom, a i da rade ne biš se najeo jer nemaš love itd...ili su to jehovci?
Ima li razlike? Barem u pristupu?
No može biti neka udovica koja se na sabat ide družiti sa Šejtanom?
Bit će da je ipak ovo drugo, jer će se album zvati Sleeping With Demons, opako!



- 14:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.03.2009., ponedjeljak

Zion noiZ večeras u 19:30 donosi

Najavu partya što će se ovaj petak održati u Filteru.
U emisiji bit će setovi svih dja (Dj enigMa, Dj Leech-Hre-Perry i Prince Shango) što nastupaju u Filteru za vikend i dijelit će se ulaznice za party.
Tako, sve što trebate jest nazvati 212-043

Urednik i voditelj emisije je Tomislav Dekanić

A evo što će se događati ovaj petak u Filteru:

Image Hosted by ImageShack.us


Na trećem po redu Zion noiZ partiju izmiješat ćemo žanrove do kraja: dub, dubstep, jungle i dancehall bit će muzika večeri, a čut ćemo i ponešto starih roots reggae hitova! Nastupaju dj enigMa, dj Leech-Hre-Perry i Prince Shango.

Dj enigMa je vječni entuzijast, jedan od organizatora Seasplash festivala, a poznatiji nam je kao bubnjar Radikal Dub Kolektiva. Ovaj borac za nezavisnu scenu i samoodrživi clubbing i pokretač raznih klupskih programa u Zagrebu (punk-reggae fiesta, dub klub, jungle x-otic, itd.), imati će dinamičan set uz kombinaciju nekoliko stilova, a prevladavat će jungle i drum'n'bass.

Dj Leech-Hre-Perry također je član Radikal Dub Kolektiva, svira bas gitaru. Od prošle godine s prijateljima iz Jahstice Sounda počeo izgradnju prvog domaćeg soundsystema - Digitron - in original scoops style. Od njega očekujemo roots & heavy dub steppers selekciju.

Prince Shango dolazi nam iz zagrebačkog Kingston Sounda. U njegovoj selekciji imali smo prilike već uživati na zadnjem SKA&BASS partiju, gdje je dobro rasplesao ekipu. Zanimljivo je da Shango, inače po profesiji filmski redatelj, ima jednu od najvećih kolekcija dancehall ploča u Hrvatskoj. Specijaliziran je za old school jamaican soundsystem style, te roots, rub-a-dub i dancehall, a za vrijeme njegovog nastupa zasigurno će biti vruće!

Upad je 30 kn, a vrata se otvaraju u 22 sata.

www.seasplash.net
www.kingston.hr
www.myspace.com/danaskontaktiras



- 09:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Prosinac 2009 (3)
Studeni 2009 (12)
Listopad 2009 (19)
Rujan 2009 (14)
Kolovoz 2009 (11)
Srpanj 2009 (14)
Lipanj 2009 (16)
Svibanj 2009 (25)
Travanj 2009 (15)
Ožujak 2009 (25)
Veljača 2009 (20)
Siječanj 2009 (21)
Prosinac 2008 (27)
Studeni 2008 (26)
Listopad 2008 (24)
Rujan 2008 (19)
Kolovoz 2008 (4)
Srpanj 2008 (16)
Lipanj 2008 (28)
Svibanj 2008 (28)
Travanj 2008 (21)
Ožujak 2008 (15)
Veljača 2008 (18)
Siječanj 2008 (23)
Prosinac 2007 (14)
Studeni 2007 (28)
Listopad 2007 (43)
Rujan 2007 (25)
Kolovoz 2007 (11)
Srpanj 2007 (18)
Lipanj 2007 (19)
Svibanj 2007 (35)
Travanj 2007 (23)
Ožujak 2007 (38)
Veljača 2007 (35)
Siječanj 2007 (33)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

opis bloga:

linkovi: