SVID radio

30.06.2008., ponedjeljak

Judas Priest - emisija

Povodom koncerta Judas Priesta, večeras u 21 sat na 98,4 MHz možete poslušati emisiju o navedenom bendu, pionirima heavy metala.
Bit će kornološki prikaz njihove karijere uz dvanaest njihovih najznačajnijih pjesama.
Dakle od 21 do 22 večeras na SVID-u slušajte Judas Priest!


Breaking the Law


- 14:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.06.2008., petak

Kamo danas, Morski prasac i Priredba

Večaras se, povodom otvaranja ugostiteljskog objekta MORSKI PRASAC , koji se nalazi na plaži Kantrida organizira zabava.Time započinje nova ljetna sezona Morskog prasca, a na otvorenju svirat će KANTRIDERSI. Posjetitelji će se moći najesti i frigane ribe!

A na Preluku je jučer započela Priredba, dok je danas prva večer službenog programa. Večeras, uz niz elektro izvođača, nastupa vjerojatno najveća zvijezda ovogodišnje Priredbe DJ Food.
- 13:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.06.2008., srijeda

Ljetni glazbni cocktail

Dragi moji, mislim da je ovonedjeljna glazbena večer i više nego jasna.... sviram Vam dva sata tipičnih ljetnih bossa, mambo, latino, jazzy i inih ritmova. Sve što Vam je potrebno jest ugodno društvo i nekakav hladni napitak.
Uživajte!

Poslužujemo u nedjelju, 29. lipnja od 22 sata.

tracklist:


Sergio Mendes & Brasil 66 - Mas Que Nada
Perry Commo - Papa loves mambo
The Champs - Tequila
Nancy Sinatra - These boots are made for walking
Spencer Davis Group - Keep on runnin’
Walter Wanderley - Batucada
Jimmy Smith & Wes Montgomery - OGD (road song)
Henry Mancini - Something for Pat
Cal Tjader - Soul sauce
Bette Middler - In these shoes
Chuck Berry - You can never tell
Brian Setzer Orchestra - Summertime blues
DePhazz - Mambo craze
Bebel Gilberto - Close your eyes
Chrystal Waters - Boy from Ipanema
The Beach Boys - Kokomo
Cesaria Evora - Carnival de Sao Vicente
Xavier Cugat - Cugi’s cocktail
Pink Martini - Donde estas, Yolanda
Lalo Schifrin - Jim on the move
Xavier Cugat - One mint julep
Quincy Jones Orchestra - One note samba
Peres Prado & his Orchestra - Guaglione
Miriam Makeba - Pata Pata
Gipsy Kings - Baila me
Dizzie Gillespie - Manteca
Quincy Jones - Soul Bossa Nova
George Benson - Song for my brother
Gabin feat. Dee Dee Bridgewater - Into my soul
Matt Bianco - Buddy love
Nostros feat. Paul la Paz - Contigo
Negrocan - Aquela esquina
JXL experience - Sombre guitar

dexter

- 20:44 - Komentari (4) - Isprintaj - #

24.06.2008., utorak

Dan Škurinja

Na igralištu OŠ Ivan Zajc pšovodom Dana Škurinja, večeras u 20:00h dan nastupit će tri benda. "Carmina Puttana", "Green sun", te kao glavno ime dana nameću segosti iz San Francisca, žestoka ska-punk grupa La Plebe koji će svojim neobičnim zvukom zapaliti sva srca riječkog rock žiteljstva! La plebe je inače riječ koja u španjolskom jeziku znači bagra pa se je tako i sam bend okarakterizirao... kao jedna velika punk bagra... Ulaznice će vas za ovaj glazbeni događaj doći 0,00 Kuna.
Prije samog glazbenog dijela, i na pauzama između bendova, publiku će animirati Ema Devčić, u organizaciji Udruge Lemi, sa izvrsnim humorom u monodrami PRIJATELJICA, i kraćim skečevima.

Za zagrijavanje su najavljeni akrobatski biciklisti, koji bi trebali krenuti s vožnjom već od 18:00
sati.

Carmina Puttana


- 14:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.06.2008., ponedjeljak

Tri dana do Priredbe




Za tri dana na Preluku počinje Priredba. Na blogu smo već izvještavali s presica o navedenoj manifestaciji TU i TU, a sada malo videa za zagrijavanje.

Ivan Hrvatska najavljuje svoj dolazak


Rambo Amadeus s nastupa u Rijeci


- 13:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.06.2008., četvrtak

Gibonni, Hladno Pivo i Morso sviraju u Rijeci za novu godinu

Danas je u salonu grada Rijeke održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen novogodišnji program u organizaciji Svid radija i Grada Rijeke.
Presici su nazočili sami izvođači, Gibonni, Hladno Pivo i Morso uz Vojka Obersnela i direktora Svida Tonija Tibljaša.
Obersnel je rekao kako su se izvođači odabrali već nakon završetka prošle godine. Istaknuo je kako su Gibonni, Hladno Pivo i Morso momentalno nešto najbolje što se nudi u Hrvatskoj te da izbor izvođača oslikava urbano promišljanje Rijeke u pogledu kulture.
Obersnel se pokazao i kao pravi poznavatelj karijere sastava Morso.
Gibonni je rekao kako će mu nastup za doček 2009. godine u Rijeci biti jedini velik nastup ove godine.
Mile Kekin se pohvalio svojim sastavom kojeg je nazvao velikim bendom u svakom pogledu pa i fizičkom. Dodao je da se nada da će i ovaj put riječki obožavatelji razbiti ogradu, te da će poublika biti temperamentna, ali ne predivlja, što je inače karakteristično za riječku publiku.
Toni Tibljaš, direktor Svid radija je rekao da se ovime nastavlja suradnja s Gradom, budući se program koji Grad želi za Novu Godinu poklapa s programskom orjentacijom Svida. Zaključio je da će ovo biti možda najveća proslava nove godine do sada.
Matej Zec je u ime Morsa obećao dobro zagrijavanje publike.
Zatim su na kraju svi stavili djed mraz kapice i pozirali nazočnim fotoreporterima.

Besplatan upload slika i fotografija

Besplatan upload slika i fotografija

Besplatan upload slika i fotografija

Besplatan upload slika i fotografija

Besplatan upload slika i fotografija

Besplatan upload slika i fotografija

Besplatan upload slika i fotografija

Besplatan upload slika i fotografija

Besplatan upload slika i fotografija

Besplatan upload slika i fotografija

Besplatan upload slika i fotografija





- 13:37 - Komentari (1) - Isprintaj - #

18.06.2008., srijeda

Stiže Priredba

U Ri infu najavljena je ovogodišnja glazbeno, kamperska manifestacija Priredba.
Priredba traje od 26. lipnja do 29. lipnja, a organizatori su udruge Masa kru i Ri rock.
Rekli su da su glavne novosti ovogodišnje Priredbe aktivnosti u kampu koje uključuju turnir u graničaru, radionicu Capoeire, uvod u ronjenje, turnir u briškuli i trešeti, penjanje po umjetnoj stijeni, akciju Uzmi ili ostavi i slično.
Ulaz u kamp će imati svi sa festivalskim ulaznicama, dok će osobe s dnevnom ulaznicom za ulazak u kamp, kamo će se održavati neke od navedenih aktivnosti i after partiji, morati izdvojiti 30 kuna.
Osim toga, prvi dan posjetitelje će zabavljati domaći DJ-i.
U petak, večer elektronike, na Priredbi nastupa ovogodišnja glavna zvijezda DJ Food koji dolazi s jedne od najpoznatijih elektronskih etiketa svih vremena, Ninja tune labela.
Sub Focus je otkazao svoj nastup, a umjesto dolazi Status. Nastupit će još Streetlife DJs i The Panacea, najveća faca mračnog drum 'n' bass zvuka.
Subota je rezevrirana za rock izvođače. Zvijezde večeri su Rambo Amadeus, koji će promovirati novi album i Ivan Hrvatska, youtube zabavljač iz Kanade. Osim njih nastupit će Mugison, koji je islandska rock zvijezda, koji je svirao i kao predgrupa Queens of the Stone Age, te punk sastav iz Kanade Invasives.
Od domaćih sastava nastupit će izvrsni Ruiz, riječki Ishiatz, Death Disco, Mandrili i Tobogan.
Nakon kraja večeri u kampu je organiziran after party na kojima će publiku zabavljati domaći DJ-i, pa se da zaključiti da će na ovogodišnjoj priredbi pomalo prevladavati elektronska glazba, no tome je razlog isključivo praktičnost, budući se, prema riječima organizatora, DJ-i lakše stišaju i lakše im je postaviti stage.
Za vrijeme trajanja festivala na štandovima će se prodavati i hrana i piće, a kupovina će se odvijati preko tzv. «Peglaj micica kartice» koju će svaki posjetitelj dobiti na ulazu, a bit će i šalter gdje će je posjetitelji moći puniti, jasno, vlastitim novcem.
Presici je nazočio i Vojko Obersnel koji je rekao kako su udruge Masa Kru i Rirock jedne od najaktivnijih u kulturnom životu Rijeke, te da su se dokazali kao izvrsni organizatori.
Naglasio je kako je Priredba još jedna manifestacija kojom se Rijeka definira kao grad događanja urbane kulture, te da će sve udruge koje organiziraju manifestacije što spadaju pod urbanu kulturu imati podršku Grada. U skladu s izrečenim izrazio je zadovoljstvo što se u Rijeci u samo dva tjedna održavaju dva događanja urbane kulture, Hartera i Priredba.
Više na www.priredba.net
Mugison

- 13:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Manu Chao 8. srpnja u pulskoj Areni

Manu Chao, svjetska glazbena megazvijezda, antiglobalist, glasnogovornik nove generacije, autor mnoštva bezvremenskih hitova, nastupit će 8. srpnja u pulskoj Areni.

José-Manuel Thomas Arthur Chao rođen je u Parizu nakon što su njegovi roditelji, cijenjeni pisac Ramon Chao i majka Bilbao, prebjegli iz Španjolske bježeći pred Francovom diktaturom. Ljubav prema dobroj glazbi došla mu je prirodno, obzirom da je od ranog djetinjstva bio okružen umjetnicima i intelektualcima, pa već u tinejdžerskim danima, zaražen britanskim grupama The Clash i Dr. Feelgood s prijateljima osniva rockabilly - punk bend Les Hot Pants. Grupa se nije uspjela održati na okupu, ali se iz nje izrodila Mano Negra. Mano Negra, nazvana prema andaluzijskom anarho - pokretu, za mali je label izbacila singl ˝Mala Vida˝. Pišući i izvodeći pjesme na engleskom, španjolskom i francuskom, Mano Negra je uklanjala granice između različitih kultura i predstavljala osvježenje na europskoj sceni koja ih je podržala, dok se u Americi, unatoč turneji, ipak nisu odmah probili.

Posljednji od ukupno pet studijskih albuma Mano Negra objavila je 1994. godine. Nakon razlaza, Chao se vraća u Ameriku u kojoj sljedećih nekoliko godina provodi svirajući gitaru po raznim mjestima. Tu i tamo uspio bi nešto i snimiti. Te su pjesme završile na albumu ˝Clandestino˝ objavljenom 1998., koji je kao dobro vino dostojanstveno ostario, pa se rado sluša i danas. Pod utjecajem karipske glazbe sljedeće izdanje bilo mu je ˝Proxima Estacion: Esperanza˝, a godinu dana nakon objavio je i live izdanje ˝Radio Bemba Sound System˝. Malo poznat album ˝Siberie m'etait contee˝ na francuskom jeziku, posvećen Parizu, objavio je 2005. godine. ˝La Radiolina˝ je njegov prvi album objavljen internacionalno, nakon šest godina pauze sa hitom ˝Rainnin' Pradize˝.

U višegodišnjim mirovanjima između snimanja svojih albuma, Chao je producirao i promovirao album slijepog bračnog para Amadou & Mariam koji su nastupili u Zagrebu na ovogodišnjem Vip INmusic festivalu.

Manu Chao je višestrani umjetnik, pjeva na engleskom, španjolskom, francuskom, portugalskom i arapskom jeziku, njegovi albumi pršte od energije, a urnebesni live nastupi jamče vrhunsku zabavu, u što se hrvatska publika mogla uvjeriti prije nekoliko godina. Prepletanjem raznih glazbenih stilova, stvarajući novu glazbenu formu koristeći bogatstvo kulturne raznolikosti svijeta Manu Chao i nedavni gost Splita, Sergent Garcia predstavljaju se kao originalne figure u suvremenom glazbenom svijetu. Manu Chao će svoj glazbeni stil i spektakularan koncertni nastup izvesti 8. srpnja u jedinstvenom koncertnom prostoru, pulskoj Areni!


http://www.manuchao.net
http://www.myspace.com/manuchao

Mala Vida


- 11:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.06.2008., utorak

FILMSKA GLAZBA

Ovu nedjelju na red stiže večer filmske mjuze. Složeno je ukupno 4 sata filmskih uspješnica u rasponu od zlatne ere Hollywooda do današnjih dana. Koliko je upravo glazba, pored nezaboravnih glumačkih ostvarenja, zaslužna za dugovječnost filmskih blockbustera te njihovo etiketiranje kao "klasik" provjerite na vlastite uši u nedjelju 22. lipnja s početkom u 22 sata.

Umjesto tracklista:
Od klasika, odabrao sam glazbene podloge iz "Jedan muškarac i jedna žena", "Nemoguća misija", "Kum", "Casablanca", "Moderna vremena", "Doručak kod Tiffanyja", "Pjevanje na kiši", "Hello, Dolly", "New York, New York", "Cabaret", itd.
Iz sedamdesetih: "Groznica subotnje večeri", "Briljantin", "Mad Max", "007: James Bond", "Shaft", "Foxy Brown", "Coffy", "Lovac na jelene", itd..
Iz osamdesetih: "Flashdance", "Fame", "Sofijin izbor", "Paris, Texas", "9 1/2 tjedana", "Plavi baršun", "Male sirene", "Policajac s Beverly Hillsa", "Dobro jutro Vijetname", "Zgodna žena", "Žena u crvenom", "Ptica na žici", "Top Gun"...
Iz devedesetih: "Kraljevi mamba", "Kišni čovjek", "4 vjenčanja i sprovod", "U ime oca", "Jackie Brown", još malo Bonda, "Do kraja svijeta"...
Iz posljednjeg desetljeća: "Sahara", "Skidajte se do kraja","Kill Bill", "Amelie", "Oceanovih 11"...

dexter
- 20:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Stoned - Emisija o stoner rocku - deveta i zadnja epizoda

Večeras u 20 sati na 98,4 MHz

U ovoj emisiji post Kyuss bendovi, Queens of the stone age, Dessert Sessions, Slo Burn, Unida, Hermano i Mondo generator.

Josh Homme formira Queens of the Stone Age uoči raspada Kyussa, odnosno 1996. godine u Palm Desertu. Tada su se zvali Gamma Ray, no ime su promijenili zbog njemačkog heavy metal benda istog imena.
On se ovim bendom želio odmaknuti od termina Stoner rock i za svoju svirku uzeo je termin Robot rock, time ukazujući na mehaničku repetitivnost riffova.
U prosincu 1996. godine izlazi split EP Kyuss-a i Queensa. To je posljednje izdanje Kyussa i prvo izdanje Queensa.

Prvi album snimaju 1998. godine, a Homme je odsvirao i gitaru i bas, a na vokalima je gostovao i Chris Goss iz Masters of Reality.
Zatim se bendu priključuje još jedan bivši Kyussovac Nick Oliveri i preuzima ulogu basiste.
Njih dvoje 2000. godine snimaju drugi album Rated R na kojemu je gostovao i pjevač Judas Priesta Rob Halford na pjesmi Feel Good Hit of the Summer. Ploča postiže velik uspjeh, a Queensi odlaze na turneju s Foo Fightersima.
Sljedile su svirke, a na festivalu Rock in Rio basista Nick Oliveri je uhapšen jer je nastupao gol, dok su na festivalu Rock am Ring u Njemačkoj Queensi odradili najgori nastup što su ovjekovječili tetovažama «Freitag 4.15».
Dave Grohl, kao stari obožavatelj Kyussa na novoj ploči Queensa Songs for the Deaf svira bubnjeve, a vokal, uz Hommea, preuzima Mark Lanegan iz Screaming Treesa. Album izlazi u kolovozu 2002. godine, a na turneji Grohla mijenja bivši bubnjar Danziga Joe Castillo koji od tada postaje stalni član Queensa. Album Songs for the Deaf postaje najprodavanija ploča Queensa i dostiže zlatni status, a singlovi No one Knows i Go with the Flow često se vrte na MTV-u.

No Oliveri napušta Queens of the stone age, odnosno Homme ga otpušta zbog njegovih pretjeranih zabava.
Tada Oliveri nastavlja sa sastavom Mondo Generator.
Sljedi album Lullabies to Paralise koji izlazi 2005. godine. S njega vrijedi izdvojiti pjesmu In my Head koja je uzeta s albuma Dessert Sessionsa, što će postati pravilo Queensa.
Lullabies zauzimaju 5 mjesto na Billboardu, što je najveći uspjeh albuma Queensa do sada.
Posljednji album Era Vulgaris izašao je prošle godine i svojom promjenom u zvuku izazvao je oprečne stavove obožavatelje.

Pjesma: In my Head



Dessert Sessions su projekt bend Josh Hommea. Naime on poziva na svoj ranč Rancho dela Luna prijatelje iz raznih bendova (Monster Magnet, Soundgarden, Masters of Reality, PJ Harvey i slično), te uz druženje skladaju uhu ugodne skladbe.
Do sada su izdali ukupno deset albuma, a najveću medijsku pozornost stekao je Volume 9 i 10 na kojemu je gostovala P.J. Harvey.

Pjesma: Dead in Love



Slo Burn je prvi bend u kojemu je pjevao John Garcia nakon raspada Kyussa. Iako je trajao samo godinu dana, od 96 do 97, uspjeli su snimiti EP Amusing the Amasing.
S njega vrijedi izdvojiti pjesmu Pilot the Dune.

Pjesma: Pilot the Dune


Nakon raspada Slo Burna John Garcia odlazi u sastav Unida. Prvo izdanje im je split EP sa švedskim bendom Dozer što izlazi 1999. godine. Zatim iste godine izdaju prvi album Coping with the Urban Coyote za Man’s Ruins records.
Idući album The Great Divide zbog nesporazuma s diskografskom kućom American recording mogao se samo downoloadati preko interneta. Tada, točnije 2002. godine, bend napušta john Garcia I formira sastav Hermano.

Pjesma: Black Woman


Mondo Generator sastavlja John Oliveri još 1997. i snima album Cocaine Rodeo. Privremeno napušta Mondo i odlazi u Qeense.
2000. godine konačno izdaje spomenuti album. Novi album A Drug Problem That Never Existed izlazi 2002. godine, a na njemu gostuju Josh Homme, frontmen Dwarvsa i Marc Lanegan.
Nakon što je 2004. godine izbačen iz Queensa Mondo Generator mu postaje glavni bend.
Novi album Dead Planet: SonicSlowMotionTrails izašao je 2006. godine.

Pjesma: Open up and bleed for me


Hermano je treći bend Johna Garcie. Formirao ga je 1998. godine.
Debi album …only a sugestion im izlazi 2002. godine.
Potpisuju za nizozemsku diskografsku kuću Suburban records I izdaju album Dare I say 2005. godine.
Posljednji album Into the Exam Room izdali su prošle godine.

Pjesma: Cowboy Suck


Eto, ovime završavamo seijal o stoneru. Nadam se da ste uživali I za kraj jedan Kyuss.

Pjesma: Katzenjammer




- 13:32 - Komentari (1) - Isprintaj - #

16.06.2008., ponedjeljak

Elvis Stanić dobitnik odlikovanja „Reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića“ za osobite zasluge za kulturu

Elvis Stanić, prvak hrvatskog jazza, na svoj 45.rođenan, 11.lipnja, dobio je obavijest iz Ureda predsjednika RH,po prijedlogu Ministarstva kulture, da je osvajač odlikovanja „Reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića“ za osobite zasluge za kulturu!
Isto će mu biti uručeno od strane predsjednika Stjepana Mesića u prigodi Dana državnosti 20. lipnja. Ekskluzivno za SVID radio Elvis je podjelio sa slušateljima radosnu vijest te izrazio skromnu želju da nastavi istim ili barem sličnim putem tijekom nastavka karijere. Kako glazbeničke tako i organizacijske u smislu uspješnih festivala Liburnia jazza.
Čestitamo!


- 13:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.06.2008., nedjelja

HARTERA 4

Svidov dvojac obavio je svoje na ovogodišnjij Harteri.Dok je jedan dio dvojca jurcao(la) foto aparatom kroz gužvu i pokušavala pohvatati izvođače na velikoj i na maloj tj. veseloj pozornici, ovaj drugi dio koji je skloniji pisanoj riječi radio je to isto (jurcao) i sve vrijedno zapisivao u bilježnicu A4 formata. (Možda ste ga i vidjeli!!!). Riječ ili slika? Na riječ ćete pričekati još nekoliko sati, a dio slika je tu. Klikajte!

Besplatan upload slika i fotografija

Besplatan upload slika i fotografija

Besplatan upload slika i fotografija

Besplatan upload slika i fotografija

Besplatan upload slika i fotografija

Besplatan upload slika i fotografija

Besplatan upload slika i fotografija

Besplatan upload slika i fotografija

Besplatan upload slika i fotografija


Iz bilježnice A4 formata:

Hartera je započela svirkom sastava Klaus i Diskurz.
Klaus su odsvirali pojačani bubnjarom i malo su me podsjetili na moderni Joy Division. Diskurz su svojom svirkom pokazali da su jedan od najboljih mladih riječkih bendova, ali također su pokazali da su zaslužili bolji termin svirke, jer ipak su pobjednici gitarijade i svirali su na obljetnici Ri punka. I Klaus je trebao svirati malo kasnije, jer ipak su osvojili ovogodišnji Art & Music Festival. No svakako pohvale organizatorima što su zamijetili ta dva perspektivna benda i pozvali ih na do sada najveću Harteru.
Zatim je na veselom stageu slijedila Marinada, a nakon njih Bebe na Vole. Kako se radi o sastavima koji nemaju bubnjara, muzika sa glavnog stagea se miješala sa svirkom navedenih bendova. Na glavnom stageu su u to vrijeme svirali Quasar, koji su me podsjetili na EKV za 21. stoljeće.
Jedan od vrhunaca prve večeri je bila svirka Hesus Attora na veselom stageu.
Njihov pjevač Karabaić je još jednom pokazao svoju genijalnost, koja se već mogla vidjeti na prvoj demo snimci One Piece Puzzla «Evil Yoga», a bend je pokazao da su jedan od najuvježbanijih sastava, s obzirom na nagle promjene tempa i dinamike. Važno je istaknuti njihovu ritam sekciju koja je jedna od najmočnijih u gradu.
Iza Hesusa nastupili su Ashes You Leave. Oni su riječki bend koji više svira izvan svog grada i izvan Hrvatske.
Konačno jedan metal bend na velikim festivalima.
Ashesi su odsvirali odlično, iako mi se čini da veseli satge nije dorastao za muzičke potrebe benda – violina i klavijature, koje nisu došle do izražaja, pa sam mišljenja da su Ashes you Leave trebali svirati na glavnom stageu.
Svirku na Veselom stageu, čiji mi je program prvog dana bio zanimljiviji nego program na glavnom, zaključili su fenomenalni Grč, koji proživljavaju treću mladost. No, Zof ovaj put nije okupio mlade muzičare, već stare provjerene Ri rockere, gitaristu Grada i prvog basistu Laufera Zorana Žmirića.
Svoj nastup su otvorili pjesmom Životinja, a obogatili ga zvucima motorne pile i slično.
Za vrijeme Grča, na glavnoj pozornici svirala je Roisin Murphy, koja je po riječima posjetitelja ispunila sva njihova očekivanja. Ujedno ona je do sada najveća svjetska zvijezda koja je svirala na Harteri.
Drugi dan - taman sam stigao na Erotic Biljan and his Herretics, koji su po mom mišljenju momentalno najbolji classic rock satstav u Hrvatskoj. Vrijedi istaknuti i njihovog izvrsnog bubnjara.
Na glavnoj pozornici tada su svirali Father koji su predstavili nove pjesme. Nove stvari mogu okarakterizirati kao više old school metal, s tercama i akustičnim djelovima što pomalo podsjećaju na Iron Maiden, uz prepoznatljivo Mihaelovo pjevanje. Sam Mihael je o novim stvarima rekao da jesu drugačije jer su dobili takav feedback od fanova, iako dok rade pjesme ne rade namjerno različito već prema filingu. A novi album bi trebali početi snimati početkom iduće godine. Svoju energičnu svirku zaljučili su pjesmom Machina, koja je po reakcijama publike postala njihova prva antologijske pjesma.
Nakon Fathera na pozornicu su stupili TBF i popunili cijeli prostor. Oni su širili sreću i veselje unatoč tome što im se tekstovi kritički osvrću na stvarnost. No sve s dozom humora, a meni najdraži dio njihovog nastupa bila je pjesma Komandant Data.
Zatim su na pozornicu došli legende Disciplin A Kitchme i Koja je još jednom pokazao svoju virtuoznost svirkom na wah – wah distorziranom basu.
Za vrijeme Discipline na Veselom stejđu svirali su Gatuzo, a prostor kod tog stejđa se počeo sve više puniti, da bi bio u potpunosti popunjen pred nastup Lollobrigide i Svadbasa.
A na glavnoj pozornici sve je bilo spremno za nastup norveških rockera Turbonegro. Zbog njihove svirke u Rijeku se sjatilo stotinjak pripadnika njihova fun cluba Turbojugend iz Novog Sada, Sarajeva i Osla i Turboseniors iz Pule, koje se moglo najlakše prepoznati po mornarskim kapicama.
Turbonegro su otprašili svoj The Best off jako glasno uz masovni pogo i zborno pjevanje iz prvih redova. Nastup Turbonegra je bio pun pogodak organizatora i nadam se da će iduće godine biti angažiran također jedan svjetski poznat rock, punk ili metal bend.
Sve u svemu, jako uspješna Hartera, zapravo najuspješnija do sada.

M.T.

- 20:38 - Komentari (4) - Isprintaj - #

14.06.2008., subota

Brit-Pop mjuza

Nedjelja, 14.6.08., 22h.
Tracklist:

Suede - Beautiful ones
The Smiths - How soon is now
The Cure - Just like Heaven
Stereolab - Wow & flutter
Swervefriver - Duel
Pulp - Common people
Blur - Parklife
Catatonia - Mulder and Scully
Sneaker Pimps - 6 underground
Massive attack - Unfinished sympathy
Kula Shaker - Tattva
New order - Regret
Oasis - Live forever
Republica - Ready to go
Garbage - Stupid girl
Skunk Anansie - Weak
Supergrass - Alright
Super furry animals - Something 4 the weekend
Elastica - Waking up
Manic street preachers - Stay beautiful
These animal men - Speed king
Echobelly - Insomniac
The Charlatans - The only one I know
Ash - Girl form Mars
Babybird - You're gorgeous
The Verve - Lucky man

Have fun!
dexter
- 18:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.06.2008., petak

Danas počinje Hartera

Da vas podsjetimo, danas nastupaju

Glavna pozornica

20:15 - 20:45 Klaus
21:00 - 21:30 Quasarr
21:45 - 22:30 Elemental
22:45 - 23:30 Client
23:50 - 01:00 Roisin Murphy
01:15 - 02: 45 Mr. C
02:45 - 04:15 Josh Wink
04:15 - 06:00 Sebastian

Vesela pozornica

Grč
Ashes You Leave
Bebe Na Vole
Hesus Attor
Diskurz
Marinada
Seraphim Codex
Fryer
Daniel Kunštek
A
Marmat

Malo Grča



Klaus



Roisin Murphy


- 12:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Priopćenje Udruge Mladih Anitfašista

Predsjednik Udruge Mladih Anitfašista Mario Šimunković poslao je sljedeće priopćenje


"Ovih dana bili smo svjedoci mnogih pokušaja zaustavljanja koncerta Marka Perkovića Thompsona kako se ne bi, kao i nebrojeno puta do sada, ponovila poznata priča sa pjevanjem ustaških pjesama, izvikivanjem ustaških parola, pozivanjem na ubojstva kao i ostatak folklora sa obilježjima rasne, vjerske, nacionalne i svih drugih oblika netolerancije i diskriminacije. Kako je koncert ipak održan dogodilo se upravo to što je očekivano.

Kako nitko osim jednog novinara, koji je nosio ustašku kapu u svrhu istraživanja, nije kažnjen na licu mjesta, svoju dužnost je obavio dugogodišnji policijski inspektor Josip Gašparac. Upravo je on podnio kaznenu prijavu protiv Marka Perkovića Thompsona zbog osnovane sumnje da je na koncertu na Trgu bana Jelačića u Zagrebu 30. svibnja 2008. “počinio kazneno djelo rasne i druge diskriminacije opisano u čl. 174. st. 1. i 3, na štetu RH i njenih građana te nacionalnih manjina”. Prijava se također odnosi(la) i na “nepoznate počinitelje” koji su “pod osnovanom sumnjom” da su na istom koncertu skrivili “kazneno djelo povrede ugleda Republike Hrvatske, opisano u čl. 154. KZ”.

No kako je zbog upravo tog razloga inspektor Gašparac suspendiran, Udruga mladih antifašista grada Zagreba oštro osuđuje ovaj čin koji daje poticaje svima onima koji sudjeluju u širenju mržnje i diskriminacije a pogotovo idejnim začetnicima takve politike.

Kakva je to država u kojoj udruge građana, kao i sami građani, moraju moliti gradsku vlast i policiju da spriječi pjevača da koristi ustaški pozdrav pred desetinama tisuća građana? Kakva je to uopće vlast koja sama ne sprečava takve incidente? I na kraju kakva je to policija koja sprječava svoje djelatnike u provođenju zakona?

Tražimo od načelnika policije, gospodina Benka, da u najkraćem mogućem roku vrati inspektora Gašparca na posao a svakako da pokrene istragu protiv onih koji su zaustavili postupak protiv M. P. Thompsona.

Inspektoru Gašparcu iskazujemo našu potporu i zahvalnost na ovom velikom djelu kojim je pokazao hrabrost i odlučnost u provođenju nulte tolerancije prema fašizmu."


- 12:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.06.2008., četvrtak

Rijeka za radoznale

"Rijeka za radoznale" izuzetna je knjiga u kojoj se na zanimljiv način govori o viđenju Rijeke kao mjesta od posebnog značaja, a koju su na konferenciji predstavili Hrvatsko književno društvo Osvit te udruga Slobodna Država Rijeka.
Ova zbirka eseja i osvrta otkrit će vam kako se razmatralo da Rijeka postane sjedištem Ujedinjenih naroda, progovoriti o razdoblju riječke povijesti kada je Rijeka bila međunarodno priznata i slobodna država te prikazati atmosferu grada u vrijeme vladavine D'Ánnunzia.
Rijeka za radoznale prva je knjiga iz ciklusa Fijumanologije, discipline koja se bavi izučavanjem riječke kulture i povijesti. Radi se, istaknuo je Ernie Gigante-Dešković, autor niza eseja u knjizi, o autentičnoj riječkoj povijesti koja je imala samostalni put unutar država čijim je dijelom u prošlosti bila. Uz povijesne teme, jedan od eseja nudi i prikaz moguće budućnosti grada..
Na temelju eseja iz ove zborke snimit će se dokumentarni film, dok je već za jesen najavljeno izdavanje druge knjige u nizu Fijumanologija.

- 13:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ekosusak 2008.

U Muzeju Moderne i Suvremene umjetnosti najavljen je međunarodni festival ekokulture «Ekosusak 2008.»
Festival će se održati od 28. lipnja do 3. kolovoza. Cilj festivala je otkriti način za trajno održivi razvoja otoka putem multidisciplinarne suradnje umjetnika i znanstvenika te različitih vještina kao što su arhitektura, dizajn, ekologija, fotografija, multimedija i skulptura.
Time se želi izbjeći model tematskog parka, koji je sada vrlo popularan, budući to uništava normalan život ljudi, koji se getoiziraju. Kao primjer takvog lošeg rješenja tematskog parka spomenuta je Opatija, a alternativa je trajno održiv razvoj u vidu parka prirode, a oblik turizma koji bi se trebao sprovoditi bi bio ekološki turizam koji se bazira na volontiranju, osobnoj izgradnji i učenju novih načina suživota s prirodom i u prirodi. Odnosno, u eko turizmu gosti sudjeluju u akcijama očuvanja okoliša te ne ugožavaju stanište.
Na festivalu će se održati 13 programa, a predviđa se sudjelovanje oko 50-ak učesnika iz raznih zemalja, poput Brazila, Japana, SAD-a, Portugala, Velike Britanije, Njemačke, Španjolske, Slovenije itd.
Jedini uvjet sudjelovanja jest imati manje od 30 godina.
Vrijedi izdvojiti sljedeće programe; radionicu dizajna reciklaže, radionica za arhitekturu, radionica ekostaze, platforma za multimedijski uvid ekologije, radionica fotografije «Sušćani». Također će se održati radionica skulpture koja će slijediti načela Eko Arta, odnosno, od otpada koji će se reciklirati pravit će se skulpture.
Na festivalu će sudjelovati i Prirodoslovni muzej Rijeka, koji će organizirati izložbu, ali će u suradnji s umjetnicima pokušati otkriti načina kako osigurati trajno održivi razvoj otoka i obale, kako im se razvoj ne bi temeljio isključivo na turizmu, koji je često odgovoran za uništavanje prirode.
Festival će se streamati 24 sata na stranici www.ekosusak.org
Organizatori festivala su MMSU, udruga EKOS Susak i Bijenali mladih umjetnika Europe i Mediterana.

- 12:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.06.2008., srijeda

Za dva dana počinje festival Hartera

Image Hosted by ImageShack.us

Za dva dana počinje četvrti po redu festival Hartera. Ove godine donosi najviše izvođača i velike svjetske zvijezde Roisin Murphy, Turbonegro Disciplin A Kitschme i domaće Grč i The Beat Fleet .
Novost je i svirka na dvije pozornice.


Petak - 13. lipanj

Glavna pozornica

20:15 - 20:45 Klaus
21:00 - 21:30 Quasarr
21:45 - 22:30 Elemental
22:45 - 23:30 Client
23:50 - 01:00 Roisin Murphy
01:15 - 02: 45 Mr. C
02:45 - 04:15 Josh Wink
04:15 - 06:00 Sebastian

Vesela pozornica

Grč
Ashes You Leave
Bebe Na Vole
Hesus Attor
Diskurz
Marinada
Seraphim Codex
Fryer
Daniel Kunštek
A
Marmat

Subota - 14. lipanj

Glavna pozornica

20:15 - 20:45 Good Day To Die
21:00 - 21:30 Father
21:45 - 22:30 TBF
22:45 - 23:30 Disciplin A Kitchme
23:50 - 01:00 Turbonegro
01:15 - 02:45 Peaches (DJ Set)
02:45 - 04:15 Rex The Dog
04:15 - 06:00 James Zabiela

Vesela pozornica

Svadbas
Goribor
Lollobrigida
Gatuzo
Ante Perković
Erotic Biljan And His Heretics
Alen Sforzina
Zero
Arszenik
Chromidome
Pille


- 14:46 - Komentari (1) - Isprintaj - #

10.06.2008., utorak

Stoned - Emisija o stoner rocku - osma epizoda

Večeras u 20 sati na 98,4 MHz

U današnjoj emisiji pozabavit ćemo se nekim zanimljivim stoner sastavima iz ostatka svijeta. Započet ćemo s najboljima, Los Natasom, pa ide Dragonauta, neki nijemci, Boris iz Japana i medijski eksponirani Wolfmother


Los Natas su nastali 1994. u glavnom gradu Argentine Buenos Airesu. Poečli su kao stoner bend, no u zadnje vrijeme sebe prozivaju free rock sastavom ili Latin Heavy Pshych.
Osim stoner sastava kao što su Kyuss, Nebula, na Los Natas su utjecali i psiho rock bendovi s kraja 60 – ih i 70 – ih poput The Doors, The Who, Pink floyd i Hawkwind.
Svojom muzikom slušatelje žele odvesti na tzv. «Sonični trip», a za to koriste nešto stariju opremu kako bi dobili tripoidni zvuk ranih psihodeličnih sastava. No tu je i klasičan nabasirani stonerski zvuk gitare, uz duhovno SF nazive pjesama poput Ciudad de brahman i Carl Sagan.

Prvi album, Delmar im izlazi 1998. godine za Man's Ruins records. Zatim odmah kreću na američku turneju sa sastavima Queens of the stone age, Nebula i sličnima. Iduće godine im izlazi album Ciudad de Brahman, koji je jedan od njihovih najboljih albuma.
Izdaju split EP sa drugim argentinskim stoner bandom Dragonautom.
Sljedi album Crosario Negro s kojeg valja istaknuti pjesmu Planeta solitario.
Zatim slijede albumi Toba trance vol 1i 2, Munchen sessions, također u dva djela, te El Hombre Montana izašao 2006. godine i posljednji dvostruki CD El Universo Perdito de Los Natas izašao prošle godine koji donosi raritetne snimke benda.

Pjesma: Meteoro




Dragonauta se formiraju 1999. godine u Buenos Airesu. Njihov stoner graniči s doomom i deathom, tako da ih možemo okarakterizirati više kao stoner metal. Na njih su najviše utjecali Black Sabbath, argenitnski rock sastavi 70-ih, ali i metal bendovi poput Venoma i Celtic Frosta.
Prvo izdaju split EP sa Los Natasom, a debi album, kojeg su prozvali Luciferatu, izlazi 2002. godine. Na njemu bend kreće prema više progresivnijem zvuku koristeći elemente jazza i psihodelije.
Zatim izdaju još jedan split sa bendom Abdulah, da bi im posljednji album Cabramacambra izašao 2006. godine.

Pjesma: Transmutado



Low Gravity Circus su bend iz Njemačke. Oni su rock bend , a može ih se primjerice usporediti s Monster Magnetom i Kyussom.
Prvo i jedino izdanje im je EP Dynosaur.
Eto, tek tako da se spomene jedan švapski bend.

www.lowgravitycircus.de/



Boris su trio iz Japana, koji svira neku vrstu eksperimentalnog stonera ili kako god već želite, budući su se uvjek trudili da ih se ne povezuje s odrađenim muzičkim stilom. Naime, oni spajaju razne glazbene pravce, od metalaca Venoma, preko Melvinsa, pa do Nick Cavea.
Nastali su 1996. godine u Tokiju.
Ime su si nadjenuli prema pjesmi Melvinsa s albuma Bullhead.
Njihove ploče se razlikuju po muzičkom stilu, ili su rock ili su eksperimentalne.
Od 1996. izdali su ukupno 15 albuma, a najplodnija godina im je bila 2005. kada su izdali čak četiri albuma.
Posljedni album Smile izašao je ove godine.

Pjesma: Korosu



Wolfmother su bend iz Australije i u svojoj kratkoj karijeri već su uspjeli osvojiti Grammya.
Iako su oni više klasični rock bend, svrstava ih se pod stoner, tako da ih nisam mogao ignorirati.
Dakle, prvi EP izdaju 2004.godine. Taj EP se počinje vrtiti po radio stanicama i onda....
Onda odlaze u LA i s producentom Oasisa i Jeta snimaju album. Eponimni album izlazi 2005. godine i zaposjeda treće mjesto Australske top liste, a magazin Rolling Stone ih stavlja u top 10 sastava na koje treba obratiti pažnju tijekom 2006. godine.
Sviraju po raznim fesativalima diljem SAD-a, pa i na famoznoj Lollapaloosi.
Zanimljivo je da su tijekom primanja Led Zeppelina u Rock and roll hall of fame, Wolfmother kao gosti odsvirali pjesmu Comunication breakedown.
Grammya osvajaju 2007. za najbolju hard rock izvedbu.
Momentalno snimaju novi album.

Pjesma: Woman




U idućoj i posljednjoj emisiji serijala o stoner rocku pozabavit ćemo se sastavima koje su osnovali članovi Kyussa nakon raspada matičnog benda.
Dakle, čekaju vas Queens of the Stone Age, Unida, Mondo Generator, Desert Sessions, Slo Burn i Brant Bjork & Bross.

Desert Sessions - pjesma: Screamin' Eagle



- 12:53 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Što čeka rafineriju na Mlaki?

Danas je gradsko poglavarstvo raspravljalo o sudbini rafinerije na Mlaci. Naime, 8. svibnja vlada republike Hrvatske je donjela Plan zaštite i poboljšanja kakvoće zraka u Republici Hrvatskoj, koji je većinom u suprotnosti s prošlogodišnjim odlukama Riječkog gradskog vijeća, kojim se planira zatvaranje i preseljenje rafinerije na Mlaci do 1. siječnja 2010. godine.
Odluka vlade dopušta rafineriji daljnji rad i za takvo odustajanje od zatvaranja Mlake nudi paušalno objašnjenje. Osim toga, i odluka uprave INA-e, koja je inače u većinskom vlasništvu države, dakle vlade, u suprotnosti je s vladinom odlukom, budući INA planira zatvoriti pogone za bazno ulje, parafin i lož ulje, dok namjerava zadržati pogon za blanding.
Stoga je gradonačelnik 13. svibnja uputio zahtjev vladi za promjenom plana, kako bi se isti uskladio s odlukom riječkog Gradskog vijeća i upravom INA-e, te bi se rafinerija na Mlaki zatvorila do 1. siječnja 2008. godine.
Poglavarstvo je u zaključcima izrazilo žaljenje što su Izrađivač, Predlagač i Vlada Republike Hrvatske u izradi i donošenju Plana propustili koristiti iskustvo iz dugogodišnje suradnje Grada Rijeke i Rafinerije nafte Rijeka – Lokacija Mlaka u utvrđivanju i provedbi mjera poboljšanja kakvoće zraka.
Nadalje, Poglavarstvo izražava nezadovoljstvo Planom koji je protivan zaključku Gradskog vijeća o donošenju Sanacijskog programa za postrojenje Rafinerija nafte Rijeka – Lokacija Mlaka jer ne sadrži mjeru trajnog zaustavljanja rada na postojećoj lokaciji.
Poglavarstvo ustrajava na trajnom zaustavljanju rada rafinerije na postojećoj lokaciji do
1.siječnja 2010. godine kao jedinom pouzdanom i trajnom rješenju za poboljšanje kakvoće zraka u njenom okruženju te zahtijeva donošenje izmjena Plana sukladno zahtjevu Gradonačelnika od 13.svibnja 2008. godine.
Na kraju, Poglavarstvo traži da INA d.d. Gradu Rijeci dostavi odluku većinskog vlasnika o trajnom zaustavljanju rada postojećih postrojenja Rafinerije nafte Rijeka – Lokacija Mlaka sa
jednoznačno utvrđenim rokom provedbe jer je to uvjet za kvalificirano razmatranje i
donošenje odluke o prihvaćanju Sanacijskog programa.
Predstavnica INA-e Milica Lulić je kazala kako već rade na zaustavljanju proizvodnje pogona što utjeću na lošu kakvoću zraka. Međutim, uprava INA-e još uvijek ne zna hoće li pogoni biti isključeni ove ili iduće godine. Naime u rafineriji je momentalno zaposleno 500 ljudi, a zatvaranjem triju pogona 150 ljudi bi ostalo zaposleno, a ostatak bi bio zaposlen u Urinju.
Predstavnica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo rekla je kako je za zrak 3. kategorije, odnosno prekomjerno onečišćen zrak najviše odgovorna emisija sumporovodika, čija emisija ima zakonski dozvoljenu normu koju je lako prekoračiti. Stoga će i ove godine Rijeka, odnosno područje oko rafinerije Mlaka imati 3. kategoriju zraka.
Božo Mimicia je izazvao mini skandal tvrdnjom da se u centru grada nalazi kancerogena zona, na što se nije mogao suzdržati Obersnel te mu je rekao neka ne lupeta, iako je na kraju Mimica podržao zaključke poglavarstva.
Vojko Obersnel je istaknuo kako je 3. kategorija zraka samo u području oko Mlake, međutim kako je to gusto naseljeno područje situacija je zabrinjavajuća, te je rekao kako je cilj da se dostigne kakvoća zraka 2. kategorije, budući je u urbanim središtima nemoguće, zbog prometa, ostvariti kakvoću zraka prve kategorije.
Na kraju je zaključio kako će poglavarstvo inzistirati na zahtjevu Gradskog vijeća da se rafinerija na Mlaci zatvori i preseli na Urinj do 1. siječnja 2010. godine.
Dodao je da će u slučaju zatvaranja rafinerije, Grad od INA-e zahtjevati zbrinjavanje svih radnika.

- 12:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.06.2008., ponedjeljak

Kako se gradi kult ličnosti

Jučer nakon utakmice, kada su gledatelji očekivali prve impresije umornih igrača, svekolikoj hrvatskoj javnosti obratio se voljeni, najdraži i jedini pravi vođa dr. Ivo.
Ostao sam iznenađen circa 30 sekundi pojavom korpulentnog premijera između dva iscjeđena igrača.
«Što radi dr Ivo tu? Jeli možda on također igrao, ali poput većine bio jedva primjetan, pa ga nisam zamjetio?»
Možda.
Uglavnom, kao sve velike vođe, dr. Ivo je pokazao kako se razumije u sva područja života, od gospodarstva, kluture, vanjske i unutarnje politike, pa tako i sporta.
Dragi vođa, dr Ivo je dao nadahnutu stručnu analizu. Točno je ukazao na mane ali i vrline reprezentacije, time jasno dao do znanja Biliću, kako namjerava preuzeti njegov posao u slučaju da repka nastavi s takvom «ni vrit, ni mimo» igrom.
Di ćeš ljepše, u isto vrijeme premijer i izbornik reprezentacije! Duh naroda aktualiziran u dragom i jedinom vođi dr. Ivi.

A sad ozbiljno. Mislim, kako je uopće HTV mogla dopustiti si takvo udvorništvo i ugostiti Sanadera odmah nakon utakmice? Pa to nije radio niti Tuđman na njegovom vrhuncu upletanja u hrvatski nogomet.
Valjda dr. Ivo tim pojavljanjem želi amortizirati sve veće nezadovoljstvo javnosti njegovom nekompetentnom vladom i sve težem životu u državi koji je posljedica nesposobnosti njegove vlade.
Pravi «marketinški stručnjak» je taj dr Ivo. On se nada da će javnost zaboraviti na rast cijena i nasilje nad građanima.
Nadajmo se da će ljudi ostati pribrani i da im nogometna euforija neće izbrisati sječanje i gnjev zbog sve lošijeg stanja u državi i da će ova pozerska vlast pasti.

- 09:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.06.2008., petak

Novinarski prosvjedi

Kako nas je izvještavao tijekom dana Boris Pavelić, novinar Novog Lista, tijekom današnjeg prosvjeda novinara u Zagrebu, novinarima je bio dozvoljen pristup na Markov trg.
Prema informacijama koje nam je ustupio Pavelić na novinarskom prosvjedu se okupilo oko 400 novinara, što je nadišlo sva očekivanja.
Da podsjetimo, novinari su se odlučili na prosvjed zbog premlaćivanja Dušana Miljuša. Nosili su majice s natpisom «Tko je Berislav Rončević» time aludirajući na nekompetentnost i neznanje ministra unutarnjih poslova koje je pokazao svojom izjavom «Tko je Dušan Miljuš».

Novinarima su se pridružili članovi Mungosa, kojima je,međutim,policija prepriječila i zabranila pristup Markovu trgu.
Time je vlada još jedanput pokazala nekompetentnom budući zakon ne dozvoljava prosvjede na Markovm trgu, dok, kad im je oportuno selektivno pušta okupljanja na Markovom trgu, tako da su nakon Busha jedino novinari uspjeli bez prepreka doći do trga.
Predsjednik radničkog vijeća Mungosa,gosp.Nikola Salopek je,u ekskluzivnoj izjavi za SVID, to nazvao diskriminacijom i požalio se da su oni od početaka svojih prosvjeda bili sustavno ignorirani, unatoč činjenici što je kod njih na radnom zadatku smrtno stradalo 15% zaposlenika.
Boris Pavelić je zaključio kako se zakon o zabrani okupljanja na Markovom trgu ovim činom policije pokazao besmislenim i poručio je kako je vrijeme da se Markov trg otvori svima te da se ukine taj zakon.
Ovakve situacije diskriminacije, porasti nasilja u državi i nacionalizama, nesankcionirani napadi na novinare i drugi mafijaški napadi samo ukazuju kakvu nesposobnu i korumpiranu vlast imamo koja se čini još samo zrelom za - pad.

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.06.2008., srijeda

Udruga Spirit poziva na program “Otkrijmo potoke Rijeke u asfaltu”


Povodom svjetskog Dana okoliša s ovogodišnjom temom “Globalno zatopljenje” Udruga Spirit poziva na program “Otkrijmo potoke Rijeke u asfaltu”.
Događanje će se odviti na Korzu, preko puta Radio Rijeke,
sutra u 12 sati
Obzirom na eksponiranost globalnih problema, udruga Spirit želi istaći za sad skrivene lokalne vrijednosti i izglede za osvježenje...
Rijeka je grad na vodi na 30-tak izvora...voda je izvor života, asfalt izvor zagrijavanja...

Pozivaju djecu, roditelje i mlade građane da kredom ostave trag na mjestu potoka na Korzu, i igrajući se- otkriju ga.

Na štandu udruge Spirit ujedno će biti prezentirana sva dosadašnja video i audio izdanja, kojima pratimo lokalnu scenu- udruge (emisija Skriveni kutak 2007/8.- osobe s posebnim potrebama, kreativci, glazbenici; Rirock fest i druga izdanja).
Otkrivanje potoka se odvija uz podršku Arhitech music produkcije, mladih riječkih hip-hopera koji ovog petka nastupaju u Stereu u sklopu nastupa “100% domaći hip-hop”....




- 14:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Clubture

Danas je u prostoriji saveza udruga Molekula održana konferencija za novinare kojom je najavljen Clubture festival.
Clubture počinje sutra, a trajat će do 8. lipnja. U sklopu festivala održat će se projekcije dokumentarnih fimova, niz izložbi i koncert mladih nada Hip hopa.
Emina Višnić iz Saveza udruga Klubtura, Zagreb predstavila je ukratko Clubture. To je mreža organizacija nezavisne kulture iz cijele države, koja je počela s radom 2001. godine. Sve umrežene udruge razmijenjuju svoje programe i gostuju jedni kod drugih. Ovaj festival bi trebao biti presjek nazanimljivijih programa umreženih udruga.
Osim toga Clubture surađuje i s udrugama iz tzv. zapadnog balkana.
Od programa vrijedi istaknuti hrvatsku premijeru filma «Otto, up with dead people» jednog od najpoznatijih queer filmaša Bruce La Brucea, čitaonicu poezije i modnu reviju Barbare Blasin pod nazivom «Ugrožena čestica» gdje autorica od fotografija opožarenih područja radi ljetnu odjeću i obuću.
Svi događaji će se održavati u Molekuli osim instalacije «Kvačice uzvraćaju udarac» koja će se postaviti na Trgu svete Barbare, projekcije dokumentarnog filma «Projekt Carmen» što će se održati u Domu za starije i nemoćne osobe na Kantridi, te Hip hop koncerta u Stereu.
Sva događanja su besplatna, osim navedenog hip hop koncerta za što cijena ulaznice iznosi 25 kuna. Inaće headlineri tog koncerta su skupina Dječaci iz Splita, koje organizatori nazivaju nasljednicima TBF-a.
Festival će sutra u 16 sati započeti tribinom «Nezavisna kultura u razvoju gradova» na kojoj će sudjelovati Tomislav Medak (Multimedijalni institut, Zagreb), Aldo Milohnić (Mirovni inštitut, Ljubljana), Davor Mišković (Drugo more, Molekula), Vojko Obersnel i Emina Višnić.
Više informacija na www.kulturpunkt.hr

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.06.2008., utorak

Ekler & Rigojanči, to su kolača dva!

Ovaj se četvrtak u 18.30 neutjecajna no vrlo zgodna vegan-hostile glazbenoeducirajuća saga nastavlja epizodom u kojoj se po prvi puta u povijesti BeatNoche kriju čak - dva kolača!

Prvi, vintage-elektronski i vrlo homoseksualni ekler, je "Supreme Balloon" (Matador, 2008.), novi album M. C. Schmidta i Drew Daniela poznatijih kao Matmos. To su oni.

Image Hosted by ImageShack.us

A drugi, pop i sasvim hetero rigojanči, je "Oracular Spectacular" (Sony, 2008.), album Bena Goldwassera i Andrewa Van Wyngardena prije poznatih kao The Menagement a danas samo kao MGMT. Ovo su oni.

Image Hosted by ImageShack.us

Dvije vrlo različite muhe jednim vrlo istim udarcem! Starinski sintetizatori! Prašnjavi tepisi s tavana! Čavli koji vire iz drvenog poda! Napjevi američkog na-ro-da! Buđenje s tripa! Drugi najbolji singl ove godine! Pederluk i prijateljstvo! Divota jedna auralna! Ponesite svoj Zoloft!

Still lovez ya like a mother should,
ek.
- 14:06 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Stoned - Emisija o stoner rocku - sedma epizoda

Večeras u 20 sati na 98,4 MHz

U ovoj emisiji svirat ćemo nastonirane skandinavce. Kao i u prošloj emisiji sve je puno paganizma, a tome je razlog taj što većina bendova izdaje za Dorrianovu diskografsku kuću Rise Above Records. Dakle, slušat ćete Witchcraft, Lowrider, Dozer i Grand Magus.


Grand Magus nastaju u Stockholmu 1996. godine. Prve snimke im izlaze na kompilaciji Watherdragon recordsa. Zatim izdaju split EP sa bendom Spiritual Beggars. Prvi album, izdaju 2001. godine za Rise above records. Dvije godine kasnije izdaju album Monument, s kojeg vrijedi posebno izdvojiti pjesmu Summer Solstice.
Prema toj pjesmi može se čuti kako Grand Magus zvuče kao da David Coverdale pjeva u Black Sabbathu. S takvim pravcem nastavljaju i na idućoj ploči Wolf's returnun.
Novi album, Iron Will treba bi izaći ovih dana, točnije 8. lipnja.

Pjesma: Kingslayer


Jingl


Dozer nastaju 1995. godine u švedskom gradu Borlange. Tri godine kasnije izdaju split EP s bendom Unida, čiji je pjevač Johna Gracia iz Kyussa. To im otvara vrata stoner scene, te 2000. izdaju prvi album In the tail of the Comet za utjecajnu stoner etiketu Man's ruin records. Album je snimljen za samo 500 dolara, što je čak jeftinije i od prvijenca Nirvane. Sljedeće godine izdaju drugi album Madre de dios čime se profiliraju u novu nadu stonera. No Man's ruin records se raspada i dozer osnivaju vlastitu diskografsku kuću. U vlastitom izdanju izlazi im album Call it Conspiracy, a 2005. Zatim izdaju album Through the eyes of the Heathen za novu kuću, Small stone records.
Išli su na turneje s Mastodonom, Nebulom, Rollins bandom, Unidom i slično.

Pjesma: From Fire Fell




Witchcraft su nastali 2000. godine kao projekt bend koji je trebao snimiti tribute bendu Pentagram i Rocky Ericsonu iz garage sastava 13th floor elevators.
Singl No Angel or Demon izlazi 2002. godine, a zamjećuje ga Lee Dorrian iz Cathedrala te ih poziva u svoju izdavačku kuću Rise Above Records.
Debi album izdaju 2003. godine. Album je snimljen na staroj opremi, što rezultira zvukom identičnom onom sastava iz sedamdesetih godina. Kreću na turneju s Grand Magusom i Orange Goblinom, a 2004. izdaju drugi album Firewood.
Sljede turneje s drugim poznatim sastavima poput Corrosion of Conformity, izdaju split EP sa bendom The Sword, a novi album The Alchemist je izašao prošle godine.

Pjesma: Chyld of Fire




Lowrider nastaju sredinom 90 ih u Švedskoj. Svoje mjesto pod stonerskim "crvenim suncem" pokušali su ostvariti split EP-om sa slavnim psiho rockerima Nebulom koji izlazi 1999. godine. Iste godine izlazi im debi album Ode to Io, zbog čega dobivaju Kerrangovu pogrdnu nagradu, najuvjerljiviji klon Kyuss-a.
Od 2003. nema nikakvih vijesti o njima.

Pjesma: Caravan



U idučoj emisiji pozabavit ćemo se stonerima iz ostatka svijeta. Bit će argentinci Los Natas, australijanci Daredevil, Wolfsmother i ostali.



- 13:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.06.2008., ponedjeljak

Hip-Hop Night

Yepp... baš kako piše u naslovu.
U nedjelju, 8. lipnja od 22 sata.

tracklist:
Flo Rida Ft. T-Pain - Low
Yung Joc - I'm A G (feat. Bun B & Young Dro)
Houston Feat.Chingy, Nate Dogg & 1-20 - I Like That
Lloyd Banks Feat. 50 Cent - Hands Up
Chris Brown - Run It!(Feat. Juelz Santana)
Webbie Ft. Gorilla Zoe, Lil' Boosie & Lil' Phat - Independent (Remix)
Clipse (Feat. Pharrell Williams) - When The Last Time
50 cent ft. Justin Timberlae - Ayo technology
Nicole Sherzinger ft. T.I. - Whatever U like
Missy Elliott - Ching-A-Ling
Freeway - Flipside
Soulja Boy - Crank that
DMX - Party up ( Up in here )
Bubba Sparxxx - Hey! ( A lil' gratitude )
J-Kwon - Tipsy
Jay-Z - La la la
Master P - Ohhhweee
12 dolla - Feelin myself
Slim Thug ft. Pharell - I aint heard of that ( remix )
Eve - Tambourine
Nelly ft. Fergie - Party people
Terror Squad - Lean back
Bow Wow & Omarion - hey baby
Dr.Dre - Still D.R.E.
LL Cool J - Doin it
Blackstreet - No diggity
Outcast - Ms. Jackson
Will.I.Am. - I got it from my mama
Lil Mama - G-side
Huricane Chris ft. The Game - A Bay bay ( remix )
Chamillionare ft. Kelis - Not a criminal
Shawnna - Damn
Timbaland ft. Nelly Furtado, Justin Timberlake - Give it to me
Ciara ft. Chamillionare - Get up
Ashanti ft. Nelly - Switch
Cherish ft. Young joc - Killa
Danity Kane - Show stopper
Chingy ft. Amerie - Fly like me
Kanye West ft. Chris Martin - Homecoming
Florida ft. Timbaland - Elevator
Snoop Dogg - Sensual seduction


dexter
- 15:41 - Komentari (1) - Isprintaj - #

O eliti

Eto, sve pohvale lovranskom punk festu. Bio pravi Woodstock, za razliku od onog "megaspektaklastorysupernovaetc..." Radijskog festivala u Opatiji koji se održavao istovremeno. To ti je elitni turizam, uz elitne narodnjačke pevaljke Danijelu i Severinu?!
Da se ne razumijemo krivo, nije cilj imati uvijek samo rock koncerte, ali ako se već brije elitizam, onda nek se brije doslovno, a ne da se prodaju, što bi se reklo "muda pod bubrege". Drugim riječima, nude se hrvatski narodnjaci (Danijela, Sverina i tzv. pop rock izvođači Nina, Mina i ostali bivši trash hr. dance konvertiti) i pitanje je kao to ide ruku uz ruku s ciljem da Opatija postane hrvatski Monte Carlo?
He, he...nije da mi je MC drag, ali ovo je pre apsurdno.
Stoga, uvijek mi je draže vidjeti neki ludi demo bend i takav fest nego precijenjenu tzv. hrvatsku estradu.
Uostalom, više ljudi se okupilo na lovranskom mulu nego što je to bilo na Ljetnoj, ako zanemarimo akreditirane "elitne turiste" koji su uglavnom činili publiku, zajedno s pripadnicima korporativnih medija.
Stoga, sve najbolje želje za Opatijske Barufe i Grosse Lovranishe punk parade, ali radijski festival...čemu?
- 15:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2008 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Prosinac 2009 (3)
Studeni 2009 (12)
Listopad 2009 (19)
Rujan 2009 (14)
Kolovoz 2009 (11)
Srpanj 2009 (14)
Lipanj 2009 (16)
Svibanj 2009 (25)
Travanj 2009 (15)
Ožujak 2009 (25)
Veljača 2009 (20)
Siječanj 2009 (21)
Prosinac 2008 (27)
Studeni 2008 (26)
Listopad 2008 (24)
Rujan 2008 (19)
Kolovoz 2008 (4)
Srpanj 2008 (16)
Lipanj 2008 (28)
Svibanj 2008 (28)
Travanj 2008 (21)
Ožujak 2008 (15)
Veljača 2008 (18)
Siječanj 2008 (23)
Prosinac 2007 (14)
Studeni 2007 (28)
Listopad 2007 (43)
Rujan 2007 (25)
Kolovoz 2007 (11)
Srpanj 2007 (18)
Lipanj 2007 (19)
Svibanj 2007 (35)
Travanj 2007 (23)
Ožujak 2007 (38)
Veljača 2007 (35)
Siječanj 2007 (33)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

opis bloga:

linkovi: